Het opzetten (en bijhouden) van de administratie, de BTW aangifte en het opstellen van de jaarrekening: voor veel ondernemers zijn dit toch de minder leuke aspecten van het ondernemen. Val jij ook onder de groep voor wie deze taken vooral een “moetje” zijn, dan hebben we dé oplossing! Vanaf nu is het mogelijk om bij Firm24 een boekhoud abonnement af te sluiten. Tegen een vaste lage prijs wordt de administratie van de BV voor jou gedaan.

Zelf de boekhouding regelen?

Het boekhoud abonnement van Firm24 is bedoeld voor de ondernemer die hun boekhouding uit handen willen geven of dit zelf willen doen met behulp van boekhoudsoftware. In dit artikel adviseren je het artikel goed door te lezen, en te bepalen of het slim is om zelf je boekhouding te voeren, een deel uit handen te geven of de boekhouding volledig uit handen te geven.

Boekhouding via Firm24

Maak je van ons boekhoud abonnement gebruik, dan kun je je met een gerust hart richten op het voeren van je onderneming. Afhankelijk van hoe betrokken je nog wilt zijn bij de boekhouding, hebben we verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen:

Startup
Met een omzet tot €10.000
Prijs:
€ 95 p/m
Pionier
Met een omzet tot €100.000
Prijs:
€ 150 p/m
Entrepreneur
Met een omzet tot €1.000.000
Prijs:
€ 250 p/m
Scaleup
Met een omzet tot €5.000.000
Prijs:
€ 390 p/m

Hoe zit het met de loonadministratie?

Onder de maandelijkse abonnementskosten zit het bijhouden van een loonadministratie niet inbegrepen. Als DGA wordt je ook werknemer in jouw persoonlijke holding. Daarvoor moet je dus een loonadministratie voeren. Wil je dit niet zelf doen, dan kun je dit ook door ons laten uitvoeren. Dit kost € 15,- per maand, per werknemer.

Wat zijn de stappen voor het aanmelden?

Nadat je hebt bepaald welk pakket je het meest aanspreekt, is de eerste stap om online een afspraak met ons in te plannen. Op het afgesproken tijdstip nemen wij contact met je op om te sparren over je boekhouding en kijken we welke Firm24 Premium Boekhouder het beste bij jou en je onderneming past. Je krijgt dan een voorstel wat je online kunt tekenen. Daarna activeren we de software en voert een Firm24 Premium Boekhouder je boekhouding!

Waarom via Firm24 in plaats van bij een standaard accountant?

Een boekhouder wordt niet zomaar een Firm24 Premium Boekhouder. Allereerst worden er verschillende interviews gedaan om te kijken of zijn kantoor aan de standaarden kan voldoen. Denk daarbij aan, de omvang van het boekhoudkantoor (minimaal 10), de software tools die worden gebruikt (streven naar 100% digitale uitvoering) en opleidingsniveau.

Daarnaast is het belangrijk dat er volgens een bepaalde standaard wordt gewerkt. Die standaard hebben wij vastgelegd en daardoor kan er veel efficiënter worden gewerkt. Dit komt ten goede aan de kwaliteit, maar resulteert óók in een betere prijs. En dat voordeel rekenen wij door aan jou.

Wat gebeurt er bij een conflict met de accountant?

In de uitzonderlijke situatie dat er een conflict ontstaat tussen jou en de boekhouder komen wij hier tussen. We zorgen dan voor een oplossing waar in ieder geval jij als klant je in kunt vinden.

Ik zit al bij een boekhouder, hoe werkt het overstappen?

Overstappen gaat eenvoudig. Je vraagt een vrijblijvende offerte aan en op basis hiervan wordt contact met je opgenomen. In het gesprek inventariseert onze boekhoud partner waarop zij bij een eventuele samenwerking moeten letten. Is er een klik? Dan kunnen zij de boekhouding gemakkelijk overnemen. Dit gebeurt in overleg met je oude boekhouder.

Tot slot

Start het nieuwe decennium goed door (eindelijk) je boekhouding uit handen te geven! Wij dragen zorg voor de afhandeling, zodat jij je voor 100% kunt focussen op het bedrijf. Je aanvraag kun je hier doen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meer lezen?