Switch Language

Verklaring artiestenregeling

Alles wat jij over een verklaring artiestenregeling moet weten.

Verklaring artiestenregeling

Voor

0

excl. BTW


 • Snel en digitaal je contract maken
 • Gegarandeerd juridisch correct
 • Getoetst door advocaat
 • Gemiddelde invultijd 2-3 minuten
 • Laatst bijgewerkt 3 okt 2016
 • +31 (0)20 30 80 675

Bespaar tot €100

Extra korting

Contracten > Verklaring Artiestenregeling

Waar gebruik je een Artiestenregeling Verklaring voor?

Als artiest wil je niet na een avondje draaien worden aangemerkt als werknemer. Daarvoor hoef je niet speciaal een overeenkomst van opdracht aan te gaan, iedere keer. Het volstaat om deze verklaring mee te sturen bij de opdrachtbevestiging. Als de rekening wordt betaald geldt dat als acceptatie van deze verklaring: dat is ook een overeenkomst.

 • Bescherm je tegen risico’s
 • Snel en eenvoudig
 • Alles in één keer

Wat is een verklaring artiestenregeling?

De artiestenregeling is een regel van de Belastingdienst. Je krijgt ermee te maken als je een optreden geeft buiten loondienst. De Wet Loonbelasting bepaalt dan normaal gesproken dat de Artiestenregeling van toepassing is, wat betekent dat belasting en premie werknemersverzekeringen door je opdrachtgever moet worden afgetrokken van de gage die je ontvangt. Dat voorkom je door deze verklaring mee te zenden met je factuur. Je ontvangt het bruto bedrag van je gage nu volledig en je wordt aangemerkt als opdrachtnemer.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een verklaring artiestenregeling?

 • Zend de verklaring mee met je factuur. Als deze wordt betaald, is een overeenkomst ontstaan.
 • De verklaring is voor een eenmalig optreden en de technische werkzaamheden voor en na het optreden.

Ontdek hier hoe het werkt

3 x meer dan een Word template

Digitaal opstellen & ondertekenen

Word templates van overeenkomsten krijg je tegenwoordig bijna gratis bij een pakje boter. Daarom krijgt je van ons veel meer. Namelijk een persoonlijke en goed beveiligde online omgeving. Hierin stel je eenvoudig en 100% digitaal je op. Na het opstellen kan jouw wederpartij de bewerken en digitaal ondertekenen. Zelfs op zijn smartphone.

Alerts als je risico loopt

Een word template waarschuwt je niet als de wet verandert. Of als er een gerechtelijke uitspraak gedaan wordt waardoor jij een risico loopt. Wij waarschuwen jou wel. Verandert er iets voor jouw waardoor jij een risico loopt? Dan ontvang je van ons automatisch een bericht. Een veilig gevoel.

Alles digitaal op 1 plek

Overeenkomsten zijn op 3 momenten belangrijk. Bij het afsluiten, verlengen of als ze opgezegd moeten worden. In alle gevallen is het prettig als je contract bij de rest van jouw contracten staat. Alle overeenkomsten die je bij ons afsluit, vind je eenvoudig en snel terug in de persoonlijk beveiligde omgeving. Lekker overzichtelijk.

Hoe werkt het?

Geen jurist meer nodig voor een contract
Koop de overeenkomst die je wilt of maak gratis een account aan. Dit regel je binnen 2 minuten. Ga met je e-mailadres en een door jouw gekozen wachtwoord naar je persoonlijke en beveiligde omgeving en maak daar je overeenkomsten.
2
Stel zelf online je overeenkomst op
Nadat je de hebt gekocht, stel je je overeenkomst verder op. Dat doe je door eenvoudig een formulier in te vullen. Daarna deel je de met je contractpartner zodat hij of zij het kan bewerken en aanvullen waar dat nodig is.
3
Onderteken je overeenkomst
Nadat de overeenkomst is opgesteld, bekeken en eventueel is aangevuld door je wederpartij, kun je je overeenkomst nog een laatste keer laten checken. Daarna kunnen partijen digitaal ondertekenen en wordt jouw overeenkomst veilig in je persoonlijk beveiligde omgeving opgeslagen.
In 3 minuten je Artiestenregeling Verklaring maken?

Waarom kiezen klanten voor ons?

Vaste prijs vooraf

Bij FIRM24 ben je verzekerd van een vaste prijs vooraf. Onze prijzen zijn inclusief juridische support, toegang tot persoonlijk dashboard en digitale kluis.

Gratis begeleiding

Je gaat een contract opstellen. Even sparren met een jurist is dan wel raadzaam. Dat zit bij FIRM24 inbegrepen!

Altijd bereikbaar

Ondernemen is niet van 9 tot 5. Wij zijn daarom dan ook van 9 tot 8 voor jou beschikbaar! Via telefoon, de chat of e-mail. Ook in het weekend.

100% juridisch correct

In een paar minuten ieder contract zelf juridisch correct opstellen, up-to-date gehouden door top advocaten & support bij het opstellen.

De kwaliteit van je contracten is geborgd door deze topadvocaten


Klantbeoordeling: van
Cijfer:
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]