Kennisbank

Wat is het stappenplan als je een stichting wil oprichten?

  Ben jij van plan om binnenkort een stichting op te richten? Maar je hebt wellicht geen idee waar en hoe je moet beginnen? Op deze pagina hebben wij de belangrijkste stappen voor het oprichten van een stichting op een rij gezet.

  Checklist stichting oprichten

  Wanneer je besluit een stichting op te richten moet je jezelf de volgende vragen stellen om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet:

  • is het doel van de stichting helder? Het doel van jouw stichting moet helder zijn en mag absoluut geen aanleiding geven tot eventuele misverstanden.
  • wie is de oprichter? Zijn er eventueel meerdere oprichters?
  • wie nemen deel in het bestuur en wat zijn de functies?
  • is het bestuur onbeperkt herbenoembaar of juist niet?
  • voor welke periode heeft het bestuur zitting?
  • moet er een raad van toezicht komen?
  • hoe wordt het liquidatiesaldo besteed?
  • dient de stichting een ANBI-status te verkrijgen?
  • Wordt de stichting aandeelhouder van een andere rechtspersoon?


  E-book

  Lees verder in het E-book over de holding

  Alle informatie over de holding ontvang je direct in je mailbox

  Bekijk hier
  Arrow

  Geheel gratis!

  de holding

  Stappenplan stichting oprichten

  Wil je een stichting oprichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In slechts 4 eenvoudige stappen is jouw stichting al opgericht.

  Stap 1: richt online je stichting op

  Vul de gegevens van je stichting in. Dit is geheel vrijblijvend en je ontvangt direct een gratis conceptakte in je mailbox. Deze stap doorloop je binnen 5 tot 10 minuten. Vul online alle gegevens van de stichting in en je bent bijna ready to go! Je hoeft overigens pas aan het einde te betalen dus probeer het hier gerust even uit.

  Stap 2: identificatie bij Firm24

  Nadat je online alle gegevens hebt ingevuld voor de oprichting van de stichting dien je bij ons langs te komen voor de identificatie. Vergeet ook niet de oprichtingsdocumenten mee te nemen, die vind je in jouw persoonlijke en beveiligde omgeving. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Geen probleem! Wij hebben aangesloten notarissen door heel het land. Ieder persoon die gebruik wil maken van de diensten van een notaris, moet zich persoonlijk op kantoor te identificeren door middel van een geldig paspoort of rijbewijs.

  Stap 3: Keur finale concept akte goed

  Na het bezoek aan de notaris (of ons kantoor in Amsterdam) ontvang je de finale conceptakte. Ook weer in je persoonlijke en beveiligde omgeving. Log in, controleer de akte goed en geef je akkoord.

  Stap 4: Ontvang de oprichtingsakte

  Enkele dagen na je goedkeuring ontvang je de oprichtingsakte van je stichting thuis. Hiermee is alles geregeld, is de stichting aangemeld bij Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Je kunt nu aan de slag met je (nieuwe) stichting!

  Kosten stichting oprichten

  Een stichting kan je al oprichten vanaf €399,- bij Firm24. Je kunt hier meer vinden over een stichting oprichten.

  Ten slot (aanrader)

  Ben je na het lezen van dit artikel net als veel andere ondernemers op zoek naar verdieping over dit onderwerp? Dat kan! Plan dan nu een gratis gesprek in met één van onze adviseurs! Klik hier.