Switch Language

Stageovereenkomst

Alles wat jij over een stageovereenkomst moet weten en waar je op moet letten.

Stageovereenkomst

voor

29

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 6 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een stageovereenkomst voor?

Ga jij aan de slag met stagiaires? Met een goede stageovereenkomst heb je een goede en duidelijke basis om met een stagiaire te gaan werken.

 • Je wil niet na de stage aan de stagiaire vast zitten
 • Je overweegt te gaan werken met een stagiaire
 • Je zet afspraken duidelijk op papier staan
 • Je wil een frisse blik in huis halen
 • Je spreekt verwachtingen uit

Wat is een Stageovereenkomst?

Veel ondernemers kiezen ervoor om te werken met stagiaires. Het is een mooie mogelijkheid om onderzoek binnen je organisatie en branche te doen, een extra paar handen in te schakelen, een frisse wind in huis te halen en, niet onbelangrijk, ze zijn relatief goedkoop. Je moet natuurlijk wel tijd en energie steken in een stagiair om ze goed te begeleiden.
Een stageovereenkomst kan, als de overeenkomst niet goed in elkaar zit, aangemerkt worden als arbeidsovereenkomst. Dus zorg dat een stageovereenkomst duidelijk is en  je niet opeens een extra werknemer onder je hoede hebt.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een stageovereenkomst?

 • De eventuele vergoeding. Ga uit van een netto vergoeding. Een bruto vergoeding kan weer zorgen dat er verwarring ontstaat m.b.t. een arbeidscontract.
 • Beschrijving van waar de vergoeding voor is.
 • Begin- en einddatum van de stage.
 • Dat de stageovereenkomst met onmiddellijke ingang en zonder opgaaf van redenen tussentijds door de stagegever kan worden beëindigd.

Een stageovereenkomst lijkt voor vele niet zo belangrijk, maar het is toch belangrijk dat het een deugdelijke overeenkomst is. Kijk snel hoe ons voorbeeld van een model stageovereenkomst eruit ziet.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je stageovereenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]