Vanaf vandaag kan je bij Firm24 volledig online een BV, of andere rechtsvorm oprichten met de service die je van ons gewend bent. In 2012 startte FIRM24 als eerste een digitale platform voor het online oprichten van vennootschappen. Dit ging toen al verder dan het simpelweg invullen van een vragenformulier. Toch ontbrak er altijd iets aan deze online procedure. Hij was namelijk niet 100% online. Het was een vereiste om in persoon voor de notaris te verschijnen om de identiteit van de ondernemer vast te stellen en het paspoort, ID of rijbewijs te controleren.

Stroomversnelling

We zijn in oktober 2019 begonnen met de ontwikkeling van onze online identificatie tool. Maar het is niet alleen een kwestie van technologie. Notarissen zijn namelijk erg gehecht aan hun manier van werken, en zij wilden niet zomaar afstand doen van de “face to face” met de oprichtende klant. Het heeft behoorlijk wat lobbywerk gekost om hen ervan te overtuigen dat de nieuwe methode minstens net zo betrouwbaar is als een face to face identificatie.

Wij hadden de recente ontwikkelingen in de wereld niet kunnen voorzien, maar zijn blij dat wij onze nieuwe procedure net op tijd kunnen implementeren. Vanaf nu kun je echt letterlijk thuis, achter je computer, je BV oprichten van begin tot eind. Ook lopende procedures kunnen worden omgezet naar 100% online oprichtingen. Dat is wel zo veilig voor onze klanten en onze werknemers, onder de huidige omstandigheden.

Hoe werkt het en bovenal is het veilig?

De nieuwe methode is 100% veilig, anders hadden de notarissen er niet aan meegewerkt. Maar we hebben ook de digitale klantbeleving niet uit het oog verloren. Voor de identificatie van de oprichters maken wij gebruik van dezelfde technologie die de Nederlandse banken gebruiken. Er wordt een identiteitsbewijs gecontroleerd op echtheid en de foto op het paspoort wordt vergeleken aan de hand van een biometrische “selfie”. Daarnaast voeren we een WWFT controle uit door een overboeking van 1 eurocent te vragen vanaf de persoonlijke bankrekening van alle oprichters.

Daarna maakt de notaris alle stukken klaar die nodig zijn voor de oprichting en zet zij deze klaar voor digitale ondertekening. Alle oprichters ontvangen een mail met een link om digitaal de stukken te kunnen tekenen.

Op deze manier hebben we het identificatieproces van 1 uur teruggebracht naar 2 minuten. Ook is de doorlooptijd van het oprichtingsproces zelf 25% efficiënter geworden. En die besparing krijg je van ons terug in de vorm van een nog scherpere prijs!

Cyber security is voor Firm24 van kritiek belang. Daarom is onze databeveiliging van het hoogste niveau. Ter bescherming van de gebruikte persoonsgegevens worden de identificatie data na gebruik meteen verwijderd van ons platform.

Wij danken ons team dat keihard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken, onze notarissen en uiteraard alle ondernemers die sinds 2012 bij ons hun ondernemingen starten! Klaar om te beginnen met oprichten?

Let op:

Wegens de overweldigende vraag naar eenmanszaken kan Firm24 tegenwoordig ook 100% online jouw eenmanszaak oprichten!

Disclaimer

*De oprichtingsakte wordt telefonisch besproken of op het kantoor van de notaris. Op grond van de WWFT is deze keuze altijd aan de notaris. In sommige procedures moet de oprichter(s) fysiek bij de notaris de akte komen bespreken. Bij deze afspraken zullen uiteraard alle gezondheidsmaatregelen in acht worden genomen.

Meer lezen?