Switch Language

Ingebrekestelling openstaande facturen

Alles wat je bij een ingebrekestelling moet weten en waar je op moet letten.

Ingebrekestelling openstaande facturen

Voor

9

Excl. BTW


  • Snel en digitaal je contract maken
  • Gegarandeerd juridisch correct
  • Getoetst door advocaat
  • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
  • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
  • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Contracten > Ingebrekestelling openstaande facturen

Waar gebruik je een ingebrekestelling brief voor?

Als een opdrachtgever of wederpartij jouw rekening niet betaalt moet je in actie komen. Dat doe je formeel door met deze brief ingebreke te stellen.

  • Voldoe aan de wettelijke vereisten voor een eventuele incassoprocedure
  • Treed op tegen wanbetalers

Wat is een ingebrekestelling voor openstaande facturen?

Niets is zo vervelend als jouw facturen niet betaald worden. Ben je op zoek naar een voorbeeld ingebrekestelling openstaande facturen? Dan ben je aan het juiste adres. Onze topjuristen helpen je met het opstellen van je ingebrekestelling. Op deze manier doorloop je de juiste weg om te zorgen dat jouw facturen worden betaald. Het versturen van een goede ingebrekestelling kan cruciaal zijn voor de uitkomst van een juridische procedure.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een ingebrekestelling openstaande facturen?

Een ingebrekestelling is niet alleen om de schuldenaar te laten weten dat hij of zij nog niet heeft betaald, maar het is voornamelijk bedoeld om de schuldenaar nog een laatste (reële) kans te geven om te betalen.

In de ingebrekestelling openstaande facturen moet staan:

  • Een redelijke termijn voor de nakoming. Wat een redelijke termijn is, is afhankelijk van de situatie.
  • Wat er gebeurt als de wederpartij niet binnen de gestelde termijn betaalt. Laat dit niet weg, want dan is de kans groot dat, wanneer er een rechter aan de pas moet komen, deze de ingebrekestelling niet voldoende vindt.

Een ingebrekestelling komt pas na een betalingsherinnering en een aanmaning. Mocht je nog steeds niets ontvangen, na de ingebrekestelling openstaande facturen, dan is het wellicht verstandig om een incassobureau in te schakelen. Liever komt het natuurlijk niet zover. Zorg dat je ingebrekestelling openstaande facturen klopt en kijk hier hoe je dat goedkoop kan regelen.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je Ingebrekestelling openstaande facturen maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]