24 vragen over FIRM24

De missie van FIRM24 is ondernemers het gemak en de voordelen bieden van een centrale ingang voor alle fiscale, notariële en juridische dienstverlening. Kortom, niet meer schakelen met 3 losse dienstverleners (de boekhouder, de notaris en de jurist), maar 1 online kanaal dat top-service en een ultieme klantbeleving centraal zet. Een goed advies is niet meer gekoppeld aan een hoog uurtarief, maar aan een online dienst met een vast laag (maand)bedrag.

  • Geen onzin of onnodige show
  • Geen facturen achteraf
  • Geen verrassingen

Voor iedere ondernemer altijd bereikbaar en toegankelijk. Dit maken we mogelijk met onze website mijn.FIRM24 waarin een belangrijk deel van het werk van de traditionele notaris, boekhouder en jurist is geautomatiseerd. Zo kunnen we onze klanten tegen messcherpe tarieven een top-ervaring geven.

Als ondernemer heb je vroeg of laat een notaris, een accountant en een jurist nodig. Dat zijn nu eenmaal specifieke expertises die een ondernemer niet of in mindere mate zelf bezit. En een goede ondernemer huurt nu eenmaal slimme mensen in voor de dingen die hij zelf minder goed beheerst. Wij helpen ondernemers bij:

  • het online oprichten van BV’s, holdings en stichtingen
  • het wijzigen van (holding)structuren en statuten
  • het overdragen of uitgeven van aandelen(geen notaris meer nodig)
  • een volledige ontzorging op het gebied van online administratie, boekhouding en belastingen (geen boekhouder meer nodig)
  • het opstellen van contracten waarmee je als ondernemer de meest gangbare risico’s eenvoudig en tegen een zeer concurrerend tarief afdekt(geen jurist meer nodig)

Dat deze formule succesvol is, bewijst onze klanttevredenheid, onze groei en de manier waarop we aan nieuwe klanten komen. Dat is namelijk voor het overgrote deel doordat onze klanten laaiend enthousiast zijn en hun collega-ondernemers hierover vertellen.

De notaris, accountant en jurist zijn allen beroepsprofessionals. Je zet ze als ondernemer in om je doelen te bereiken. Maar als ondernemer gaat het je niet persé om het middel (in dit geval de notaris, accountant of jurist) maar om de oplossing (een oprichting, een contract of het geregeld krijgen van de boekhouding en belastingen).

Uiteindelijk werken ook bij FIRM24 fiscalisten en juristen en werken we samen met notarissen en accountants. Wij vinden echter dat jij daar als ondernemer geen last van moet hebben. Daarom krijg je bij ons 1 ingang en 1 contactpersoon waarmee je alles kunt bespreken. Ook krijg je 1 online omgeving mijn.FIRM24 waarin al je aktes, contracten en je boekhouding te vinden zijn. Zo heb je dus geen notaris, accountant of jurist meer nodig.

