Switch Language

Dien uw Aangifte vennootschaps- belasting in voor 1 juni of vraag uitstel aan!

Dien uw Aangifte vennootschaps- belasting in voor 1 juni of vraag uitstel aan!

by Thomas Esselink, mei 26, 2015

Heeft u uw aangifte vennootschaps- belasting al gedaan? Dit moet voor 1 juni 2015 gebeuren, anders riskeert u een boete die kan oplopen tot ruim €2.600! Weet u niet of u aangifte moet doen voor deze belasting? Of weet u niet hoe dit werkt? Lees dan dit artikel even door.

De vennootschaps- belasting (hierna: Vpb) is een belasting die wordt geheven over de winst van de onderneming, de vennootschap. Het tarief voor de heffing van vennootschaps- belasting voor het jaar 2015 bedraagt 20% voor een belastbaar bedrag tot EUR 200.000. Daarboven bedraagt het vennootschapsbelastingtarief 25%. De volgende rechtsvormen zijn zelfstandig belastingplichtig en moeten dus aangifte doen:

  • Een BV (Besloten vennootschap)
  • Een open CV (commanditaire vennootschap)
  • Een commanditaire vennootschap (indien niet transparant)
  • Een NV
  • Een coöperatieve vereniging
  • Verenigingen op coöperatieve grondslag
  • Onderlinge verzekeringsmaatschappijen
  • Als ondernemer kwalificerende Stichting (deelname aan het economisch verkeer)

Hoe doet u vpb aangifte

De aangifte doet u digitaal. Dit kan via de internetsite van de Belastingdienst, met aangifte- of administratiesoftware of via een fiscaal intermediair zoals FIRM24

Vrijstelling van aangifte vennootschaps- belasting

In principe moet iedere onderneming (uit de lijst hierboven) een aangifte indienen. Meestal heeft u een brief ontvangen van de belastingdienst waarin staat dat de onderneming als belastingplichtige wordt aangemerkt voor de vennootschaps- belasting.

Tips

Verliesverrekening

U mag verliezen met toekomstige winsten of winst uit het verleden verrekenen. U verrekent een verlies eerst met de winst van het voorgaande jaar (carry back). Kan een verlies niet worden verrekend met winst uit het voorgaande jaar? Dan mag u het verlies verrekenen met winsten van toekomstige jaren (carry forward). Deze voorwaartse verliesverrekening is beperkt tot 9 jaar.

Innovatiebox

Zijn uw activiteiten vernieuwend? En maakt u winst? Dan kunt u de winst uit die activiteiten bij uw aangifte vennootschaps- belasting mogelijk onderbrengen in een speciale tariefbox: de innovatiebox. U betaalt dan minder belasting. Voorwaarde is wel dat u een WBSO-verklaring heeft verkregen van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Laat uw aangifte doen door FIRM24

Wilt u liever uw aangifte en jaarrekening uitbesteden aan een fiscalist en accountant? Kies dan voor FIRM24. Daar krijgt u ‘Big Four’ kwaliteit voor een administratiekantoor prijs.

Ons team bestaat uit de beste fiscalisten en accountants die jaren lang hebben gewerkt bij PWC, Deloitte en BDO. Wij zijn efficiënter door gebruik van slimme software, zoals scannen en herkennen van facturen. Dat scheelt dus in de prijs. Vanaf €50 per maand wordt uw administratie volledig verzorgd.
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Meer lezen?

Reacties zijn gesloten.