Switch Language

Converteerbare leningsovereenkomst

Alles wat jij over een leningsovereenkomst moet weten en waar je op moet letten.

Converteerbare leningsovereenkomst

voor

39

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een converteerbare leningsovereenkomst voor?

Ga je een converteerbare leningsovereenkomst aan? Mooie manier om startkapitaal aan te trekken. Zorg dat jouw belangen niet aan de kant worden geschoven en maak je sterk. Snel en makkelijk bescherm jij jezelf!

 • Je kan je stemrechten en controle behouden
 • Het is goedkoop en je kan gelijk aan de slag
 • Je trekt makkelijker startkapitaal aan
 • Je gaat in zee met een investeerder
 • Je kan een de notaris overslaan

Wat is een converteerbare leningsovereenkomst?

Een converteerbare leningsovereenkomst is heel erg populair onder start-ups om startkapitaal aan te trekken. Het is een soort tussen-variant tussen een lening en aandelenbelang. Een investeerder kan namelijk zijn lening (gedeeltelijk) omzetten in aandelen.

 • Er zitten veel voordelen aan een converteerbare leningsovereenkomst:
  Er is geen notaris vereist.
 • Het is nog niet nodig om een exacte waardering van je onderneming te hebben.
 • Je geeft niet gelijk stemrechten weg en hebt dus nog alle controle.
 • Het is snel en makkelijk te regelen met een overeenkomst.
 • Het is goedkoop.

Wat is belangrijk bij een converteerbare leningsovereenkomst?

Er zijn natuurlijk ook wel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je een converteerbare leningsovereenkomst aangaat. Je moet wellicht rente gaan betalen, je begint vanaf dag 1 met een schuld en je moet rekening houden met de tijdsdruk om je financiering op orde te krijgen.

Zorg er dus voor dat je zaken goed geregeld zijn. Onze ervaren juristen hebben een waterdichte overeenkomst voor jou klaarstaan zodat jij met een gerust hart een converteerbare lening kan aangaan.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je converteerbare leningsovereenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]