Oamkb logo
Smit en de Wolf logo
UWBS logo
Entrpnr logo
Wesp finance logo
Ubo Registratie

Volledig ontzorgd door uw adviseur, via Firm24

Eenvoudig en snel online de UBO-inschrijving regelen? Dan bent u op de juiste plek. Bij Firm24 kunt u het namelijk in samenwerking met uw adviseur regelen voor €20.

Wij hebben alle vereiste stappen van de inschrijving geautomatiseerd. Hierdoor ontvangt de notaris een compleet dossier en kunnen de UBO(s) snel worden ingeschreven bij het UBO register.

Ons advies, regel de inschrijving vandaag nog. De Belastingdienst gaat namelijk actief controleren en mogelijk ook direct boetes uit te schrijven.

BV oprichten

Voor wie interessant

De UBO inschrijving via Firm24 is interessant voor bedrijven met minimaal 4 vennootschappen in Nederland. Ook grootbedrijven met meer dan 10 vennootschappen kunnen bij Firm24 terecht. Neem hiervoor contact op met premium@firm24.com. Wij zorgen voor een efficiënte inschrijving bij het UBO register.

Snel oprichten

Waarom via Firm24?

Normaliter kan de UBO inschrijving alleen rechtstreeks door de ondernemer zelf worden gedaan. Echter, Firm24 heeft een proces ontwikkeld waardoor de adviseur de aanvraag kan klaarzetten en de notaris de inschrijving kan verrichten in het UBO register. De kosten voor de notaris bedragen slechts € 20,-.

Adviseur

Klantbeoordeling 9.5 *****

Firm24 is al 8 jaar het zakelijke platform voor ondernemend Nederland. Al meer dan 40.000 ondernemers zijn geholpen bij het oprichten, beheren of groeien van hun onderneming. Ruim 500 adviseurs zijn bij Firm24 aangesloten en ontzorgen hun klanten via het platform door alle zakelijke diensten efficiënt in te kopen.

Hoe werkt de UBO inschrijven?

In 3 stappen eenvoudig geregeld
1

Neem contact op met uw adviseur*

  • Kies het aantal BV’s
  • Selecteer de BV
  • Kies het aantal UBO’s
2

Online aanvraag door adviseur

  • Elke UBO krijgt een identificatie link
  • Teken de digitale UBO verklaring
  • Voltooi de online aanvraag
3

Inschrijving door notaris

  • De notaris verwerkt de aanvraag
  • Registreert elke UBO in het Register
  • Ontvang het UBO uittreksel per BV

*Heeft u geen (beschikbare) adviseur? Stuur een e-mail naar premium@firm24.com en wij koppelen u aan een adviseur. De adviseur neemt vervolgens vrijblijvend contact met u op.

Meer weten over de UBO inschrijving?

Wij helpen je gratis middels de onderstaande artikelen
1
blog 1

Wat is het UBO register?

Als je een BV hebt opgericht vòòr 27-09-2020, moet je straks verplicht ingeschreven staan in het UBO register. Maar wat is dat überhaupt? In dit artikel geven we hier antwoordt op.

2
blog 2

UBO inschrijving regelen voor uw cliënten

Het inschrijven van alle UBO’s voor de BV(s) van uw cliënt kan een flinke puzzel zijn. Maar niet als je het via FIRM24 regelt. In dit artikel leggen we uit hoe jij als adviseur dit kunt gaan aanbieden.

3
blog 3

Wat is FIRM24 Premium?

Een online platform waar adviseurs alle zaken rondom de oprichting en het managen van een BV kan regelen voor zijn/haar cliënten. En daarmee extra omzet kunnen genereren.

Veelgestelde vragen over het UBO Register

plus

Wat is het UBO register?

Een UBO is de Uiteindelijke Belanghebbende, die de zeggenschap heeft over de BV. In het UBO register worden alle UBO’s geregistreerd. In Nederland is het UBO register ondergebracht bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

plus

Wat is een UBO?

Een UBO (Ultimate Beneficial Owners), zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van een BV of de zeggenschap hebben hierover. Iedere organisatie heeft dus 1 of meer UBO’s of Pseudo UBO’s. Zo zijn bij BV’s mensen te beschouwen als UBO wanneer ze meer dan 25% van de aandelen, stemrecht of winstrecht bezitten.

plus

Hoe schrijf ik de UBO’s in?

Dat kan door middel van het starten van een online aanvraag bij Firm24. Vul de gegevens in en de notaris schrijft de UBO’s in bij het UBO register. Je ontvangt daarna een bevestiging van inschrijving en een uittreksel UBO register per BV.

plus

Wanneer moet ik mijn UBO’s inschrijven?

Bestaande BV’s, die opgericht zijn voor 27 september 202, dienen zich vóór 27 maart 2022 ingeschreven te hebben in het UBO register. Let op, de Kamer van Koophandel heeft een verwerkingstijd van ongeveer 3 tot 4 weken.

plus

Waarom is er een UBO register ingesteld?

Door Europese wetgeving dient elk EU-lidstaat een UBO register te hebben. Dit door strengere wetgeving rondom anti-witwassen en voorkoming van terrorismefinanciering.

plus

Welke gegevens komen er van de UBO in het register?

De gegevens die van de UBO kunnen worden opgevraagd zijn: naam, het geboortejaar, geboortemaand, de nationaliteit, woonland en omvang van het belang.

plus

Wie mag de gegevens van geregistreerde UBO inzien?

Het openbare gedeelte is in te zien voor iedereen. Het niet-openbare gedeelte is enkel in te zien door bevoegde autoriteiten zoals de Belastingdienst en OM.

plus

Hoelang duurt het voordat de UBO-registratie is verwerkt?

De Kamer van Koophandel heeft een verwerkingstijd van ongeveer 3 tot 4 weken. Let hierbij op dat deze verwerkingstijd kan uitlopen zodra alle 1.5 miljoen organisaties zich massaal gaan inschrijven voor 27 maart 2022.