Je hebt al een holdingstructuur:

vanaf

600,-

excl. BTW


 • 1 keer tekenen 2 BV’s
 • Gratis fiscale check
 • Future proof
 • Gemiddelde invultijd 10 minuten
 • Gemiddelde oprichtingstijd 3-5 dagen

Hulp nodig?

 • 020 30 80 675

De juiste structuur direct goed geregeld

 • Scheiding risico’s en bezittingen
 • Klaar voor toekomstige verkoop
 • Werknemers participatie
 • Hypotheek uit eigen BV
 • Optimale DGA-loon
 • Pensioen sparen

Éen BV is geen BV

Veel mensen hebben wel eens gehoord van de uitspraak één BV is geen BV. Een BV is een aparte rechtspersoon, zie hem als een mens met rechten en plichten die zelfstandig contracten kan tekenen en daarvoor verantwoordelijk is. Hierdoor is de BV aansprakelijk als het mis gaat en niet jij. Maar wat als nu al je waardevolle bezittingen in die BV staan? Denk aan je ontwikkelde software, patenten, opgebouwde gelden etc. Als de BV niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen dan volgt mogelijk een faillissement. Nadeel hiervan is dat al je bezittingen mee gaan in dit faillissement. Een holding structuur zorgt ervoor dat je deze bezittingen op een eerder moment kan scheiden van je risico’s.

Hoe ziet deze holding structuur eruit?

Holding toevoegen aan je bedrijf

De definitie van een BV luidt: een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is een rechtspersoon waarvan het maatschappelijk kapitaal verdeeld is in aandelen die niet vrij overdraagbaar zijn, de aandelen staan op naam.

Holding B.V.

Holding BV

Dit is de moeder van de structuur. Hier ben jij zelf rechtstreeks de aandeelhouder en hier ben je dan ook DGA (want hier heb je meer dan 5% van de aandelen. In de holding BV keer je loon uit aan jezelf. Vanuit deze BV kan je ook meerdere deelnemingen hebben in andere BV’s. Dit is ook de plaats waar je (een deel van) je inkomsten veilig stelt.

Tussenholding

Tussenholding BV

In de tussenholding kan je je investeerders laten toetreden. Deze BV heeft dezelfde holding functie als de Holding BV maar dan specifiek gericht op de Werk BV. Mogelijke software licenties en ontwikkeld intellectueel eigendom sla je hier in op. Ben je met meerdere aandeelhouders in een structuur dan heb je meerdere Holding BV’s en bijvoorbeeld één gezamelijke tussenholding voor de gezamelijke bezittingen.

Werk BV

Werk BV

Dit is de BV waar je je feitelijke onderneming runt. Hier ga je huurovereenkomsten aan, staat je personeel op de loonlijst en ga je overeenkomsten met andere partijen aan. Dit is de plek voor al je risicovolle handelingen.

Bekijk eerst andere holdingstructuren:

Holdingcontructies in de praktijk: 3 voorbeelden van een holdingconstructie

Lees hieronder over ondernemers die het slim geregeld hebben

holding structuur

Holdingconstructie voor creatieve ZZP’ers

Je designed websites en wilt gaan samenwerken met bevriende designers die al een goedlopende onderneming hebben.
Hoe pak je dat aan? Wat zijn de kosten? Kortom, hoe regel je het zo dat je lekker kunt blijven ondernemen en zonder afleiding.

Contact

horeca ondernemers

Holdingconstructie voor horeca ondernemers

Samen met 3 vrienden start je eindelijk die grote droom, een eigen horecazaak. Jouw cash-behoefte is lager dan die van je partners.
Omdat jullie alle 3 geen eigen holding hebben moet je hier op werkmaatschappij niveau over gaan discussiëren.

Contact

checkup

Holdingconstructie voor techneuten

Wanneer je meerdere concepten ontwikkeld vanuit een bedrijf is het verstandig deze concepten op een gegeven moment in een aparte BV te gaan runnen. Ontgroeit een concept de tekentafel dan is dat het moment om een dochteronderneming op te starten.

Contact

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]