Switch Language

Betalingsherinnering

Alles waar jij bij een betalingsherinnering moet weten en waar je op moet letten.

Betalingsherinnering

voor

9

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een betalingsherinnering voor?

Je hebt een factuur gestuurd maar deze in na de betalingstermijn nog niet betaald. Tijd voor een betalingsherinnering! Pak dit goed aan.

 • Je wil graag zo snel mogelijk betaald worden
 • Een informele aanpak heeft niet geholpen
 • Je benadert jouw klanten professioneel
 • Je factuur is niet betaald
 • Je hebt een bewijsstuk

Wanneer stuur je een betalingsherinnering?

Een factuur die je als bedrijf hebt verstuurd moet, mits anders overeengekomen, binnen de wettelijke betalingstermijn van 30 dagen voldaan zijn. Is dit niet gebeurd? Het is altijd goed om even te bellen om te vragen waarom er nog niet is betaald. In veel gevallen gebeurt het hierna snel. Mocht dit niet het geval zijn, stuur dan een eerste betalingsherinnering.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een betalingsherinnering?

 • Zorg voor alle informatie. Zorg dat degene die moet betalen niet eerst op zoek moet naar de factuur, maar direct met de betalingsherinnering over kan gaan tot betaling.
 • Zet een korte betalingstermijn in de herinnering. Kies voor bijvoorbeeld 7-10 dagen.
 • Blijf vriendelijk. Het is nog maar een herinnering en iedereen kan wel eens wat vergeten. Zorg voor een vriendelijke toon zodat de betalingsherinnering niet wordt opgevat als een motie van wantrouwen.
 • Stuur de herinnering op tijd. Dit geeft de (wan)betalende partij het idee dat jij je zaken goed op orde hebt.

Met onze model betalingsherinnering vergeet je geen informatie mee te sturen en kom je professioneel over. Dit kan je helpen met toch betaalt te worden.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je betalingsherinnering maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je betalingsherinnering maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]