Veel mensen kijken in hun privé situatie eens per jaar naar hun abonnementen, contracten en lopende verplichtingen. Om er grip op te houden, of flink te besparen door te vergelijken en waar nodig over te stappen.

Periodieke check is geld waard

Ook als ondernemer kan deze periodieke check op al je contracten je veel geld opleveren. Soms komen er contracten boven water waarvan je je niet realiseerde dat je doorlopend risico loopt op aansprakelijkheden. Het kan ook zijn dat je geen rekening hebt gehouden met wijzigingen in de wetgeving, bijvoorbeeld op het gebied van het arbeidsrecht. Ook kan het voorkomen dat je – doordat je het overzicht mist – een opzegdatum vergeet waardoor je ergens nog een extra jaartje aan vast zit. Nu is dat met een software tooltje van een paar tientjes nog wel te overzien. Anders wordt het met een arbeidscontract dat je niet tijdig opzegt.

Maak account aan

Automatisch herinnerd worden aan de opzegdatum

Onderzoek wijst uit dat bestaande software oplossingen voor contractmanagement te complex zijn, of als pay-per use oplossing worden aangeboden. Dit is meer geschikt voor grote “contract heavy” organisaties. Niet echt iets waar je als startup of kleine ondernemer op zit te wachten. En daarbij is het nog eens een extra abonnement waarvan je de opzegdatum in de gaten moet houden. Daarom hebben we in de FIRM24 omgeving een mogelijkheid toegevoegd om contracten eenvoudig te managen. Volledig kosteloos kun je hier:

  • je contract uploaden
  • de opzegdatum ingeven
  • automatisch een bericht krijgen als je contract verloopt

Daarnaast kun je kosteloos gebruik maken van een juridisch waterdichte opzegbrief voor je contract. Bekijk in de video hoe je dit regelt.

Juridische quickscan op je contract

In onze juridische praktijk spreken we vaak ondernemers die niet 100% zeker zijn van de contracten die ze in de kast hebben liggen. Is dat bij jou ook zo? Dan kun je bij ons een quickscan aanvragen. Hoe werkt dit?

  • je uploadt je contract en vraagt om een quickscan
  • je geeft een korte uitleg over jouw situatie en jouw grootste zorgpunten
  • onze jurist beoordeelt het contract en maakt kosteloos een inschatting
  • als de inschatting een risico uitwijst dan krijg jij van ons een bericht
Maak account aan

Wat gebeurt er na de quickscan?

Na de quickscan zijn er 3 opties:

1. Je weet dat je een risico loopt en krijgt advies wat je daaraan kunt doen. Je kunt zelf de afweging maken of je ons het probleem wilt laten oplossen, of dat je zelf aan de slag wilt. Maar je kunt ook besluiten een geheel nieuw contract template te gebruiken dat in de mijn.firm24 omgeving beschikbaar wordt gesteld.

2. Je accepteert de risico’s en besluit er niets aan te doen. Als ondernemer weet je dat je af en toe risico’s moet nemen. Je kunt dus ook besluiten deze risico’s te laten voor wat ze zijn en een paar euro’s te besparen, want je moet toch ook op de kleintjes letten (denk je dat wij dit (a) wel of (b) niet een verstandig idee vinden?).

3. Je loopt geen risico. Een veilig gevoel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er geen risico te voorzien is en dat je contracten in orde en up to date zijn.

Toekomstige afspraken kun je heel eenvoudig contractueel vastleggen in onze digitale omgeving op mijn.firm24.com. Je kunt hier al je contracten veilig, overzichtelijk en online bij elkaar houden. Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan onze video.

Vragen?

Is jouw situatie allemaal wat complexer, bijvoorbeeld met buitenlandse investeerders of een trapsgewijze aandelenverkrijging, en wil je hier juridisch advies over? Stuur ons dan een bericht en je krijgt binnen hooguit enkele uren nadere tekst en uitleg en eventueel een fee quote.

Andere ondernemers lazen ook