Wil je je statuten wijzigen? Je kunt daarvoor naar je eigen notaris, maar statuten wijzigen kan tegenwoordig prima online. Benieuwd hoe dit werkt? Hieronder ontdek je hoe een online statutenwijziging werkt.

Statuten wijzigen. Waarom? En hoe werkt het?

Er zijn meerdere redenen te bedenkenvoor een statutenwijziging. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Kun je online je statuten wijzigen? Wat wordt er van jou verwacht? Wat doet de notaris? En hoe werkt het eigenlijk precies? Dat lees je hieronder het in stappenplan online statuten wijzigen.

Statuten wijzigen in 3 stappen

Om je statuten te kunnen wijzigen, heb je een (online) notaris nodig. Je kunt het wijzigen van je statuten dus in gang zetten vanuit je luie stoel. Uiteraard moet je wel de juiste stukken aanleveren en een aantal vragen beantwoorden, maar dat kan prima via een online formulier. Wil je je statuten wijzigen? Neem dan deze 3 stappen.

1. Je levert de stukken aan de notaris aan:

– Origineel aandeelhoudersregister; – Kopie oprichtingsakte; – Kopie van uw legitimatie

2. Je beantwoordt de volgende vragen:

– Wie zijn de betrokken partijen? – Wat moet er precies worden gewijzigd?

3. Deze stukken worden samen met de antwoorden op de vragen aangeleverd bij de notaris en hij kan aan de slag. De notaris stelt voor u op:

– Aandeelhoudersbesluit; – Volmacht; – Conceptakte statutenwijziging.

En dan?

De volmacht en het aandeelhoudersbesluit dienen te worden getekend in het bijzijn van de notaris of bij ons op kantoor in Amsterdam. De conceptakte volgt daarna en dient te worden goedgekeurd.

Na goedkeuring zal de notaris de definitieve akte van statutenwijziging opstellen en deze ontvangt u hardcopy. Tevens verwerkt de notaris de inschrijving van de statutenwijziging bij de KvK en werkt hij het aandeelhoudersregister bij, hiermee is de statutenwijziging voltooid.

Meer weten? Vraag je online notaris gratis om hulp

Nu ben je waarschijnlijk geen ondernemer geworden om je druk te maken over statutenwijzigingen. Het komt ook niet al te vaak voor als het goed is. Daarom helpen wij ondernemers graag met dit soort kwesties en kun je altijd gratis even bellen of contact opnemen.

Meer lezen