Klopt, dat is inderdaad de bedoeling. Voor jou als ondernemer is het niet alleen handig om 1 ingang te hebben. Je weet ook zeker dat als je iets van een notaris, accountant of jurist nodig hebt en dat je daar eerst geheel kosteloos met je contactpersoon over kunt sparren. En als blijkt dat er iets nodig is, weet je in ieder geval zeker dat alle disciplines – doordat ze onder 1 dak zijn – goed met elkaar worden afgestemd. Daarbij zijn we doorgaans een flink stuk voordeliger. Niet alleen doordat we alles onder 1 dak hebben. Maar ook vanwege onze unieke technologie.
Sinds de oprichting in oktober 2012 hielpen wij meer dan 10.000 klanten aan een BV, holding, stichting of regelden de bijbehorende overeenkomsten, boekhouding en belastingen. De gemiddelde klantbeoordeling is een 9,5 en daar komen maandelijks tientallen beoordelingen bij. Doe je liever eerst wat praktijkonderzoek? Prima! Maak gerust een gratis account aan en stel eens een gratis overeenkomst op. Zo ervaar je zelf hoe wij werken.
Of het nu gaat om het oprichten van een vennootschap holding of een stichting, de boekhouding van je onderneming of het maken van een contract gaat. Je begint altijd in onze online omgeving waarvoor je hier een gratis account kunt aanmaken. Daar kies je vervolgens de dienst waaraan je behoefte hebt. Met een aantal clicks doorloop je eenvoudig de daarvoor benodigde stappen op de website. Het is mogelijk om dit alleen te doen. Of met een van onze professionals die je per chat of telefoon begeleiden. Naar gelang de noodzakelijke informatie is ingevuld, ontstaat een akte of contract die uiteindelijk online wordt afgerekend. Afhankelijk van de situatie kan je een offline traject volgen zoals bijvoorbeeld een legalisatie of een (fiscaal of juridisch) adviesgesprek via Skype, telefonisch of gewoon ouderwets op kantoor.
Wij zijn met onze online omgeving mijn.FIRM24 inderdaad 1 oplossing voor ondernemers die doorgaans zakendoen met EN een jurist, EN een boekhouder EN een notaris. Een zogenaamde one-stop-shop dus.
We integreren door middel van technologie de inhoudelijke expertise en kwaliteiten van verschillende dienstverleners en professionals tot een online omgeving: mijn.FIRM24. Heb je als ondernemer een vraag? Dan wordt dat via de online omgeving gefilterd tot een kant-en-klare actie voor een van onze juridische of fiscale professionals. Of het vormt een vraagstuk dat we kunnen oplossen met het online opstellen van een overeenkomst, contract, of een notariële dienst. Zo gauw de jaarrekening klaar is nemen we de gegevens over en gaan we voor jou aan de slag.
In principe kunnen alle ondernemers van Nederland geld besparen door zaken te doen met FIRM24. Uiteraard hebben we wel een aantal marktsegmenten waarin onze toegevoegde waarde voor klanten maximaal is. Dat zijn met name de wat kleinere MKB’ers en ZZP’ers die nog zaken doen met een traditionele boekhouder en een notaris. Zij kunnen honderden tot vele duizenden euro’s besparen. Zo kan FIRM24 bijvoorbeeld de juridische en notariële dienstverlening uit handen nemen. Daarnaast is het mogelijk je boekhouding en belastingaangiftes aan ons over te laten.
We zijn in de kleine 4 jaar dat we nu bestaan uitgegroeid tot een one-stop-shop online service provider voor ondernemers die iets geregeld willen hebben op het gebied van hun fiscale structuur (holding of BV), een contract of het geregeld krijgen van hun boekhouding en belastingen. Wel zijn we in tegenstelling tot veel van onze concurrenten véél meer dan een website die het van online marketing moet hebben.
We zijn met een groep van zo’n 30 fiscalisten, juristen, accountants maar vooral ook klantenservicemedewerkers en developers. Op deze manier maken we dit soort dienstverlening leuker, goedkoper, eenvoudiger en vooral toegankelijker.
Waar het gaat om onze notariële dienstverlening werken we uiteraard alleen samen met grote gerenommeerde notariskantoren verspreid over heel Nederland. Onze juridische dienstverlening is gebaseerd op een verzameling van zo’n honderd contracten en overeenkomsten die up-to-date worden gehouden door een netwerken van notarissen en advocaten. Zelf hebben we fiscalisten en juristen in dienst met ervaring als advocaat. Met die ervaring en betrouwbaarheid zit het dus wel goed.
Waar het gaat om onze accountancy dienstverlening wordt deze uitgevoerd door IBEO Accountancy BV wat als accountantskantoor is aangesloten bij de NOVAK. Dat is de Nederlandse Organisatie van Accountants en Accountantskantoren. Een kwaliteitsorgaan dat in de gaten houdt of zij aan de juiste kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast zijn onze fiscalisten aangesloten bij de NOB, dat is de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Als laatste kunnen we trots zijn op het feit dat IBEO de Nationale Accountancy Award in 2016 heeft gewonnen. Je kunt je administratie dus met een goed gevoel bij ons onderbrengen.
Voor wat betreft veiligheid van je contracten en overeenkomsten kunnen we zeggen dat onze cloud-software is ontwikkeld conform de laatste internationale ISO standaarden. Uiteraard houden we ons ook aan de wetten rondom bescherming van persoonsgegevens.
FIRM24 is een online bedrijf dat bestaat uit doorgewinterde professionals. Voor het oprichten geldt dat we werken met fiscalisten en juristen die ervaring en achtergrond hebben bij grote en professionele juridische adviespraktijken en advocatenkantoren.
Wat onze mensen bindt is dat ze allemaal de missie hebben om dienstverlening van de notaris, de jurist en de accountant toegankelijker, makkelijker en goedkoper te maken. We vinden het allemaal leuk om ondernemers te helpen hun droom te realiseren. Daarnaast maken wij gebruik van de modernste softwaretechnologie die er is om zoveel mogelijk persoonlijke tijd en aandacht aan onze klanten te kunnen geven.
Voor veel van de klanten waarvoor we een BV of Holding oprichten, regelden we ook de aandeelhouders-, management- en rekening-courantovereenkomsten. We hebben dat proces (van opstellen, aanpassen en digitaal ondertekenen en opslaan van contracten) verregaand geautomatiseerd. Zo kunnen klanten in belangrijke mate zelf zo’n overeenkomst – die is gebaseerd op een template waarvan de juridische waterdichtheid wordt gegarandeerd – opstellen. Een van onze juristen helpt vervolgens zo’n contract controleren. De besparing – die kan oplopen tot duizenden euro’s – zit ‘m dus in 2 aspecten:
1. technologie helpt klanten zelf overeenkomsten opstellen
2. onze juristen hoeven – door inzet van technologie – maar een fractie van de tijd te besteden aan een case of overeenkomst
Een BV of Holding is uiteindelijk niet meer dan een oprichtingsakte die door de notaris geregistreerd en gepasseerd moet worden. Door onze technologie en opzet van de organisatie kunnen wij goedkoper werken dan de meeste notariskantoren. De ondernemer levert ons via onze website de gevraagde gegevens aan en doet daarmee een belangrijk deel van het voorwerk. Onze fiscale specialisten toetsen vervolgens de aanvraag en staan de klant bij indien hij of zij fiscale en of juridische vragen heeft. Is de aanvraag afgerond, dan wordt deze panklaar bij de notaris aangeleverd. Doordat ook deze notaris met FIRM24 software werkt, heeft de notaris relatief lage kosten wat een ondernemer terugziet in de lage prijs voor de BV.

