Switch Language

Geheimhoudingsovereenkomst

Alles wat jij moet weten over de geheimhoudingsovereenkomst

Geheimhoudingsovereenkomst

voor

9

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een geheimhoudingsovereenkomst voor?

Een geheimhoudingsovereenkomst of non-disclosure agreement (NDA)? Een goede manier om jezelf te beschermen. Zorg dat er geen gaten zitten in deze belangrijke overeenkomst.

 • Het is duidelijk wie de informatie mogen weten en wie niet
 • Er is geen verwarring over welke informatie het gaat
 • Je deelt gevoelige informatie met een andere partij
 • Er moet bepaalde informatie beschermd worden
 • Het schept vertrouwen in je gesprekspartner

Wat is een geheimhoudingsovereenkomst?

Interne zaken kan je beschermen met een geheimhoudingsovereenkomst. Een geheimhoudingsovereenkomst of non-disclosure agreement (NDA) zorgt ervoor dat twee partijen vertrouwelijke informatie kunnen uitwisselen. Dat is nodig om tijdens onderhandelingen vrij te kunnen praten en informatie te kunnen uitwisselen, zonder continu te hoeven opletten dat belangrijke informatie niet “uitlekt” of tegen je gebruikt gaat worden.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een geheimhoudingsovereenkomst?

Zorg ook dat de volgende zaken staan in je geheimhoudingsovereenkomst:

 • De geheimhouding geldt voor beide partijen. Het komt wel eens voor dat een partij een eenzijdige geheimhouding wil opleggen. Ga daar niet mee akkoord.
 • Zorg dat de informatie schriftelijk wordt gedeeld. Zo kan je achteraf duidelijk bepalen welke informatie vertrouwelijk is. Mondeling is dit moeilijk aan te tonen.
 • Op alle vertrouwelijke documenten moet ‘vertrouwelijk’ staan. Zo is er achteraf geen onduidelijkheid wat nu wel of niet geheim moet worden gehouden.
 • Wie eigenaar is van de informatie en wie er recht heeft op de informatie. Denk hier bij aan werknemers.
 • Leg geen andere verplichtingen vast in een geheimhoudingsovereenkomst. De overeenkomst gaat alleen over het geheimhouden van bepaalde informatie en je moet er geen andere verplichtingen aan koppelen.
 • Informatie kan op zeker moment zijn geheime status verliezen. Iets kan zijn uitgelekt of iemand anders heeft dezelfde informatie. Het is dan niet meer redelijk dat de verplichtingen omtrent geheimhouding nog gelden. Leg het vast in een uitsluitingsclausule.
 • Regel bij een geheimhoudingsovereenkomst op het gebied van software wie of welke gebruikersrechten iemand krijgt.
 • Regel octrooien in een aparte overeenkomst.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je geheimhoudingsovereenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]