Blitts starts here!

‘Ik had het idee al zo’n 4 jaar,

maar ik vond de timing 4 jaar geleden niet goed’

Seve van Ass, oprichter Blitss

Ondernemer Seve aan het woord

Deze maand Seve van Ass (27). Naast een succesvolle carrière in de topsport waar menig sport-hart sneller van gaat kloppen, heeft Seve tijd over om zich te gooien in het elektrisch rijden. Lees alles over zijn start-up Blitss en zijn ervaring als startend ondernemer.
Zou je in het kort de belangrijkste activiteiten van de onderneming willen omschrijven?
De belangrijkste activiteiten van Blitss is het zo leuk en efficiënt mogelijk aan de man brengen van onze elektrische scooters.
Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?
Het idee om voor mijzelf te beginnen in elektrische scooters had ik al zo’n 4 jaar, maar ik vond de timing 4 jaar geleden niet goed. Zowel voor mijzelf niet, als de kwaliteit van de elektrische scooters op dat moment. Terwijl ik bij Deloitte werkte begon er toch wat te borrelen en voelde het als het juiste moment om mijn idee na te streven.
Hoe heb je jouw drukke hockeyleven gecombineerd met het ondernemen?
Ik ben het nog steeds aan het combineren en het is elke week weer een uitdaging! Het allerbelangrijkste is prioritering. Elke dag weer moet ik beseffen waar de echte prioriteit ligt. Op sommige dagen ligt dat overduidelijk bij de sport, waar ik nog steeds het maximale uit wil halen. Andere dagen en rustigere tijden ligt dat meer op de business. De combinatie houdt me fris en gretig op beide vlakken.

•   •   •

Heb je nog getwijfeld tussen een bepaalde rechtsvorm?
Eigenlijk niet. Ik had voorheen al een eenmanszaak en een VOF opgericht, dus was de logische volgende stap een B.V.
Hoe heb je je voorbereid op je start als ondernemer?
Ik heb altijd wel boeken gelezen over management en ondernemerschap. Verder heb ik mij verdiept in de cijfers en de wereld van scooters. Toch heb ik het meeste geleerd de afgelopen maanden tijdens het opzetten en uitvoeren van Blitss.
Hoe ging dat in het begin? Zelf geïnvesteerd? Wat waren valkuilen/blunders/verkeerde investeringen? Wat heb je daarvan geleerd?
In het begin is het niet makkelijk. Er is geen guideline hoe je een business opzet en wat alle praktische stappen zijn. Er komt veel bij kijken en alles kost geld. Een business neerzetten, zeker een business met verkoop van producten, kost geld en tijd. Ik heb een groot deel zelf geïnvesteerd, maar er kwam nog meer bij kijken dan vooraf begroot. Daarnaast ben ik met een kredietverstrekker in zee gegaan.
‘De branche wordt enigszins wakker. Ik moet zeggen dat er nog enorm veel rek en ruimte is in Nederland op het gebied van elektrische scooters.’
Is er veel concurrentie in jouw branche? Hoe zorg je dat je opvalt en hoe onderscheid je je?
De branche wordt enigszins wakker. Ik moet zeggen dat er nog enorm veel rek en ruimte is in Nederland op het gebied van elektrische scooters. Sterker nog, wij lopen achter ten opzichte van andere landen. We concurreren nog steeds een beetje met benzinescooters (onbegrijpelijk natuurlijk), dus in die zin is de concurrentie wel aanwezig. Wij onderscheiden ons door ons unieke Body & Heart model, snelle contact en levering.
Klantenbinding creëren, hoe doe je dat? Hoe zorg je voor terugkerende klanten?
Terugkerende klanten bij scooters is een langer durend proces dan bij andere producten. Onze klanten kunnen 5 jaar op onze scooter rijden en dan nog zouden ze geen nieuwe nodig hoeven te hebben. Allereerst moeten onze producten goed functioneren waardoor klanten elke dag happy op hun scooter stappen. Verder blijven we graag met ze in contact door middel van nieuwsbrieven en overig contact.
Heb je ambitie om uit te breiden naar het buitenland?
Ik heb zeker ambitie om uit te breiden naar het buitenland. Er zijn al geïnteresseerden uit Portugal en Duitsland op het moment. Maar ik denk dat de Nederlandse markt voor het komende jaar heel interessant is en daar zal onze focus op liggen.
Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Oef, ik heb veel adviezen gekregen waar ik enorm veel aan heb gehad. Een groots advies wat ik heb gekregen is om niet te veel alleen vanuit de winst&verlies-rekening te denken, maar ook met de bril van financiering. Hoe ga je je activiteiten uitvoeren en liquiditeit behouden?
‘Luister naar mensen om je heen, maar ook zeker naar mensen die je niet kent.’
Wat is je doel voor de toekomst? Hoe zie je de toekomst van je BV?
De toekomst laat zich moeilijk voorspellen. Maar als het aan mij ligt gaat Blitss Europa veroveren met onze elektrische scooters. Ik zou het mooi vinden om samen met (studenten van) de TU Delft of Eindhoven om een scooter te ontwikkelen die kan rijden op eigen opgewekte energie. Als er mensen zijn die connecties hebben en dit lezen, kunnen ze graag contact opnemen!
Heb je nog gouden tips voor (startende) ondernemers?
Luister naar mensen om je heen, maar ook zeker naar mensen die je niet kent. In elk gesprek kan waarde zitten. Een andere tip is om zo snel mogelijk slimmere en gemotiveerdere mensen dan jezelf om je heen te verzamelen, omdat het team eigenlijk er voor zorgt of iets gaat slagen of falen.
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]