Meer dan 40.000 contracten opgesteld
Veilig betalen

Waarom een Commanditaire Vennootschap (CV) contract?

De CV lijkt op de vennootschap onder firma, maar dan met verschillende soorten vennoten. Er zijn beherende vennoten en stille vennoten. De stille vennoten zijn alleen geldschieter. Zij zullen niet betrokken zijn bij de dagelijkse leiding van de CV. Die taak ligt bij de beherende vennoten. De beherende vennoten houden zich wel bezig met de bedrijfsvoering. Het is verstandig om van te voren afspraken te maken tussen de vennoten en deze op papier te zetten.

Contract laten opstellen bij Firm24

 • ✓ Telefonische intake over jouw wensen (20 min)
 • ✓ Binnen 7 dagen opgeleverd
 • ✓ Spoedlevering mogelijk
 • ✓ Jouw jurist stelt dit document op in 3 à 4 uur
 • ✓ Vaste prijs per document, achteraf betalen
 • ✓ Geen juridische kennis nodig

Onze diensten

Wij leveren alleen een commanditaire vennootschap contract op maat. Deze zijn altijd specifiek op jouw onderneming en situatie gericht. Geen gedoe met sjablonen.

Opstellen €249,-

Jouw document opgesteld door een ervaren jurist. Laat het door ons doen!

Aanpassen €249,-

Laat je commanditaire vennootschap contract nakijken & aanpassen door een ervaren jurist

Nakijken €99,-

Zelf commanditaire vennootschap contract opgesteld? Laat ze controleren door een ervaren jurist

Ben je geinteresseerd? Start direct!

Hoe werkt het?

In 4 stappen eenvoudig en snel geregeld
1

Kies een datum en tijd

Gebruik de datumprikker om een datum en een tijdstip te kiezen voor een intakegesprek

2

Telefonische intake

We voeren telefonisch een intake voor het opstellen van je contract

3

Ontvang conceptakte

Je conceptakte VOF-overeenkomst wordt per e-mail ter controle gestuurd

4

Geef aanpassingen door

Geef je aanpassingen aan ons door en we zorgen ervoor dat alles goed verwerkt wordt

40.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

AppromotersAppromoters.com
Fit Dans Fitdans
PolytentialPolytential
01 / 03
Appromoters
Florian en Raoul
Appromoters
Chevron leftChevron right
"Absolute aanrader! Firm24 heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken."
02 / 03
Fitdans
Fitdans BV
Chevron leftChevron right
"Laagdrempelig, goed toegankelijk en zeer praktisch opgezet. De geleverde toepassingen zijn helemaal compleet, waardoor het niet loont om er zelf mee aan de slag te gaan. Top!"
03 / 03
Polytential
Polytential
Chevron leftChevron right
"Service was goed en persoonlijk. Vragen werden bijna direct beantwoord. Een passende oplossing voor ons probleem van spoed werd eenvoudig opgelost met de BV overeenkomst"

Veelgestelde vragen over een Commanditaire vennootschap contract

plus

Wat is een Commanditaire vennootschap?

Een commanditaire vennootschap is een bijzondere VOF. Het is een samenwerking tussen meerdere ondernemers (of ondernemingen), maar anders dan bij de VOF is er bij een CV sprake van één of meerdere geldschieters (stille vennoten). Deze geldschieters bemoeien zich niet met de dagelijkse gang van zaken en mogen ook in de naam van de CV niet benoemd worden. Bemoeien zij zich toch met de dagelijkse gang van zaken? Dan kunnen ze aansprakelijk gesteld worden. Net als bij de VOF zijn de andere vennoten altijd in privé aansprakelijk.

itemprop="name"
plus

Waarom heb ik een Commanditaire vennootschap (CV) contract nodig?

Een CV contract is noodzakelijk. Ook al heb je goede intenties, er kan een heleboel fout gaan wanneer je niet genoeg vastlegt. Er is wettelijk weinig vastgesteld dus het is zaak dat je goed afspreekt en vastlegt wat te doen bij geschillen en hoe de winstuitkering plaatsvindt.

plus

Wat staat er in het CV contract?

In het CV contract neem je allereerst op wie de vennoten zijn, wat ieder inbrengt en welke waarde die inbrengt heeft. Ook belangrijk is op te nemen of de vennoten zelfstandig beslissingen kunnen nemen of dat er altijd goedkeuring is vereist van de andere vennoten.

Het doel van de CV wordt ook opgenomen in het contract en daarbij welke activiteiten ontplooid worden. Daarnaast neem je ook op hoe de winsten en verliezen worden verdeeld.

Op het moment dat je een CV aangaat wil je wellicht nog niet nadenken over wat je moet doen wanneer iemand uittreedt of overlijdt. Toch is het belangrijk hier bepalingen over op te nemen, zodat er duidelijke afspraken staan op het moment dat iemand besluit de CV te verlaten of komt te overlijden. Ditzelfde geldt voor geschillen. Je gaat er vanuit dat het niet gebeurt, maar je weet het nooit. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer er een vennoot uittreedt en die wil de opgedane kennis meenemen?

Het grootste nadeel is van een CV is – net als bij de VOF – dat iedere vennoot hoofdelijk aansprakelijk is voor de schulden. Dit geldt echter niet voor de stille vennoten.

plus

Wat gebeurt er als je geen CV contract hebt?

In een CV legt iedere vennoot iets in. Vaak brengt iedere vennoot iets anders is zodat het perfecte resultaat wordt bereikt. Het is erg belangrijk dat de inbreng op waarde geschat wordt, anders kan er niet goed worden bepaald tot welk deel van de winst ieder gerechtigd is. Als je dit niet vastlegt in een ander contract, kunnen er problemen ontstaan over winstverdeling en krijgt een vennoot misschien veel minder dan waarvoor hij heeft ingelegd. Het is dus belangrijk hier goede afspraken over te maken en je hier ook bij te laten staan door een goede jurist. Door alles goed vast te leggen kunnen er weinig conflicten ontstaan en mochten die toch ontstaan, dan zijn er duidelijke afspraken over hoe daarmee om te gaan.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support