Kennisbank

Contract(en) opstellen voor klanten

  Je hebt als adviseur een cliënt geholpen met het oprichten van een bv, maar hier stopt het niet. Hierna heeft je cliënt namelijk verschillende contracten nodig om zaken in zijn of haar onderneming goed te regelen. Het kost natuurlijk veel tijd en moeite om elke keer weer uit te zoeken wat hier precies in moet staan en hoe zo’n document wordt opgemaakt. In dit artikel wordt uiteengezet hoe wij hierbij kunnen helpen!

  Het opstellen van contracten

  De bv van jouw cliënt is opgericht, wat gaat er vervolgens gebeuren en wat moet jij doen als adviseur? Ten eerste dient er een arbeidsovereenkomst DGA te worden opgesteld, dit is eigenlijk een must na het oprichten van de bv. Hierin leg je de de rechten en plichten van de DGA vast. Ten tweede kan er een managementovereenkomst worden opgemaakt, dat is essentieel voor de holdingstructuur. Ten derde worden er conflicten voorkomen met de fiscus door middel van een rekening courant overeenkomst, het is dus ook wenselijk om hiervoor een contract op te stellen. Ten vierde is het ook raadzaam een aandeelhoudersovereenkomst te sluiten. Hierin maak je als aandeelhouder afspraken over de onderneming, zodat daardoor discussies worden voorkomen. En dit is nog maar het tipje van de sluier over wat voor overeenkomsten er allemaal nodig zijn na het oprichten van de bv. Voor het realiseren van al die overeenkomsten, moeten er dus stuk voor stuk contracten worden opgesteld voor jouw cliënt. Dit is erg complex en het kost veel tijd en moeite om dit elke keer weer uit te moeten zoeken. Daarom kun je via onze wizard makkelijk en snel alle contracten opstellen die jouw cliënt nodig heeft.

  Wat is de wizard?

  Om deze complexiteit een beetje eenvoudiger te maken, hebben wij een wizard bedacht zodat het voor jou een stuk gemakkelijker wordt om het desbetreffende contract op te stellen. Dit gaat via deze manier namelijk automatisch! De contracten zijn onderverdeeld in werknemers & freelancers, privacy & geheimhouding, aandeelhouders & management, IT en software en je kunt ook Engelse contracten maken. Op deze manier kun je voor elke soort overeenkomst een contract opstellen.

  Hoe werkt de wizard voor het opstellen van contracten?

  Je kunt via de wizard alle contracten voor overeenkomsten opzoeken die je nodig hebt. Als je de desbetreffende overeenkomst hebt gevonden, vul je de vragenlijst in die erbij staat. Zo komen automatisch de persoonlijke gegevens van jouw cliënt en gegevens van de onderneming in het document te staan. Hierna rolt er een volledig contract uit. Die kun je vervolgens opsturen naar jouw cliënt die jou hiervoor betaalt.

  Wat heb je nodig om dit te gebruiken?

  Je hebt gegevens van je cliënt en haar onderneming nodig voor het opstellen van zo’n contract. Aangezien elk contract anders is, verschilt het per document wat voor gegevens je nodig hebt. Stel je wilt een managementovereenkomst opstellen. Voorbeelden van praktische gegevens die je daarvoor nodig hebt zijn de rechtsvorm, het KvK nummer en kantooradres van de opdrachtgever en van de opdrachtnemer. Daarnaast moet je de taakomschrijving van de opdracht invullen, alsmede de ingangsdatum hiervan en hoeveel uur het zal vergen. Verder moeten er informatie over de managementvergoeding, kosten en beroepsaansprakelijkheid worden ingevuld. Ook dien je gegevens in te vullen over de duur, opzegging en beëindiging van de overeenkomst. Dit is een voorbeeld van wat je nodig hebt om zo’n contract op te stellen, maar nogmaals: elke overeenkomst is anders.

  Heb je interesse in het gebruik van de wizard? Neem dan gerust contact met ons op via de chat rechtsonder.