Oamkb logo
Smit en de Wolf logo
UWBS logo
Entrpnr logo
Wesp finance logo
Ubo Registratie

Ontzorg uw cliënten via FIRM24

Op 27 maart 2022 is de deadline voor het inschrijven van een UBO voor de BV. Voor alle BV’s die zijn opgericht vóór 27 september 2020 geldt dat deze zich actief moeten registeren.

Uw cliënt kan dit in principe zelf via de website van de KVK, maar schattingen geven aan dat dit één tot 2 uur per BV gaat duren. Zonde van zijn of haar kostbare tijd. Echter, voor u een uitgelezen kans om uw cliënt volledig te ontzorgen.

Via de UBO inschrijving faciliteert Firm24 adviseurs die extra omzet willen genereren en daarbij controle houden over het proces voor hun cliënt.

BV oprichten

Exclusief voor adviseurs

Door de complexiteit van de inschrijving is het alleen mogelijk voor adviseurs van ondernemers om de UBO inschrijving te regelen via FIRM24. U kunt deze dienst aanbieden aan uw cliënten.

Snel oprichten

Hoe kan het geregeld worden voor zo’n scherpe prijs?

FIRM24 staat voor efficiëntie. Alle stappen zijn geautomatiseerd waardoor er minder menselijke handelingen nodig zijn. U kunt 90% van de UBO inschrijving online regelen voor uw cliënten en de notaris regelt de wettelijke afronding.

Adviseur

Handig om te communiceren naar uw cliënten

Wij adviseren de UBO inschrijving tijdig te regelen. 1.5 miljoen verplichte organisaties zullen zich moeten inschrijven. Schatting is dat slechts 8% dit al heeft gedaan. Kortom, er gaan problemen ontstaan rondom de deadline. Dit wilt u voorkomen voor uw cliënten.

Hoe werkt de UBO inschrijven?

In 3 stappen eenvoudig geregeld
1

Start de aanvraag

  • Kies het aantal BV’s
  • Selecteer de BV
  • Kies het aantal UBO’s
2

Online identificatie UBO

  • Elke UBO krijgt een identificatie link
  • Teken de digitale UBO verklaring
  • Voltooi de online aanvraag
3

Inschrijving door notaris

  • De notaris verwerkt de aanvraag
  • Registreert elke UBO in het Register
  • Ontvang het UBO uittreksel per BV

Meer weten over de UBO inschrijving?

Wij helpen je gratis middels de onderstaande artikelen
1
blog 1

Wat is het UBO register?

Als je een BV hebt opgericht vòòr 27-09-2020, moet je straks verplicht ingeschreven staan in het UBO register. Maar wat is dat überhaupt? In dit artikel geven we hier antwoordt op.

2
blog 2

UBO inschrijving regelen voor uw cliënten

Het inschrijven van alle UBO’s voor de BV(s) van uw cliënt kan een flinke puzzel zijn. Maar niet als je het via FIRM24 regelt. In dit artikel leggen we uit hoe jij als adviseur dit kunt gaan aanbieden.

3
blog 3

Wat is FIRM24 Premium?

Een online platform waar adviseurs alle zaken rondom de oprichting en het managen van een BV kan regelen voor zijn/haar cliënten. En daarmee extra omzet kunnen genereren.

Veelgestelde vragen over het UBO Register

plus

Wat is het UBO register?

Een UBO is de Uiteindelijke Belanghebbende, die de zeggenschap heeft over de BV. In het UBO register worden alle UBO’s geregistreerd. In Nederland is het UBO register ondergebracht bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

plus

Wat is een UBO?

Een UBO (Ultimate Beneficial Owners), zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van een BV of de zeggenschap hebben hierover. Iedere organisatie heeft dus 1 of meer UBO’s of Pseudo UBO’s. Zo zijn bij BV’s mensen te beschouwen als UBO wanneer ze meer dan 25% van de aandelen, stemrecht of winstrecht bezitten.

plus

Hoe schrijf ik de UBO’s in?

Dat kan door middel van het starten van een online aanvraag bij Firm24. Vul de gegevens in en de notaris schrijft de UBO’s in bij het UBO register. Je ontvangt daarna een bevestiging van inschrijving en een uittreksel UBO register per BV.

plus

Wanneer moet ik mijn UBO’s inschrijven?

Bestaande BV’s, die opgericht zijn voor 27 september 202, dienen zich vóór 27 maart 2022 ingeschreven te hebben in het UBO register. Let op, de Kamer van Koophandel heeft een verwerkingstijd van ongeveer 3 tot 4 weken.

plus

Waarom is er een UBO register ingesteld?

Door Europese wetgeving dient elk EU-lidstaat een UBO register te hebben. Dit door strengere wetgeving rondom anti-witwassen en voorkoming van terrorismefinanciering.

plus

Welke gegevens komen er van de UBO in het register?

De gegevens die van de UBO kunnen worden opgevraagd zijn: naam, het geboortejaar, geboortemaand, de nationaliteit, woonland en omvang van het belang.

plus

Wie mag de gegevens van geregistreerde UBO inzien?

Het openbare gedeelte is in te zien voor iedereen. Het niet-openbare gedeelte is enkel in te zien door bevoegde autoriteiten zoals de Belastingdienst en OM.

plus

Hoelang duurt het voordat de UBO-registratie is verwerkt?

De Kamer van Koophandel heeft een verwerkingstijd van ongeveer 3 tot 4 weken. Let hierbij op dat deze verwerkingstijd kan uitlopen zodra alle 1.5 miljoen organisaties zich massaal gaan inschrijven voor 27 maart 2022.