Het einde van 2017 is in zicht. Een mooi moment om de balans op te maken én om op de valreep slimme (belasting)tips toe te passen, of er het nieuwe jaar mee te beginnen. Bijna niemand past ze toe, maar toch kunnen deze tips voor jou – als ondernemer – ontzettend waardevol zijn. Benieuwd hoe jij in 2018 tot honderden euro’s kunt besparen? Ontdek het in deze blog.

1. Spaar BV

Ondernemers met een flinke spaarpot zullen het herkennen: bij de jaarlijkse belastingaangifte maak je verlies op je spaargeld door de box 3 belasting. Wil je voorkomen dat de fiscus er met jouw kleine beetje spaarrendement alsnog flink afroomt? Richt dan voor het nieuwe jaar nog een Spaar BV op. Hiermee beperk je box 3 belasting. Ontdek vandaag nog hoe jij tot duizenden euro’s kunt besparen en het in gang zet.

Lees hier een korte samenvatting over de Spaar BV Meer weten? Klik dan hier

2. Pak een paar duizend euro voordeel op die nieuwjaarsborrel

Veel ondernemers leiden traditiegetrouw het nieuwe jaar met met een nieuwjaarsborrel of feest. Pak je dat slim aan en doe je dat op de zaak? Dan kun je hiermee al snel een paar duizend euro fiscaal voordeel pakken. Weten hoe het werkt? Lees even verder en je ontdekt alle details.

Lees hier een samenvatting over deze slimme belastingconstructie Wil je meer weten? Klik dan hier

3. Hypotheek uit je BV of holding

Wist je dat… je geld voor je woning kan lenen uit je BV én dat deze hypotheekrente aftrekbaar is? Je bent niet meer afhankelijk van de bank en de rente plus inkomsten zijn gewoon van jou! Dit voordeel kan jaarlijks oplopen tot duizenden euro’s voordeel. Klik gauw verder voor meer details. Pak jij die €100.000 klapper?

Wil je meer weten? Klik dan hier

Vragen?

Heb je na het lezen van het bovenstaande nog vragen? Wil je wat aannames checken of iets zeker weten? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Zij staan jou iedere werkdag graag ter woord tussen 09:00 en 19:00 uur per telefoon, e-mail en chat.