Switch Language

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Alles wat jij over een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd moet weten.

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

voor

49

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor?

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is een veelgebruikt contract door werkgevers. Het is de basis waarop je een samenwerking aangaat en moet dus goed in elkaar steken. Wat moet er allemaal in aan arbeidscontract voor bepaalde tijd staan en waar moet je allemaal aan denken. Geen stress, wij hebben een model arbeidscontract voor bepaalde tijd voor je klaarstaan.

 • Je wilt eerst beter bekend raken met je nieuwe werknemer
 • Je wilt niet meteen in het diepe springen met een contract voor onbepaalde tijd
 • Je wilt duidelijke afspraken maken met de werknemer
 • Je hebt de werknemer nog geen 24 maanden in dienst
 • Je hebt met de werknemer minder dan drie contracten voor bepaalde tijd gesloten

Wat is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is een arbeidsovereenkomst, waarin bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst al is vastgesteld wanneer deze zal aflopen. Een werknemer is voor een van te voren afgesproken periode in dienst. Het is een ideaal contract voor een vervanger van een werknemer met zwangerschapsverlof of een zieke werknemer. Tegenwoordig begint bijna iedere werknemer met een arbeidscontract voor bepaalde tijd.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd?

 • Je hoeft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet op de zeggen en het eindigt van rechtswege zonder dat je toestemming hoeft te krijgen van het UWV of de Kantonrechter. Je bent wel verplicht het einde aan te kondigen of “aan te zeggen” aan de werknemer.
 • Tussentijdse opzegging is slechts mogelijk als je die mogelijkheid in het contract opneemt. Je kunt altijd een contract in gezamenlijk overleg beëindigen met een vaststellingsovereenkomst, maar dan moet de werknemer wel meewerken.
 • Het contract, nadat je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd twee keer hebt verlengd, wordt automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd bij elkaar langer duren dan 24 maanden, dan wordt de laatste arbeidsovereenkomst een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Er komt veel kijken bij een arbeidscontract voor bepaalde tijd. Zorg dus dat je aan de slag gaan met een goede modelovereenkomst. Wij hebben er eentje voor je klaar staan en onze top juristen zorgen ervoor dat je alle hulp krijgt die je nodig hebt.

contract overeenkomst voorbeeld

Eerst een voorbeeld bekijken?

Dat kan! Download hier je gratis contract of bekijk een voorbeeld.

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je arbeidsovereenkomst bepaalde tijd overeenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]