Switch Language

Overstappen van boekhouder in 5 stappen

Overstappen van boekhouder in 5 stappen

by Thomas Esselink, maart 21, 2016

Download de gratis opzegbrief!

Er zijn een aantal redenen om over te stappen van boekhouder. Het kan zijn dat je ontevreden bent over de dienstverlening. Of soms zijn er andere redenen waardoor je kunt overwegen naar een andere accountant te gaan.

Van eenmanszaak naar BV? Overstappen van boekhouder komt vaak voor

Wat ook kan is dat je bedrijf groeit of complexer wordt. Dat is vaak al het geval als je je eenmanszaak gaat omzetten naar een BV. In een eenmanszaak waren belastingzaken relatief eenvoudig. Als je een BV opricht, heb je naast de gebruikelijke verplichtingen als het bijhouden van een administratie, aangifte doen voor je BTW en Inkomstenbelasting ook andere administratieve verplichtingen.

Hierbij kun je denken aan het aangifte doen voor de winstbelasting (VPB) maar ook het opzetten van salaris-administratie en het verzorgen van de loonbelasting. En dit is vaak een reden om over te stappen van boekhouder. Overweeg je een andere boekhouder of accountant en vraag je je af hoe een overstap werkt? Hieronder is dat in 5 stappen beschreven hoe dit bij Firm24 werkt.

 1. Demo
  Boekhouding en administratie gaat bij ons 100% online. Tijdens een demo van onze software, laten we je zien hoe alles werkt. Hoe je facturen verstuurt, je bonnen inscant. En hoe we jouw administratie inrichten, opzetten en controleren. De demo kan online, maar uiteraard kun je ook gewoon langskomen in een van onze vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag of Den Bosch.
 2. Gratis download van een opzegbrief
  Je kunt bij ons een gratis opzegbrief downloaden We voorzien je van een voorbeeldbrief om je huidige accountant te informeren over de overstap.
 3. Persoonlijk gesprek met checklist
  Beslis je dat ons jouw administratie en belastingzaken wilt laten verzorgen? Dan kom je eerst langs voor een inventarisatie gesprek. Onze experts nemen je aan de hand van dat gesprek mee in de mogelijkheden. Je ontvangt een handige checklist met uitleg van onze werkzaamheden die wij voor je verzorgen en wat wij gedurende het traject van je verwachten.
 4. Logisch startpunt bepalen op basis van gesprek en inventarisatie
  Komen er uit het persoonlijke gesprek belangrijke kwesties naar voren? Dan doen we eventueel een diepgaande inventarisatie bij jouw huidige accountant om zo alle benodigde informatie te hebben en jouw administratie goed in te richten. We doen dit vaak met een uitdraai van de bankmutaties om te zien hoe groot de administratie is. Vaak beginnen we na een afgesloten periode en gaan we verder op basis van die eindcijfers.
 5. Starten en onbeperkt telefonisch contact met je accountant inbegrepen
  Nadat zowel jouw wensen zijn geïnventariseerd, richten we jouw administratie in. Uiteraard maken we de koppeling met je bank in orde en en zorgen we ervoor dat je zorgeloos kunt starten met inboeken en factureren. Op basis daarvan verzorgen wij nu jouw volledige administratie en belastingaangiften. Heb je vragen? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat je bij ons onbeperkt contact kunt hebben met je accountant. Geen verrassingen en facturen achteraf. Dat zit gewoon bij onze lage vaste all-in tarieven per maand inbegrepen.

Ben je na dit stappenplan nieuwsgierig geworden en vraag je je af wat je nodig hebt? Kijk dan op deze pagina welke oplossing passend is voor jouw situatie. Wil je liever even telefonisch contact? Maak dan hier een afspraak of bel ons op (0)20 30 80 675

Meer lezen?

Reacties zijn gesloten.