Switch Language

Maatschapsovereenkomst

Alles wat jij over een maatschapsovereenkomst moet weten.

Maatschapsovereenkomst

voor

59

excl. BTW


  • Snel en digitaal je contract maken
  • Gegarandeerd juridisch correct
  • Getoetst door advocaat
  • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
  • Laatst bijgewerkt 26 okt 2016
  • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd voor?

De maatschapsovereenkomst wordt traditioneel gebruikt door beroepsbeoefenaren (tandartsen, advocaten, notarissen). In een maatschap beoefen je jouw beroep samen met je partners (maten) onder een gemeenschappelijke naam. In de maatschapsovereenkomst zijn de onderlinge afspraken vastgelegd en worden de rechten en verplichtingen van de maten omschreven.

  •  Snel en eenvoudig
  •  Zorg voor een duidelijke taakverdeling
  •  Winst en verlies goed geregeld
  • Heldere afspraken over inbreng en goodwill

Wat is een maatschapsovereenkomst?

Met een maatschapsovereenkomst binden maten zich aan de maatschap. De maatschapsovereenkomst heeft veel overeenkomsten met de VOF-overeenkomst. Een belangrijk kenmerk van de maatschap is dat iedere maat voor een gelijk deel aansprakelijk voor de maatschapsschulden. In tegenstelling tot de VOF-overeenkomst, waar de vennoten ieder geheel aansprakelijk zijn voor de schulden van de vennootschap. De maatschapsovereenkomst is vormvrij, wat betekent dat alles kan worden bepaald door de opstellers.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een maatschapsovereenkomst?

Bij het opstellen van de maatschapsovereenkomst zijn er een aantal punten waar goed op gelet dient te worden. Te denken valt aan de duur van de maatschap, de inbreng in de maatschap, de verdeling van de werkzaamheden, de verdeling van winst en verlies en uiteindelijk het einde van de maatschap.
contract overeenkomst voorbeeld

Eerst een voorbeeld bekijken?

Dat kan! Download hier je gratis contract of bekijk een voorbeeld.

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd overeenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]