Kennisbank

De omzettingstool

  Het kan zo zijn dat jouw cliënt op een gegeven moment haar eenmanszaak of vof wil omzetten naar een bv. Er zijn verschillende manieren om dit om te zetten. Vanwege de fiscale gevolgen is het wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Daarom wordt in dit artikel uiteengezet hoe wij hierbij kunnen helpen!

  Eenmanszaak of vof omzetten naar bv

  Op een bepaald punt is het aantrekkelijk om een eenmanszaak of vof om te zetten naar een bv, vanwege aansprakelijkheid en de fiscaliteit. Je wilt natuurlijk wel dat het bedrijf blijft groeien. De drie manieren van omzetting zijn de activa/passiva transactie (voortzetting zonder inbreng), geruisloze inbreng en ruisende inbreng. Lees hier wat deze verschillende methoden precies inhouden. Wat de meest geschikte manier is, hangt af van de specifieke situatie van jouw cliënt. Omdat het erg belangrijk is dat dit op de juiste manier gebeurt, hebben wij hiervoor een tool ontwikkeld die jou verder op weg helpt.

  Wat is de omzettingstool?

  Door middel van de omzettingstool krijg je een uitgebreid advies over de juiste manier van het omzetten van de eenmanszaak of vof van jouw cliënt. Op het moment dat je de vragenlijst hebt ingevuld, is het aanvraagformulier ook automatisch opgemaakt.

  Hoe werkt de omzettingstool?

  Door middel van het invullen van een aantal vragen, wordt er vanzelf een aanvraagformulier ingevuld op basis van die gegevens. Aan de hand daarvan krijg je vervolgens ook van een van onze juristen een advies over wat de beste manier van omzetten is.

  Wat heb je nodig om de omzettingstool te gebruiken?

  Een aantal zaken is handig om te bespreken met je cliënt, je hebt namelijk bepaalde gegevens van de onderneming nodig om de vragenlijst in te vullen. Denk bij deze financiële gegevens aan:

  • Oudedagsreserve op de balans
  • Onroerend goed op de balans
  • Werknemers op de loonlijst
  • ‘Niet-tastbare’ activa
  • Investeringsaftrek
  • Hoeveel omzet het bedrijf heeft gemaakt
  • Bijgewerkte boekhouding

  Met deze informatie van je cliënt vul je binnen no time de tool in. Heb je interesse in het gebruik van de omzettingstool? Neem dan gerust contact met ons op via de chat rechtsonder.