Heb jij ook de belastingaangifte 2017 gedaan en ben je geschrokken van wat er met jouw spaargeld gebeurt? Precies, je maakt verlies op je spaargeld. In dit artikel lees je hoe je dat in 2018 voorkomt.

Rente laag, inflatie laag, belasting (te) hoog

Natuurlijk wist je dat de rente laag was, en het blijft maar zakken. Helaas komt de overheid je niet tegemoet. De belasting op je spaargeld is in 2018 voor vermogende mensen zelfs omhoog gegaan. Sparen kan je dus zomaargeld gaan kosten. Met de oplopende tarieven van box 3 die per 2017 zijn ingegaanis de prikkel om te sparen niet toegenomen.

SchijfJouw (deel van de) grondslag sparen en beleggenEffectieve belastingpercentage voor 2018Sinds 2018
1Tot en met €70.8000,86%0,60%
2Vanaf €70.801 tot en met €978.0001,38%1,30%
3Vanaf €9.0011,62%1,61%

​Nu je dat weet, kun je ervoor zorgen dat je in 2018 niet weer verlies op jouw spaargeld maakt. We geven je drie redenen om een spaar BV te nemen:

1. Het is makkelijker dan ooit om een spaar BV op te richten Het is namelijk makkelijker dan ooit om een BV op te richten. In een paar stappen heb jij een BV.

2. Het is goedkoper dan ooit om een spaar BV op te zetten Een spaar BV kan je vele duizenden euro’s opleveren terwijl je voor een paar honderd euro al een spaar BV online hebt opgezet.

3. Het is 100% legaal Klinkt dit als iets waar de Belastingdienst het niet mee eens is? Nee hoor, deze methode is 100% legaal en je bent niet langer een dief van je eigen portemonnee.

Voor wie is een spaar BV interessant?

Een spaar BV is interessant voor ondernemers met een vermogen vanaf €150.000 in box 3 (spaargeld en bezittingen). Met de nieuwe belastingwet gaat deze groep hier een hoger belastingpercentage, vermogensrendementsheffing, betalen.

Hoe werkt een spaar BV?

Je verplaatst je privé-vermogen naar een aparte BV. Omdat een BV een aparte rechtspersoon is, is het geld niet meer van jou. Daardoor hoef je geen belasting te betalen over je spaargeld (Box 3), je hebt namelijk geen spaargeld meer. Ben je je geld dan kwijt? Nee, omdat je aandeelhouder en bestuurder bent van de BV kan je hier nog over beschikken.

Lees ook: hoe jij voordelig kan sparen voor je pensioen:

Sparen voor je pensioen, wat is voordelig?

Hoe werktde belasting over je spaargeld in eenBV?

Je betaalt in je BV geen belasting over je spaargeld, het is namelijk eigen vermogen van de BV. Winst wordt belast, maar winst komt uit omzet en dat is spaargeld niet.

Meer weten? Profiteer van gratis hulp

Nu heb je dit artikel natuurlijk niet uitgelezen om er vervolgens niets mee te doen. Er knagen wat vragen in je achterhoofd. En er is goed nieuws. Die kun je snel beantwoord krijgen. Wij helpen je graag en gratis met dit soort kwesties. Bel naar (0)20 30 80 675 of neem even contact met ons op en we vertellen je over de mogelijkheden.

Meer lezen