FIRM24 en onze andere labels (Online flex BV, 24admin & 24Advisory) bestaan inmiddels 3 jaar. We hebben in de afgelopen jaren ondernemers successen zien boeken maar ook tegenslagen zien verwerken. In plaats van ons verhaal te vertellen, geven we onze klanten het podium in de rubriek “Ondernemer van de maand”

In deze eerste editie delen Raoul Milhado en Florian Rost van Tonningen van Appromoters hun ondernemersverhaal met jou.

Auteur: Raoul Milhado, oprichter Appromoters

Bedrijf: Appromoters promoot zoals de naam al zegt mobiele apps. Door middel van app-specifieke marketing kunnen wij elke app een boost geven. Hierbij focussen ze niet alleen op downloads maar juist ook op return on investment.

Raoul, altijd al gedroomd van een carriere zonder baas?

Eigenlijk wel. Mijn nog vrij jonge carrière begon in Australië, waar ik voor een mooi bedrijf verantwoordelijk werd voor de hele online branding strategie. Voor hetzelfde bedrijf werkte ik in Manila, de Filippijnen. Hier kwam ik aanraking en werkte ik voor het eerst samen met lokale programmeurs. Nadat ik een jaar lang internationale ervaring op had gedaan ben ik terug gegaan naar Amsterdam en voor mijzelf begonnen. Ik startte een online marketingbureau waarin we tevens een team van programmeurs in de Filipijnen hadden opgebouwd die verantwoordelijk waren voor het realiseren van websites. Mijn eerste bedrijfje was geboren!

Zoals veel ondernemers was de eerste stap niet direct het grote succes waar je op gehoopt had?

Tijdens mijn carrière van inmiddels 5 jaar ondernemen, heb ik veel ups en downs gehad. Dat hoort er, zoals elke ondernemer weet, keihard bij. Je hebt af en toe de ‘downs’ nodig om de ‘ups’ weer te kunnen waarderen. Eveneens word je dagelijks uitgedaagd om goed om te kunnen gaan met tegenslagen, oplossingen te vinden voor problemen en continue nieuwe strategieën te vinden om jezelf en als bedrijf door te blijven ontwikkelen.

Door te ondernemen loop je vaak ook tegen mooie nieuwe kansen aan. Je ziet en spreekt veel mensen, steekt je kop boven het maaiveld uit en valt daarom op. Zo is ook mijn volgende project begonnen.

Vertel?

Inmiddels bijna tweeënhalf jaar geleden ben ik met mijn huidige compangnon –Florian- een nieuw bedrijf gestart. Florian doorliep eenzelfde soort leerschool, maar dan in de US. Uiteindelijk belandde hij in de start-up hemel van Europa; Berlijn. Nadat hij daar de gaming industrie was ingerold begon hij vrij al snel een development bureau voor het ontwikkelen van mobiele apps & games toegespitst op grote mediabureaus en de sport branche. Ik kwam met hem in contact en zo zijn we samen een gezamenlijk project gestart; een mobiel word-spelletje.

We bundelden onze teams en hadden zelfs 15+ man op de payroll in de Filipijnen. Het succes leek te komen, we waren zelfs al in verre onderhandelingen met enkele grote Europese mediapartijen. Helaas zijn we hier nooit uitgekomen, we geloofden in ons product, waren bijna rond maar uiteindelijk stonden we met lege handen. Een harde les.

Zoals ik al eerder aangaf heb je mijns inziens zowel ups als downs nodig. Nog beter gezegd, je moet als ondernemer gewoon af en toe keihard op je bek gaan om vervolgens op weer op te staan en van deze fouten te leren. Wij zagen deze ‘mislukking’ dus als een uitdaging en zijn op zoek gegaan naar modellen en oplossingen om mobiele apps wel succesvol in de markt te kunnen zetten. Vanuit daar is Appromoters in november 2013 geboren.

Wat doet Appromoters?

Met Appromoters focussen wij ons op het realiseren van downloads voor mobiele apps & games. Dit doen wij door zowel de vindbaarheid binnen de App Stores te verbeteren als het schaalbaar inzetten van mediacampagnes die door hele specifieke targeting-mogelijkheden nieuwe en kwalitatieve gebruikers zullen opleveren. Wij gebruiken hier onze eigen software-oplossingen voor en daarnaast hebben wij geïnvesteerd in ons eigen data & user-acquisitie platform voor mobiele games die we eind Q3 zullen gaan lanceren.

De laatste tijd is het echt loon na werken geweest. De deals vielen nu net wel en dat geeft zo’n kick! We zitten nu dan ook midden in het proces van groei, zowel ons team als klantenportfolio groeit, met alle bijbehorende organisatorische uitdagen! In augustus staat er zelfs een trip naar Los Angeles gepland, het beloofde land; volgens de prognoses openen we begin 2015 daar ons eerste internationale kantoor.

Dank Raoul, heb je nog een mooie laatste wijsheid voor alle andere ondernemers?

Zoals de titel van mijn artikel al aangeeft; het is een reis, geen eindbestemming. Voor mij is het belangrijk om het optimale uit deze reis te halen en dit te doen door volledige gedrevenheid, passie en altijd te willen streven naar het maximaal haalbare.

Meer lezen