Meer dan 40.000 contracten opgesteld
Veilig betalen

Waarom een franchiseovereenkomst?

Als beginnende ondernemer kun je er voor kiezen om je eigen bedrijf te starten, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een bestaande franchiseformule. Waarom zou je immers opnieuw het wiel uitvinden als je ook kunt instappen in een rijdende trein? In dat geval ben je misschien iets minder onafhankelijk, maar je bent wel zelfstandig en je kunt meeprofiteren van de schaalvoordelen van een grote organisatie.Maar let op: franchisen is een vorm van ondernemen die juridisch complex kan zijn. Laat je dus goed adviseren. Wil je meer weten? Plan dan een gratis intakegesprek in.

Contracten opstellen bij Firm24

 • ✓ Telefonische intake over jouw wensen (20 min)
 • ✓ Binnen 7 dagen opgeleverd
 • ✓ Spoedlevering mogelijk
 • ✓ Jouw jurist stelt dit document op in 3 à 4 uur
 • ✓ Vaste prijs per document, achteraf betalen
 • ✓ Geen juridische kennis nodig

Onze diensten

Wij leveren alleen een franchiseovereenkomst op maat. Deze zijn altijd specifiek op jouw onderneming en situatie gericht. Geen gedoe met sjablonen.

Opstellen €349,-

Jouw franchise overeenkomst opgesteld door een ervaren jurist. Laat het door ons doen!

Aanpassen €349,-

Laat je franchiseovereenkomst nakijken & aanpassen door een ervaren jurist.

Nakijken €199,-

Zelf een franchiseovereenkomst opgesteld? Laat ze controleren door een ervaren jurist.

Ben je geinteresseerd? Start direct!

Hoe werkt het?

In 4 stappen eenvoudig en snel geregeld
1

Kies een datum en tijd

Gebruik de datumprikker om een datum en een tijdstip te kiezen voor een intakegesprek

2

Telefonische intake

We voeren telefonisch een intake voor het opstellen van je contract

3

Ontvang conceptakte

Je conceptakte VOF-overeenkomst wordt per e-mail ter controle gestuurd

4

Geef aanpassingen door

Geef je aanpassingen aan ons door en we zorgen ervoor dat alles goed verwerkt wordt

40.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

AppromotersAppromoters.com
Fit Dans Fitdans
PolytentialPolytential
01 / 03
Appromoters
Florian en Raoul
Appromoters
Chevron leftChevron right
"Absolute aanrader! Firm24 heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken."
02 / 03
Fitdans
Fitdans BV
Chevron leftChevron right
"Laagdrempelig, goed toegankelijk en zeer praktisch opgezet. De geleverde toepassingen zijn helemaal compleet, waardoor het niet loont om er zelf mee aan de slag te gaan. Top!"
03 / 03
Polytential
Polytential
Chevron leftChevron right
"Service was goed en persoonlijk. Vragen werden bijna direct beantwoord. Een passende oplossing voor ons probleem van spoed werd eenvoudig opgelost met de BV overeenkomst"

Veelgestelde vragen over een Franchiseovereenkomst

plus

Wat is een franchiseovereenkomst?

Een franchiseovereenkomst is simpelweg een samenwerking tussen een franchisegever en een ondernemer. Door middel van deze overeenkomst geeft de franchisegever de bedrijfsformule ter beschikking aan deze ondernemer. In de overeenkomst leg je verder vast wat de franchiseformule precies inhoudt en wat er bij de uitvoering komt kijken, maar er kunnen ook andere afspraken in staan.

Het aangaan van een franchiseovereenkomst kan zeer voordelig zijn voor een ondernemer, de franchisenemer. Het is namelijk zo dat je als franchisenemer zelf verantwoordelijk blijft voor de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast kan jij als franchisenemer profiteren van het franchiseconcept. Zo hoeft je je bijvoorbeeld niet meer druk te maken over de marketing en inrichting, wat weer personeelskosten scheelt. Jij richt je op de dagelijkse gang van zaken, de franchisegever op de groei en bekendheid van het concern.

plus

Waarom heb je een franchiseovereenkomst nodig?

De franchiseovereenkomst is een belangrijk document waarin alle afspraken zijn vastgelegd. De overeenkomst komt vaak samen met een handboek. Het document wordt opgesteld door de franchisegever en de franchisenemer wordt in zijn zelfstandigheid beperkt. Er worden namelijk plichten opgelegd aan de franchisenemer. Daarom is het echt van belang dat de afspraken goed worden vastgelegd en dat de franchisenemer zich hierbij goed juridisch laat adviseren. De franchisenemer legt zich immers voor langere tijd vast aan de franchiseformule en er ontstaan vaak geschillen over. Er moet daarbij gelet worden op de balans tussen de verplichting die de franchisenemer enerzijds heeft, en de ondersteuning en vergoeding die franchisegever anderzijds heeft.

plus

Wat staat er precies in de franchiseovereenkomst?

In de franchiseovereenkomst staan voorwaarden die gelden voor de franchisenemer. Dit gaat erom onder welke voorwaarden de franchisenemer gebruik mag maken van het franchiseconcept en de merknaam. Er staan bijvoorbeeld ook afspraken in over de verplichting tot het gebruiken van het assortiment van de franchisegever.

Er staan ook voorwaarden in voor de franchisegever, namelijk de ondersteunende taken die de franchisegever heeft tegenover de franchisenemer. Dit heeft betrekking op opleiding, inkoop, inrichting van de winkel en bijvoorbeeld marketing en administratie.

Verder staan er afspraken in over de vergoeding die de franchisenemer aan de gever betaalt voor het gebruiken van het franchiseconcept en hoe dit berekend wordt. De franchisenemer moet vaak ook bedrijfsinformatie delen met de gever, bijvoorbeeld hoeveel de omzet bedraagt.

In de franchiseovereenkomst staat vaak ook de termijn van de overeenkomst. Hierbij is het zaak goed op te letten. Het kan namelijk gebeuren dat de franchisegever weigert de overeenkomst te verlengen. In dat geval moet je dus de hele inrichting – waar je zelf in hebt geïnvesteerd – verwijderen én mag je geen gebruik meer maken van de franchiseformule. Dit kan natuurlijk grote problemen veroorzaken voor de franchisenemer.

Tot slot staan er in de overeenkomst vaak dingen geregeld over geheimhouding, non-concurrentie en de mate van controle door de franchisegever.

plus

Wat is het risico als ik geen franchiseovereenkomst heb?

Wanneer je geen franchiseovereenkomst hebt, komt er eigenlijk geen degelijke samenwerking tot stand tussen de franchisegever en de franchisenemer. Dit komt dan ook in de praktijk niet echt voor, aangezien beide partijen grote belangen hebben en anders niets hebben om terug te vallen. Het gaat tenslotte om een duurzame relatie die je samen aangaat waarbij afspraken onderling erg belangrijk zijn.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support