Ondernemersverhaal

Valentineble Projects BV

“Om een goede ondernemer te zijn, moet je bewust zijn van het feit dat je een ondernemer bent.”

Michel is een avontuurlijke ondernemer die onderzoek doet naar oorlogs- en crisisgebieden. Hij zette zijn eerste stappen op het journalistieke pad toen hij werd benaderd om in Venezuela verslag te doen over de hevige protesten die daar aan de gang waren. Nu richt hij zich voornamelijk op journalistiek onderzoek en onderzoek voor private partijen.

Het bedrijf

Door zijn grondige werkwijze onderscheidt Michel zich met zijn onderneming van de velen andere freelancers in de journalistiek. “Ik hou niet van de waan van de dag en ga daar dan ook zelden in mee. Door me steeds te verdiepen en onder te dompelen in een project kan ik informatie naar boven halen die voor anderen moeilijker toegankelijk is”. En dat is ook waar zijn bovengemiddelde passie voor de échte verhalen goed van pas komt. “Ik denk dat het belangrijk is dat de wereld ziet wat er gaande is op de plekken waar veel mensen liever van wegkijken. Dit wordt door veel mensen gewaardeerd. Ik heb een grote groep mensen die mij al langere tijd volgt omdat zij een belang of belangstelling hebben voor de onderwerpen waarover ik publiceer of waar ik onderzoek naar doe.”

De start

Voordat Michel het journalistieke (ondernemers)pad koos was hij al ondernemer op het gebied van vastgoedbeheer- en ontwikkeling. “Omdat ik voorheen in een andere vorm al ondernemer was, ben ik mij er van begin af aan van bewust geweest hoe dit mijn leven zou beïnvloeden. Ik ben iemand die graag dingen goed plant, zelfs in een wereld waar dit lastig is. Door structuur en heldere visie denk ik dat ik met mijn bedrijf een mooie start heb gemaakt.” Toch is hij verschillende keren gestruikeld aan het begin. Dit ging vrijwel altijd over de financiering van zijn werk. “Ik heb veel geleerd over hoe journalistiek gefinancierd kan worden en leer nog steeds elke dag over de mogelijkheden die onze moderne tijd biedt.”

Het ondernemerschap

Michel is een rasechte ondernemer, het zit in zijn bloed en hij zou het zich ook niet anders voor kunnen stellen. “Ondernemen is altijd een proces van vallen en opstaan en een proces met onzekerheden. Ik hou van risico nemen binnen verantwoorde grenzen en vind het belangrijk om te leren van de keren dat dingen minder goed zijn gegaan.” Zijn werk gaat altijd door, want de wereld staat nooit stil. “Mijn sociale omgeving weet wat ik voor werk doe en is zich bewust van het belang en de risico’s hiervan”. Om een goede ondernemer te zijn, moet je bewust zijn van het feit dat je een ondernemer bent. “Maak duidelijke keuzes in wat en hoe je het doet en zorg ervoor dat je jezelf en je kaders bewaakt. Probeer vanuit verschillende perspectieven te kijken naar jezelf als ondernemer, zo ontdek je een logica die je anders zou missen en die je kansen biedt of zaken oplost.”

Toekomst

De komende jaren wil Michel zijn werk bereikbaar maken voor een groter publiek. Er valt volgens hem nog veel te winnen op het gebied van het toegankelijk maken van content. “Ik wil in de loop van 2022 via michelvalentine.com de mensen meenemen op mijn reizen in oorlogs- en crisisgebieden en vanuit een first-person view vertellen over wat er in de moeilijke, gevaarlijke en mooie plekken in de wereld te zien is.”

De gouden tip

Er zijn meerdere adviezen die een positieve rol hebben gespeeld in het leven van Michel. “Als ik een samenvatting moet geven komt het erop neer dat je dicht bij jezelf moet blijven en er altijd vanuit moet gaan dat je dingen (aan)kunt. Dit zijn natuurlijk clichés, maar uiteindelijk heb ik juist in hele moeilijke en gevaarlijke situaties geleerd dat jezelf zijn en met gezond verstand handelen altijd een uitweg bieden.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31(20) 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00