19 April 2018

Dien uw aangifte vennootschapsbelasting in of vraag uitstel aan

Dien uw aangifte vennootschapsbelasting in of vraag uitstel aan

Heb je je aangifte vennootschaps- belasting al gedaan? Dit moet voor 1 juni 2018 gebeuren, anders riskeer je een boete die kan oplopen tot ruim €2.600! Weet je niet of u aangifte moet doen voor deze belasting? Of weet je niet hoe dit werkt? Lees dan dit artikel even door.

De vennootschapsbelasting (hierna: Vpb) is een belasting die wordt geheven over de winst van de onderneming, de vennootschap. Het tarief voor de heffing van vennootschaps- belasting voor het jaar 2018 bedraagt 20% voor een belastbaar bedrag tot EUR 200.000. Daarboven bedraagt het vennootschapsbelastingtarief 25%. De volgende rechtsvormen zijn zelfstandig belastingplichtig en moeten dus aangifte doen:

  • Een BV (Besloten vennootschap)
  • Een open CV (commanditaire vennootschap)
  • Een commanditaire vennootschap (indien niet transparant)
  • Een NV
  • Een coöperatieve vereniging
  • Verenigingen op coöperatieve grondslag
  • Onderlinge verzekeringsmaatschappijen
  • Als ondernemer kwalificerende Stichting (deelname aan het economisch verkeer)

Hoe doe je de vpb-aangifte

De aangifte doe je digitaal. Dit kan via de internetsite van de Belastingdienst, met aangifte- of administratiesoftware of via speciaal geselecteerde partner accountants via FIRM24

Vrijstelling van aangifte vennootschaps- belasting

In principe moet iedere onderneming (uit de lijst hierboven) een aangifte indienen. Meestal heeft u een brief ontvangen van de belastingdienst waarin staat dat de onderneming als belastingplichtige wordt aangemerkt voor de vennootschaps- belasting.

Tips

Verliesverrekening

Je mag verliezen met toekomstige winsten of winst uit het verleden verrekenen. Je verrekent een verlies eerst met de winst van het voorgaande jaar (carry back). Kan een verlies niet worden verrekend met winst uit het voorgaande jaar? Dan mag je het verlies verrekenen met winsten van toekomstige jaren (carry forward). Deze voorwaartse verliesverrekening is beperkt tot 9 jaar.

Innovatiebox

Zijn je activiteiten vernieuwend? En maak je winst? Dan kun je de winst uit die activiteiten bij je aangifte vennootschapsbelasting mogelijk onderbrengen in een speciale tariefbox: deinnovatiebox. Je betaalt dan minder belasting. Voorwaarde is wel dat je eenWBSO-verklaring hebt verkregen van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Laat je aangifte doen door FIRM24!

Wil je liever je aangifte en jaarrekening uitbesteden aan een fiscalist en accountant? Laat je dan adviseren door FIRM24. Wij werken met speciaal geselecteerde accountants samen welke je voor een scherp tarief volledig kunnen ontzorgen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

died_2396aea730
Diederick Cardon
Gepubliceerd op 19 April 2018

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31(20) 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een rechtspecialist
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00