Switch Language

Rekening-courant overeenkomst

Alles over een rekening-courant overeenkomst.

Rekening-courant overeenkomst

Voor

29

Excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een rekening-courantovereenkomst voor?

Als directeur/eigenaar van uw eigen BV lopen uw privé financiën nog wel eens over in die van uw BV. Fiscaal mag u op deze manier tot € 17.500,= belastingvrij in het krijt staan bij uw BV. U moet dan wel een rekening-courantovereenkomst hebben. Anders loopt u het risico dat het het bedrag als lening wordt gezien waarover u rente dient te betalen aan uw BV.

 • Je wil geen problemen met de Belastingdienst
 • Je wil privé geld lenen van de BV
 • Je hebt schriftelijk bewijs
 • Het is snel geregeld
 • Je bent een DGA

Wat is een rekening-courantovereenkomst?

Een rekening-courantovereenkomst is een juridische basis tussen directeur groot aandeelhouder (DGA) en de BV. Met deze overeenkomst kun jij als DGA op een eenvoudige wijze onderlinge transacties tussen jou en de BV verrekenen. Dit is handig als je privé net even wat geld te kort komt. Je bent verplicht om dit soort zaken tussen jou en de BV schriftelijk vast te leggen. Door het schriftelijk vast te leggen voorkom je ook problemen of onduidelijkheden met de Belastingdienst of derden.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een rekening-courantovereenkomst?

 • Je kan met een rekening-courantovereenkomst tot een maximum van €17.500 rentevrij opnemen als krediet.
 • De Belastingdienst ziet in bepaalde gevallen jouw rekening-courantschuld als loon of als dividend. Je moet dan een opeens toch veel belasting gaan betalen over de schuld. Lees hier meer over en zorg dat jou dit niet overkomt.
 • Een rekening-courantovereenkomst is niet geschikt voor het financieren van een bedrijfsactiviteit. Gebruik hiervoor een aparte geldleningsovereenkomst .

Met een goed modelovereenkomst rekening-courant kun jij makkelijk en snel een volledige overeenkomst opstellen. Hiermee kan jij je beschermen tegen onduidelijkheid in de toekomst. Voor vragen en advies zitten onze top juristen ook altijd voor je klaar!

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je Rekening courantovereenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]