Switch Language

Akte van overdracht auteursrecht

Alles wat jij over een akte van overdracht auteursrecht moet weten.

Akte van overdracht auteursrecht

Voor

29

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een akte van overdracht auteursrecht voor?

Auteursrecht is niet tastbaar. Toch zul je het soms willen overdragen. Als je dat doet moet je een aantal dingen goed vastleggen, om te voorkomen dat er niets “achterblijft”.

 • Het zijn de afspraken met de koper van jouw werk
 • Ze beschermen je tegen problemen achteraf
 • Alle afspraken duidelijk op een rij

Wat is een akte van overdracht auteursrecht?

Als je iets unieks maakt of bedenkt, heb jij daarop het auteursrecht. Dit auteursrecht verbiedt anderen om je werk openbaar te maken of te verveelvoudigen. Het auteursrecht kun je verkopen of aan een ander overdragen. Volgens de auteurswet is hiervoor een akte vereist. Als je hier niet aan voldoet loop je het risico dat de afspraken niet rechtsgeldig zijn. In deze akte van overdracht van het auteursrecht staat welke rechten je overdraagt en om welk werk het gaat. Ook staat er in wat de voorwaarden zijn en welke rechten jij zelf behoudt.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een akte van overdracht auteursrecht

 • Laat je akte altijd controleren door een ervaren jurist. Zo voorkom problemen en getouwtrek achteraf
 • Je kunt als maker je rechten terugkrijgen als je werk niet goed (meer) wordt uitgevoerd
 • Omschrijf het werk dat je overdraagt zo precies mogelijk
 • Maak duidelijke afspraken over de vergoeding voor de overdracht van het auteursrecht

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je akte van overdracht auteursrecht maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]