Switch Language

Modelbrief proeftijd ontslag

Alles wat jij over een modelbrief proeftijd ontslag moet weten en waar je op moet letten.

Modelbrief proeftijd ontslag

Voor

9

Excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Contracten > Modelbrief proeftijd ontslag

Waar gebruik je een ontslagbrief in de proeftijd voor?

Iemand ontslaan in zijn of haar proeftijd is nooit leuk, let er op dat je dit altijd schriftelijk doet. Als je deze brief gebruikt, weet je zeker dat je het goed doet!

 • Ze beschermen je tegen problemen achteraf
 • Alle afspraken duidelijk op een rij
 • Het ontslag correct regelen
 • Snel over tot actie

Wat is een modelbrief voor ontslag in de proeftijd?

In de proeftijd kan een arbeidsovereenkomst door beide partijen per direct worden opgezegd. Hier zitten wel veel juridische haken en ogen aan. Zo moet de proeftijd wel schriftelijk en voor de juiste duur overeengekomen zijn. Een mondelinge proeftijd is hierdoor niet geldig. In korte tijdelijke arbeidscontracten (6 maanden of korter) mag helemaal geen proeftijd worden opgenomen.

Wat is belangrijk bij het opstellen van de ontslagbrief?

 • Je mag geen medewerkster ontslaan in de proefperiode als zij zwanger is en dit de enige reden is om haar te ontslaan;
 • Je mag geen zieke medewerkers ontslaan in de proefperiode ziekte de enige reden is ontslag;
 • Je kan de proeftijd niet opschorten of verlengen, ook niet als de medewerker ziek is;
 • Als je toch iemand voor ongeveer een half jaar in dienst wil nemen met één maand proeftijd, dan is dit juridisch gezien mogelijk door je werknemer een contract te bieden voor zes maanden en één dag!

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je brief voor ontslag in proeftijd maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]