Wil jij weten hoe jouw bedrijf er over een jaar voor staat? Nu al de jaarrekening van 2016 bekijken, dit klinkt als een fabeltje. Maar wij werken hard aan het programma die dit mogelijk gaat maken. Met een nieuw team van twee data-analisten en een artificial intelligence programmeur ligt de focus geheel op trendvoorspelling door middel van data-analyses. Niet alleen kunnen we je straks inzicht geven in de toekomst van je onderneming, maar we kunnen je met deze data ook pro-actief adviseren. Haal het beste uit de toekomst!

Hoe kan je de jaarrekening 2016 voorspellen?

Informatie uit het verleden is de beste voorspeller van de toekomst en wanneer wij jouw administratie verzorgen hebben wij alle essentiële informatie. We brengen voor jou alle bankgegevens, inkoop en verkoopfactuur en andere financiële informatie in kaart. Hoe meer data we hebben, des te completer is het beeld van jouw onderneming.

Alle verzamelde data uit het verleden vullen we aan met marktdata en markttrends. Ons programma maakt het mogelijk om een zeer nauwkeurige prognose te maken die een basis vormt voor de jaarrekening van 2016 en verder.

Nieuwe manier van advisering

Het is niet mogelijk om alle data-elementen van dag tot dag ‘handmatig’ bij te houden. Administraties zouden onbetaalbaar worden en accountants niet aan te slepen. Data-driven advisering maakt dit echter wel mogelijk en kan alle data-elementen 24/7 monitoren. Door specifieke data triggers in te bouwen in software, worden er notificaties naar de accountant gestuurd op het moment dat een ondernemer mogelijk advisering nodig heeft.

Met deze nieuwe ontwikkeling weten wij, nog voor de ondernemer zelf, wanneer de onderneming in zwaar weer gaat komen of het juist door het dak zal gaan. Dit maakt het mogelijk dat we op een nieuwe en pro-actieve manier kunnen gaan adviseren.

We kunnen ruim op tijd een melding van betalingsonmacht bij de Belastingdienst doen, omgaan naar een holdingstructuur als een bepaalde winst verwacht wordt of je op basis van je winst adviseren, dat je voor de toekomst veel belastingvoordeel hebt wanneer je de fiscale eenheid verbreekt en de winst verdeelt over 2 vennootschappen.

De data is objectief en geeft ons de mogelijkheid om hier pro-actief en adviserend mee om te gaan. We kunnen niet in een glazen bol kijken, maar wel met alle beschikbare data en ons geavanceerde programma kansen nauwkeurig inschatten.

The sky is the limit

Of, voor nu, artificial intelligence is the limit. Artificial intelligence heeft voor velen onder ons een hoog ‘Welcome to the Future’- gehalte, maar je komt het steeds meer tegen. De meeste mensen kennen misschien Siri wel, de slimme assistent in je iPhone die je vertelt waar het dichtstbijzijnde benzine station is wanneer jij ergens rijdt of hoeveel sterren het restaurant heeft waar je net voorbij loopt. Maar Siri is pas het begin.

Deep learning is de nieuwe trend in artificial intelligence. Computers die worden geprogrammeerd op dezelfde manier waarop onze hersenen werken. Computers zijn daarmee in staat om te leren van hun ‘fouten’. Door databases met daarin juridische kennis, rechterlijke uitspraken, wet- en regelgeving, etc te kopellen aan deep learning algoritmes kunnen Siri’s straks het advies geven dat je voorheen van een advocaat of accountant kreeg. Dit lijkt ver weg, maar wij zijn niet de eerste en zeker ook niet de enige die hier mee bezig zijn.

Om te anticiperen op de toekomst, moet je investeren in de toekomst. En laten wij nu net aan het investeren zijn, het anticiperen is aan jou!

Meer lezen