Switch Language

Managementovereenkomst

Alles wat jij over een managementovereenkomst moet weten en waar je op moet letten.

Maak Managementovereenkomst

Voor

39

Excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waarom zou je een managementovereenkomst gebruiken?

Een managementovereenkomst is essentieel wanneer management taken op zich neemt maar niet in dienst is. Met onze voorbeeld managementovereenkomst stel je zelf zo een volledige managementovereenkomst op en vergeet je geen belangrijke zaken.

 • Een vennootschap van een bestuurder gaat een managementovereenkomst aan met de BV
 • Een persoon of rechtspersoon neemt management taken op zich
 • Je zorgt dat er geen sprake van arbeidsovereenkomst is
 • Iedereen weet waar hij of zij aan toe is
 • Je neemt niemand in dienst

Wat is een managementovereenkomst?

Het is een overeenkomst tussen een opdrachtgever en een opdrachtnemer. Een persoon of rechtspersoon neemt managementtaken op zich en krijgt hiervoor een fee. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat de persoonlijke vennootschap van een bestuurder (de management-bv) een managementovereenkomst aan gaat met de BV. De management-bv stelt de bestuurder ter beschikking aan de BV.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een managementovereenkomst?

 • Zorg dat de managementovereenkomst geen kenmerken heeft van een arbeidsovereenkomst. Er moet geen sprake zijn van gezag, maar de opdrachtnemer moet zelfstandig aan de slag kunnen. Ook mogen ziekte en vakanties niet worden uitbetaald. Lijkt het toch op een arbeidsovereenkomst, dan krijg je als opdrachtgever te maken met arbeidsrechtverplichtingen. En dit is vaak juist de reden om te kiezen voor een managementovereenkomst.
 • Ook al is er geen sprake van een arbeidsverhouding, dan nog kan de werkmaatschappij verplicht zijn om lasten af te dragen voor werknemersverzekering van de manager. Dit is het geval indien de Manager niet zijn eigen ontslag kan tegenhouden. Kijk dus goed de statuten en/of de aandeelhoudersovereenkomst na.
 • Een managementovereenkomst is een overeenkomst van opdracht. De wettelijke regels die van toepassing zijn op een overeenkomst van opdracht zijn dus ook van toepassing op een managementovereenkomst.
 • Omschrijf de taken duidelijk. Leg de rechten en plichten vast en denk ook na over het einde van het managementovereenkomst. Is het voor bepaalde of onbepaalde tijd? Maar vergeet bijvoorbeeld ook geen concurrentiebeding of geheimhoudingsplicht als dit nodig is.

Een managementovereenkomst moet goed in elkaar zitten. Het is belangrijk om duidelijk te maken dat het geen arbeidsovereenkomst is. Met ons voorbeeld managementovereenkomst maak je een duidelijk contract. Heb je nog advies nodig? Onze topjuristen helpen je graag.

contract overeenkomst voorbeeld

Eerst een voorbeeld bekijken?

Dat kan! Download hier je gratis contract of bekijk een voorbeeld.

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je managementovereenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]