Switch Language

Met andere ZZP’ers in een BV? Zo regel je het in 5 stappen

Met andere ZZP’ers in een BV? Zo regel je het in 5 stappen

by Rick Schmitz, april 22, 2016

4 op de 5 ZZP’ers geeft aan op termijn graag samen met andere ZZP’er of ondernemer(s) te willen ondernemen. In dit artikel legden we al uit welke bouwstenen daarvoor nodig zijn aan de hand van het voorbeeld van CreativeX BV. Hieronder lees je welke stappen je concreet moet zetten om het geregeld te krijgen.

Stap1: Persoonlijke holding oprichten

Zoals in dit artikel beschreven, heb je een persoonlijke holding nodig. Online heb je dit binnen een paar stappen geregeld voor een vast bedrag. Je kan je dan ook uitgebreid laten adviseren over hoe je alles het beste kan aanpakken.

Stap 2: Aandelenoverdracht of uitgifte van aandelen

Om een deel van een bedrijf te gaan bezitten, moeten aandelen worden overgedragen of uitgegeven. Om erachter te komen wat in jou/jullie geval het beste is, kun je advies inwinnen. Overleg met CreativeX BV wie de kosten gaat dragen van de aandelenoverdracht.

Lees ook: aandelen uitgeven of overdragen? : De voor – en nadelen op een rijtje

Stap 3: Zet een salarisadministratie op

Om geld te kunnen ontvangen vanuit je persoonlijke holding, moet je ervoor gaan zorgen dat je jezelf salaris kunt (en mag) uitbetalen. Hiervoor moet de salarisadministratie opzetten. Iets wat tegenwoordig heel eenvoudig online kunt regelen.

Stap 4: Leg alles goed vast

Om verder de samenwerking tussen jou, je persoonlijke holding en CreativeX BV te formaliseren moeten er een aantal overeenkomsten gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst en een managementovereenkomst. Je kan hier natuurlijk een jurist voor inschakelen, maar gelukkig heb je tegenwoordig ook snellere en meer betaalbare oplossingen.

Stap 5: Overzie en beperk de kosten

Samenwerken is mooi, maar wat kost dat dan ongeveer om het allemaal te regelen? Op zich is dat goed te overzien. Hieronder vind je een lijstje van de globale kosten. Het is dus goed te overzien en min of meer een gewoonte om de kosten van de intrede van een nieuwe compagnon door de werkmaatschappij te laten dragen. Om in jouw situatie een specifieke inschatting te kunnen maken, kun je altijd even contact opnemen.

Wat is nodigInvestering
Opzetten persoonlijke holdingvanaf €250,-
Aandelenoverdracht of uitgiftevanaf €549,-
Opzetten alle administratie, voor de holding, inclusief salarisadministratie, accountancy/belastingaangiftes, incl. BTW, VPB, IB, etc.€99,-/mnd
Aanpassen management en aandeelhoudersovereenkomstenNeem contact op voor indicatie
Totaalvanaf €814,- en vanaf €99,- per maand

Meer weten? Of even sparren?

We kunnen ons goed voorstellen dat dit voor jou als ondernemer geen dagelijkse kost is. Voor ons wel. Wij doen de hele dag niet anders als Holdings en BV’s oprichten, en ondernemers adviseren bij dit soort stappen. Heb je vragen over hoe jij dit het beste kan aanpakken in jouw specifieke situatie? Wij helpen je graag met het maken van een passende oplossing.

Meer lezen?

Reacties zijn gesloten.