Je ziet het steeds vaker: de digitale handtekening. Wat begon als digitaal krabbeltje aan de pakketbezorger, begint vandaag de dag redelijk ingeburgerd te raken. Bijvoorbeeld voor het ondertekenen van offertes en overeenkomsten. Via mijn.FIRM24.com kun je hier ook van profiteren Benieuwd hoe het werkt? En wat dit voor jou – als ondernemer – oplevert? Lees dan verder!

Van offerte tot arbeidscontract – alles kun je nu digitaal tekenen

Een offerte of geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen of je personeel een arbeidscontract aanbieden. Het ondertekenen door alle partijen kans soms lang duren of omslachtig zijn door uitprinten, fysiek ondertekenen en weer inscannen van contracten. Vandaar dat het digitaal betrekken van je contractpartners en digitaal ondertekenen aan populariteit wint. Je bespaart er tijd én geld mee.

Hoe bloembollenhandelaar Philip hier handig gebruik van maakt

Philip handelt in bloembollen. Zijn sales agenten, die werken én wonen in de Verenigde Staten, zijn dagelijks op pad en bezoeken per week tientallen beurzen, telers en klanten. Daar komt veel papierwerk in de vorm van (in-en verkoop)koopcontracten bij kijken. Voordat Philip met de digitale handtekening werkte, werden er nog wel eens fouten gemaakt, of miste Philip’s mensen deals doordat zijn niet snel genoeg konden schakelen.

Sinds Philip echter met de digitale handtekening en portal van FIRM24 werkt:

  • Sluiten zijn sales agenten veel sneller deals dan voorheen,
  • Maken zijn mensen minder fouten,
  • Is er nooit onduidelijkheid over contracten,
  • Maakt Philip een zeer professionele indruk bij klanten.

Philip is erg enthousiast over deze technologie:

“Beide partijen zijn ervan verzekerd dat het document dat ze ondertekenen ook echt de inhoud is waar ze mee akkoord gaan. Dit komt door de blockchain verificatie die hieraan gekoppeld is. Wel zo veilig én efficiënt!”

3 voordelen van je contracten digitaal doen als ondernemer

Voordeel 1 – Altijd en overal kunnen ondertekenen Of het nu op kantoor is of liggend op de bank thuis: de digitale handtekening kun je altijd en overal zetten. Op ieder gewenst moment, op iedere plek met een werkende internetverbinding en op ieder soort device. Door de digitale handtekening kun je sneller en efficiënter werken en hierdoor de service zowel intern als extern aanzienlijk verhogen. Wel zo handig én efficiënt!

Voordeel 2 – Al je contracten op 1 veilige plek Contracten zijn op 3 momenten belangrijk: Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het wel zo fijn als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle contracten die je bij FIRM24 opstelt, vind je gemakkelijk en snel terug in mijn.FIRM24.com. Mooi en overzichtelijk zodat je grip houdt op je overeenkomsten.

Voordeel 3 – Echtheid van de identiteit voor iedereen verifieerbaar Een digitale handtekening is niet zo maar een ingescande handtekening. Een ingescande handtekening is eenvoudig te kopiëren en heeft daardoor een verhoogd risico dat er misbruikt van wordt gemaakt. Een solide digitale handtekening is verbonden aan het document of de overeenkomst waaronder hij staat. Bij FIRM24 wordt de ondertekening opgeslagen als een transactie in de blockchain. Daardoor is voor iedereen controleerbaar het contract waaronder de handtekening staat, ook daadwerkelijk echt door die persoon is ondertekend.

Zo profiteer jij als ondernemer direct

De digitale handtekening heeft voor jou als ondernemer dus veel voordelen! Wil je werken met een betrouwbare en betaalbare oplossing voor het beheren van je contracten en overeenkomsten inclusief digitale handtekening? Maak dan een account aan op mijn.FIRM24.com.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande artikel nog vragen over Blockchain? Wil je een aanname checken of even sparren? Neem dan contact op met onze specialisten via chat, mail of telefoon.

Meer lezen?