Het kan zijn dat de statuten van jouw stichting gewijzigd moeten worden. Bijvoorbeeld omdat de naam van de stichting wordt gewijzigd of omdat er een Raad van Toezicht is aangesteld. Hoe werkt dit en wat zijn de kosten voor deze statutenwijziging? Je leest het in dit artikel.

Statutenwijziging stichting

Het komt regelmatig voor dat gedurende het bestaan van de stichting blijkt dat de statuten gewijzigd moeten worden. Bijvoorbeeld omdat de werkzaamheden van de stichting zijn gewijzigd, omdat de naam is gewijzigd of omdat de dynamiek in het bestuur is gewijzigd. Twijfels of je statuten nog actueel zijn? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het controleren van de statuten.

Stappenplan statutenwijziging stichting

Wil je de statuten van de stichting wijzigen? In slechts 4 stappen kun jij de statuten wijzigen via Firm24.

Stap 1: maak een account aan en vul je gegevens in

Upload de statuten van de stichting in jouw persoonlijke en tevens beveiligde omgeving. Binnen 24 uur nemen wij contact op om het proces in gang te zetten.

Stap 2: legaliseer bij een notaris bij in in de buurt

Nadat je online alle gegevens hebt ingevuld voor de oprichting van de Je ontvangt de wijzigingsdocumentatie en een volmacht. Daarmee ga je naar een Firm24 notaris bij jou in de buurt voor de legalisatie.

Stap 3: keur de concept-statuten goed

Na het bezoek aan de notaris (of ons kantoor in Amsterdam) ontvang je de concept-statuten. Log in, controleer de akte goed en ga akkoord of geef ons eventueel feedback.

Stap 4: ontvang de statuten

Je ontvangt de nieuwe statuten direct digitaal en tevens binnen één week per post.

Statutenwijziging bij Firm24

Meer weten over statutenwijziging voor een stichting bij Firm24? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen jou vertellen wat de kosten zijn en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Benieuwd wat het kost? Kijk dan even hier.

Starten met oprichten? Of nog niet zeker van je rechtsvorm?

Start direct met het oprichten van je onderneming of doe in 3 minuten de test om erachter te komen welke rechtsvorm bij jou past!