Ja, dat klopt. Sinds de start van www.onlineflexbvoprichten.nl in oktober 2012 hebben we inmiddels zo’n 10.000 BV’s opgericht. Uit de 9.3 als gemiddelde beoordeling blijkt dat klanten doorgaans ontzettend tevreden zijn met onze dienstverlening. Veel van onze klanten komen dan ook binnen via mond-tot-mond reclame. Voor veel van die klanten regelen we ook de aandeelhouders, het management en rekening-courant overeenkomsten. Iets waarvoor de gemiddelde ondernemer na het oprichten van de BV nogmaals de knip moet trekken bij de jurist. Wij combineren die twee diensten waardoor we goedkoper en vaak veel sneller kunnen werken.

Nee, dat hoeft niet, maar dat kan uiteraard wel. Bij het oprichten van een BV of Holding moet je je namelijk legitimeren bij de notaris. Dit wordt ook wel legaliseren genoemd. De notaris moet weten dat hij daadwerkelijk een BV opricht voor de persoon die zegt de BV op te richten. Daarnaast wijst de notaris op en de rechten en plichten van een aandeelhouder die deze na moet komen. Dat legaliseren kan natuurlijk bij ons op kantoor in Amsterdam. Maar dit kan ook bij één van de bij ons aangesloten notarissen. Aangezien we met dat netwerk een landelijke dekking hebben, zit er altijd wel een notaris bij jou in de buurt.
We helpen ondernemers met alles waar ze doorgaans een notaris voor nodig hebben.
Voor wat betreft de notariële dienstverlening kun je dan denken aan het oprichten van hun BV, Holding, vereniging of stichting. Maar denk hierbij ook aan een aandelenoverdrachten en meer.
Zo’n notarieel traject bestaat normaliter uit een aantal stappen. Daarbinnen is de fiscale intake en advisering één van de belangrijkste stappen en het legaliseren en passeren van de akte een van de laatste stappen. Dat eerste neemt FIRM24 uit handen. Dat laatste gebeurt door één van de bij ons aangesloten notarissen. Onze professionals zijn dus op alle mogelijke scenario’s voorbereid om jou als ondernemer bij te staan bij de trajecten waar je voorheen langs de notaris zou gaan. Je kunt bij ons dus voor alles terecht waar je als ondernemer een notaris voor nodig hebt.

