Switch Language

Brief opzegging door werknemer

Alles wat jij over een opzegging door werknemer moet weten en waar je op moet letten.

Brief opzegging door werknemer

voor

9

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 4 nov 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je als werknemer een brief van opzegging voor?

Ben jij klaar met je baan en wil je stoppen? Good for you, maar pak dit wel goed aan. Met onze modelbrief opzegging door werknemer zeg je op de juiste manier jouw baan op.
Waar gebruik je een modelbrief opzegging door werknemer voor?

 • Je steekt je tijd liever in zoeken naar een baan die wel bij je past
 • Je weet niet wat er in een ontslagbrief moet staan
 • Je wil geen onduidelijkheden
 • Je wil weg bij je huidige baan
 • Je wil bewijs op papier

Wat is een opzegbrief?

Met een ontslagbrief beëindig je op een formele manier de arbeidsovereenkomst met je werknemer. Zorg dat je het ontslag schriftelijk indient zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Laat je bij een ontslag altijd adviseren door een jurist. Een ontslag van een werknemer dient (bijna) altijd gepaard te gaan met toestemming van de Kantonrechter of een goedkeuring van het UWV. Ook het einde van een contract voor bepaalde tijd kan niet zomaar worden afgewacht, maar dient te worden “aangezegd” door de Werkgever. Dat kan ook met deze brief.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een modelbrief opzegging door werknemer?

Wil je jouw baan opzeggen dan is het goed om een paar zaken in je achterhoofd te houden.

 • Houd rekening met het opzegtermijn. Deze gaat pas lopen wanneer je jouw ontslag hebt ingediend
 • Dien je ontslag (ook) schriftelijk in. Zo is alles duidelijk voor beiden partijen en heb je bewijs van je ontslag.
 • Wanneer je zelf je baan opzegt heb je geen recht op een ww-uitkering. Je hebt je werkeloosheid namelijk aan jezelf te danken.
 • Als werknemer kan je ook ontslag op staande voet nemen. Er moet dan wel een dringende reden zijn. Je kan hierbij denken aan mishandeling, bedreiging, wanneer je herhaaldelijk je salaris niet op tijd ontvangt of je herhaaldelijk geen pauze krijgt. Juridisch advies kan in zo’n geval verstandig zijn.

Wanneer jij je baan gaat opzeggen is het fijn dat alles op een goede manier gebeurt zodat je geen problemen krijgt achteraf.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je Brief opzegging door werknemer maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]