Switch Language

Maak jij in 2017 weer verlies op je spaargeld? No way!

Maak jij in 2017 weer verlies op je spaargeld? No way!

by Rick Schmitz, april 15, 2016

Heb jij ook de belastingaangifte 2016 gedaan en ben je geschrokken van wat er met jouw spaargeld gebeurt? Precies, je maakt verlies op je spaargeld. In dit artikel lees je hoe je dat in 2017 voorkomt.

Rente laag, inflatie laag, belasting (te) hoog

Natuurlijk wist je dat de rente laag was, en het blijft maar zakken. En doordat de inflatie ook laag is, lijkt de totale geldontwaarding mee te vallen. Maar helaas komt de overheid nog even belasting heffen op je spaargeld. Ze gaan uit van minimaal 1.63% vermogensrendementsheffing op jouw box 3 vermogen. Sparen kost je dus keihard geld. Met de oplopende tarieven van box 3 die per 2017 ingaan, zal het naar verwachting storm lopen om nog voor het einde van het jaar een Spaar BV op te richten.

SchijfJouw (deel van de) grondslag sparen en beleggenPercentage 1,63%Percentage 5,5%
1Tot en met €75.00067%33%
2Vanaf €75.001 tot en met €975.00021%79%
3Vanaf €975.0010%100%

​Nu je dat weet, kun je ervoor zorgen dat je in 2017 niet weer verlies op jouw spaargeld maakt. We geven je drie redenen om een spaar BV te nemen:

1. Het is makkelijker dan ooit om een spaar BV op te richten
Het is namelijk makkelijker dan ooit om een BV op te richten. In een paar stappen heb jij een BV.

2. Het is goedkoper dan ooit om een spaar BV op te zetten
Een spaar BV kan je vele duizenden euro’s opleveren terwijl je voor een paar honderd euro al een spaar BV online hebt opgezet.

3. Het is 100% legaal
Klinkt dit als iets waar de Belastingdienst het niet mee eens is? Nee hoor, deze methode is 100% legaal en je bent niet langer een dief van je eigen portemonnee.

Voor wie is een spaar BV interessant?

Een spaar BV is interessant voor ondernemers met een vermogen vanaf €125.000 in box 3 (spaargeld en bezittingen). Met de nieuwe belastingwet gaat deze groep hier een hoger belastingpercentage, vermogensrendementsheffing, betalen. Voor deze wet betaalden deze ondernemers hierover 1,2% belasting, nu is dit 1,41% oplopend tot 1,65%.

Hoe werkt een spaar BV?

Je verplaatst je vermogen naar een aparte BV. Met een BV komt je vermogen in een andere belastingbox terecht, namelijk box 2. Je betaalt in je BV geen belasting over je spaargeld, het is namelijk eigen vermogen. Alleen winst wordt belast, maar winst komt uit omzet en dat is spaargeld niet.

Lees ook: hoe jij voordelig kan sparen voor je pensioen: Sparen voor je pensioen, wat is voordelig?

Meer weten? Profiteer van gratis hulp

Nu heb je dit artikel natuurlijk niet uitgelezen om er vervolgens niets mee te doen. Er knagen wat vragen in je achterhoofd. En er is goed nieuws. Die kun je snel beantwoord krijgen. Wij helpen je graag en gratis met dit soort kwesties. Bel naar (0)20 30 80 675 of neem even contact met ons op en we vertellen je over de mogelijkheden.

Meer lezen? 

Reacties zijn gesloten.