Switch Language

Toestemmingsvereiste (artikel 1:88 verklaring)

Alles wat jij over een toestemmingsvereiste (artikel 1:88 verklaring) moet weten.

Toestemmingsvereiste (artikel 1:88 verklaring)

Voor

9

Excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 5 dec 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Waar gebruik je een Toestemmingsvereiste
(artikel 1:88 verklaring) 
voor?

Op basis van artikel 1:88 BW is voor het aangaan van bepaalde overeenkomsten door de ene echtgenoot toestemming van de andere echtgenoot nodig. In artikel 1:88 BW is geregeld voor welke rechtshandelingen dit toestemmingsvereiste geldt. Als de echtgenoot deze verklaring niet geeft, kan hij/zij de overeenkomst vernietigen. Als je wederpartij bent bij zo’n overeenkomst zul je deze verklaring dus willen hebben van de echtgenoot van je contractant.

 • Geen problemen achteraf
 • Leg afspraken goed vast
 • 100% juridisch

Wat is een Toestemmingsvereiste (artikel 1:88 verklaring)?

Als je als ondernemer een risicovolle privé investering gaat doen, of je wordt door een wederpartij van jouw BV gevraagd om in privé borg te staan voor een zakelijke schuld. Dan is de kans groot dat jouw echtgeno(o)t(e) een artikel 1:88 verklaring dient te tekenen. Hiermee verklaart jouw wederhelft dat hij/zij op de hoogte is van het risico dat de huwelijkse gemeenschap loopt door jouw zakelijke handeling. Als hij/zij dat niet doet, dan kan ze achteraf de overeenkomst vernietigen vanwege strijd met artikel 1:88 BW. Deze verklaring zal dus vaak door de wederpartij bij die overeenkomst verlangd worden.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een Toestemmingsvereiste (artikel 1:88 verklaring)?

 • Dit vereiste bestaat niet voor niets. Ga goed de risico’s na die je in privé loopt.
 • Wij raden de echtgeno(o)t(e) aan om de betreffende overeenkomst ook mee te tekenen.
 • Laat de verklaring controleren door een ervaren jurist

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je overeenkomst maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten

In 3 minuten je overeenkomst maken?
Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]