Veel ondernemers doen hun administratie zelf of besteden het uit aan dure boekhouder zonder zekerheid over de maandelijkse kosten.
Soms vele duizenden euro’s voor een jaarrekening en wat aangiftes. Firm24 werkt met 2 partners die dit anders doen. Voor 1 maandelijks bedrag is alles van A tot Z geregeld.

Waar het gaat om boekhouding en accountancy is onze software er puur op gericht om bestaande software-oplossingen zoals Twinfield, Receipt Bank, The Next Invoice, Ezora en Visionplanner slim te combineren zodat onze accountants, maar ook jij als ondernemer, een veel groter gebruiksgemak ervaart. Omdat veel van het werk uit handen wordt genomen door onze software, hebben we doorgaans meer tijd om jou persoonlijk te ondersteunen en te woord te staan. De accountancy dienstverlening die wij aanbieden, wordt verzorgd door IBEO. Een topclub in accountancy die niet voor niets in 2016 de Nationale Accountancy Award heeft gewonnen.
Je profiteert van onze dienstverlening voor een vast laag bedrag per maand. Bij dit abonnement zit eigenlijk alles inbegrepen wat bij een normale boekhouding en accountancy dienstverlening komt kijken. Heb je soms wat extra hulp nodig of wat meer vragen dan normaal? Geen probleem, onze adviseurs staan voor je klaar. Met FIRM24 dus nóóit meer een factuurtje van een onverwacht gemaakt uurtje.
Zeker adviseren wij jou. Een aantal keer per jaar nemen onze professionals jouw financiële positie onder de loep om te kijken waar je zaken zou kunnen verbeteren of waar je fiscale voordelen kunt behalen. Zien we kansen? Dan communiceren we dat direct. Maar ervaring leert ook dat het lezen van onze blog en berichten die we op onze Firm24 Facebook-pagina plaatsen, veel voor jou als ondernemer kunnen opleveren. Het is waardevolle kennis die door veel accountants pas wordt gegeven nadat jij ervoor betaalt. Bij ons vind je die informatie dus gewoon gratis. Zelfs als je geen klant bent.
Overstappen gaat relatief eenvoudig. Je meldt je bij ons aan, we maken een afspraak en komen bij je langs. In het gesprek inventariseren we waarop we bij een eventuele samenwerking op moeten letten. Is er een klik? Dan tuigen we binnen één dag jouw hele administratie op en kunnen we samen van start. De afgeronde jaarrekening van jouw oude boekhouder vormt voor ons het startpunt om jouw boekhouding op te starten.
Klopt! In mijn.FIRM24 vind je alles wat je nodig hebt om je onderneming te runnen overzichtelijk en super goed beveiligd bij elkaar. Vanuit die omgeving kun je dus handig een nieuw contract opstellen of contact opnemen met je accountant, jurist of notaris. 24 uur per dag, anytime, anywhere. En uiteraard op ieder device, dus ook op je mobiel.
Op onze website vind je de oplossingen voor zaken waar ondernemers het vaakst mee te maken hebben. Niet iedereen heeft genoeg aan die standaard. Het kan zo zijn dat jouw bedrijf (fiscaal of juridisch) zo ingewikkeld in elkaar zit dat je extra service nodig hebt. Daarvoor kun je uiteraard ook bij ons terecht. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld terecht voor het controleren van financiële plannen, het begeleiden van een overname of verkoop van je onderneming. En uiteraard kunnen we je bestaande fiscale structuur geheel doorlichten en je daarover inhoudelijk adviseren. Hetzelfde geldt voor je bestaande contracten met personeel, leveranciers en klanten. Die kunnen we doorlichten en van feedback en concrete verbetersuggesties voorzien. Heb je interesse? Neem dan contact op via het contactformulier.
Zeker! We hebben de technologie die we binnen FIRM24 gebruiken breder doorontwikkeld. Hiermee kunnen advocaten, notarissen en boekhouders hun eigen klanten ook een online portal geven waarin ze zelf contracten kunnen opstellen, bewerken en digitaal kunnen (onder)tekenen. Wil je hierover meer weten? Kijk op www.legalthings.io.

Deel deze 24 vragen

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]