Meer dan 40.000 contracten opgesteld
Veilig betalen

Waarom algemene voorwaarden?

Voor ondernemers die veel met klanten te maken hebben (en dat is bijna elke ondernemer) is het de heilige drie eenheid: BV, Algemene Voorwaarden en zakelijke verzekering. Een BV beschermt jouw privé vermogen tegen zakelijke risico’s. Maar wie of wat beschermt de BV tegen zakelijke risico’s ? Daar zijn Algemene Voorwaarden voor van belang. Daarin beperk je je aansprakelijkheid tot bepaalde situaties en tot een bepaald bedrag. Omdat je niet ál je aansprakelijkheid mag uitsluiten is het verstandig om daarnaast een zakelijke verzekering af te sluiten. Vice versa zal jouw zakelijke verzekeraar ook willen dat je goede algemene voorwaarden hanteert en je aansprakelijkheid beperkt.

Contract laten opstellen bij Firm24

 • ✓ Telefonische intake over jouw wensen (20 min)
 • ✓ Binnen 7 dagen opgeleverd
 • ✓ Spoedlevering mogelijk
 • ✓ Jouw jurist stelt dit document op in 3 à 4 uur
 • ✓ Vaste prijs per document, achteraf betalen
 • ✓ Geen juridische kennis nodig

Onze diensten

Wij leveren alleen Algemene Voorwaarden op maat. Deze zijn altijd specifiek op jouw onderneming en situatie gericht. Geen gedoe met sjablonen.

Opstellen €199,-

Jouw algemene voorwaarden opgesteld door een ervaren jurist. Laat het door ons doen!

Aanpassen €199,-

Laat je algemene voorwaarden nakijken & aanpassen door een ervaren jurist.

Nakijken €99,-

Zelf algemene voorwaarden opgesteld? Laat ze controleren door een ervaren jurist.

Ben je geinteresseerd? Start direct!

Hoe werkt het?

In 4 stappen eenvoudig en snel geregeld
1

Kies een datum en tijd

Gebruik de datumprikker om een datum en een tijdstip te kiezen voor een intakegesprek

2

Telefonische intake

We voeren telefonisch een intake voor het opstellen van je contract

3

Ontvang conceptakte

Je conceptakte VOF-overeenkomst wordt per e-mail ter controle gestuurd

4

Geef aanpassingen door

Geef je aanpassingen aan ons door en we zorgen ervoor dat alles goed verwerkt wordt

40.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

AppromotersAppromoters.com
Fit Dans Fitdans
PolytentialPolytential
01 / 03
Appromoters
Florian en Raoul
Appromoters
Chevron leftChevron right
"Absolute aanrader! Firm24 heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken."
02 / 03
Fitdans
Fitdans BV
Chevron leftChevron right
"Laagdrempelig, goed toegankelijk en zeer praktisch opgezet. De geleverde toepassingen zijn helemaal compleet, waardoor het niet loont om er zelf mee aan de slag te gaan. Top!"
03 / 03
Polytential
Polytential
Chevron leftChevron right
"Service was goed en persoonlijk. Vragen werden bijna direct beantwoord. Een passende oplossing voor ons probleem van spoed werd eenvoudig opgelost met de BV overeenkomst"

Veelgestelde vragen over algemene voorwaarden

plus

Wat zijn algemene voorwaarden?

In de algemene voorwaarden leg je afspraken vast die van toepassing zijn op je overeenkomst. Je regelt zaken zoals levering, betaling, levertijd, garantie, klachten, geschillen etc. Ook wel de “de kleine lettertjes genoemd”. In veel gevallen wordt er ook gesproken over leveringsvoorwaarden. Hiermee wordt gewoon de algemene voorwaarden bedoeld.

plus

Waarom heb je algemene voorwaarden nodig?

Een BV beschermt jouw privé vermogen tegen zakelijke risico’s. Maar wie of wat beschermt de BV tegen zakelijke risico’s ? Daar zijn Algemene Voorwaarden voor van belang. Daarin beperk je je aansprakelijkheid tot bepaalde situaties en tot een bepaald bedrag.

plus

Wat staat er precies in de algemene voorwaarden?

In de algemene voorwaarden staan alle voorwaarden die jij als ondernemer toepast op jouw overeenkomsten en die dus gelden voor jouw wederpartij. Dit is vaak is de klant of opdrachtgever. Bepalingen die in de algemene voorwaarden kunnen staan zijn betaaltermijn (en wat je gaat doen bij het uitblijven van tijdige betalingen), de wijze van levering van jouw product en/of dienst, leveringstermijnen, garantievoorwaarden, retourbeleid, een klachten- en geschillenregeling etc. Het opstellen van algemene voorwaarden is maatwerk en is helemaal afgestemd op jouw onderneming. Hiermee kun je je ondernemersrisico overzichtelijk maken en houden. Mocht het een keer niet naar verwachting lopen, dan kun je met goede algemene voorwaarden ook gerichte stappen ondernemen.

Het is belangrijk dat de algemene voorwaarden redelijk zijn voor klant en/of opdrachtgever, anders kan de rechter bepalen dat jouw algemene voorwaarden niet van toepassing zijn op de overeenkomst.

Er is een duidelijk verschil tussen algemene voorwaarden voor particulieren of voor bedrijven. De wet voorziet dat consumenten beter beschermd moeten worden dan bedrijven, omdat er vanuit wordt gegaan dat bedrijven (makkelijker) over juridische kennis ter zake kunnen beschikken. Er wordt vaak een zwarte en een grijze lijst met bepalingen aangehouden.

plus

Wat is het risico als ik geen algemene voorwaarden heb?

Meestal kom je daar pas achter als het te laat is. Denk hierbij aan een klant die ontevreden is en zijn geld terug wilt. Heb je niets op papier staan over de voorwaarden waaronder je geleverd hebt, dan kan je hier ook niet op terugvallen. Mogelijk moet je dan een schadevergoeding betalen.

Op het moment dat jij wel hebt voldaan aan je Algemene Voorwaarden dan kan je je daarop beroepen en voorkom je dat je schadevergoeding moet betalen.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support