Meer dan 40.000 contracten opgesteld
Veilig betalen

Waarom een verwerkersovereenkomst?

Wanneer een opdrachtgever het verwerken van persoonsgegevens aan een andere partij wil uitbesteden is de opdrachtgever wettelijk verplicht om een verwerkersovereenkomst op te stellen. Het doel hiervan is om vast te stellen voor welke doeleinden de gegevens mogen worden gebruikt, wat de mate van toezicht van de eigenaar is en welke beveiligingsmaatregelen door opdrachtnemer getroffen dienen te worden.

Contract laten opstellen bij Firm24

 • ✓ Telefonische intake over jouw wensen (20 min)
 • ✓ Binnen 7 dagen opgeleverd
 • ✓ Spoedlevering mogelijk
 • ✓ Jouw jurist stelt dit document op in 3 à 4 uur
 • ✓ Vaste prijs per document, achteraf betalen
 • ✓ Geen juridische kennis nodig

Onze diensten

Wij leveren alleen een verwerkersovereenkomst op maat. Deze zijn altijd specifiek op jouw onderneming en situatie gericht. Geen gedoe met sjablonen

Opstellen €199,-

Jouw document opgesteld door een ervaren jurist. Laat het door ons doen!

-

Aanpassen €199,-

Laat je verwerkersovereenkomst nakijken & aanpassen door een ervaren jurist

Nakijken €99,-

Zelf een verwerkersovereenkomst opgesteld? Laat ze controleren door een ervaren jurist

Ben je geinteresseerd? Start direct!

Hoe werkt het?

In 4 stappen eenvoudig en snel geregeld
1

Kies een datum en tijd

Gebruik de datumprikker om een datum en een tijdstip te kiezen voor een intakegesprek

2

Telefonische intake

We voeren telefonisch een intake voor het opstellen van je contract

3

Ontvang conceptakte

Je conceptakte VOF-overeenkomst wordt per e-mail ter controle gestuurd

4

Geef aanpassingen door

Geef je aanpassingen aan ons door en we zorgen ervoor dat alles goed verwerkt wordt

40.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

AppromotersAppromoters.com
Fit Dans Fitdans
PolytentialPolytential
01 / 03
Appromoters
Florian en Raoul
Appromoters
Chevron leftChevron right
"Absolute aanrader! Firm24 heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken."
02 / 03
Fitdans
Fitdans BV
Chevron leftChevron right
"Laagdrempelig, goed toegankelijk en zeer praktisch opgezet. De geleverde toepassingen zijn helemaal compleet, waardoor het niet loont om er zelf mee aan de slag te gaan. Top!"
03 / 03
Polytential
Polytential
Chevron leftChevron right
"Service was goed en persoonlijk. Vragen werden bijna direct beantwoord. Een passende oplossing voor ons probleem van spoed werd eenvoudig opgelost met de BV overeenkomst"

Veelgestelde vragen over verwerkersovereenkomst

plus

Wat is een verwerkersovereenkomst?

Een verwerkersovereenkomst is sinds de nieuwe Europese Privacywetgeving (AVG) verplicht wanneer je persoonsgegevens verwerkt of aan een derde ter beschikking stelt. Voor de AVG was dit een bewerkersovereenkomst. In een verwerkersovereenkomst staan afspraken met een derde partij die jouw persoonsgegevens verwerkt. Hier moet zorgvuldig mee om worden gegaan. Er is sprake van een verwerking wanneer iemand inzage heeft in persoonsgegevens of deze opslaat of bewaart. Bijvoorbeeld een boekhouder die jouw administratie bijhoudt. In de overeenkomst wordt het doel van de gegevensverwerking opgenomen, wie waar verantwoordelijk voor is maar ook momenten van controle. Het is belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt.

plus

Waarom moet ik een verwerkersovereenkomst hebben?

Een verwerkersovereenkomst is nodig wanneer je in aanraking komt met het verwerken van persoonsgegevens van ondernemingen. Privacy is in deze tijd een erg belangrijk en populair onderwerp en dus is het belangrijk dat er duidelijke afspraken over worden gemaakt over de beveiliging en bescherming ervan. Zelfs al deel je persoonsgegevens alleen met de dochteronderneming, ook dan is er een verwerkersovereenkomst nodig.

Een verwerkersovereenkomst is krachtens de AVG verplicht. Er kan door de Autoriteit Persoonsgegevens gecontroleerd worden of er voldaan is aan alle eisen die door de AVG worden gesteld. Voldoe je niet aan die eisen? Dan kan je een fikse boete of dwangsom opgelegd krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

plus

Wat staat er in de verwerkersovereenkomst?

In een verwerkersovereenkomst is allereerst het doel van de persoonsgegevensverwerking vastgelegd. De verwerkersovereenkomst hangt vaak samen met een andere overeenkomst, bijvoorbeeld een overeenkomst van opdracht. Er wordt in de verwerkersovereenkomst ook ingegaan op die overeenkomst. Daarnaast wordt er opgenomen welke gegevens worden verwerkt.

Er worden passende veiligheidsmaatregelen opgenomen in de overeenkomst. Voor iedere soort gegevens zijn andere maatregelen passend. Bij adresgegevens is het bijvoorbeeld weer anders dan bij medische gegevens. Er worden daarnaast ook afspraken gemaakt voor subverwerkers en over geheimhoudingsverklaringen.

plus

Wat gebeurt er als ik geen verwerkersovereenkomst heb?

Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens betekent dat er sprake is van goed ondernemerschap. Het is belangrijk de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen voor de verwerking van persoonsgegevens. Het laatste wat je wilt is dat persoonsgegevens openbaar worden gemaakt, doordat de beveiliging niet goed is vastgelegd.

Het maakt niet uit of je opdrachtgever bent of verwerker, het is in beide gevallen heel erg belangrijk een goede overeenkomst aan te gaan met duidelijke afspraken. De boetes en dwangsommen die de Autoriteit Persoonsgegevens oplegt, kunnen oplopen tot duizenden euro’s.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support