Meer dan 40.000 contracten opgesteld
Veilig betalen

Waarom een VOF-contract?

Ga je samen met iemand ondernemen in een VOF? Stel eerst een VOF overeenkomst op! Hiermee leg je de belangrijkste zaken in een keer goed vast, zoals wat iedere vennoot inbrengt, hoe de winst en verlies worden verdeeld, de vertegenwoordigingsbevoegdheid van iedere vennoot, hoe je omgaat met ziekte en arbeidsongeschiktheid, het uittreden en toetreden van vennoten.

Contract laten opstellen bij Firm24

 • ✓ Telefonische intake over jouw wensen (20 min)
 • ✓ Binnen 7 dagen opgeleverd
 • ✓ Spoedlevering mogelijk
 • ✓ Jouw jurist stelt dit document op in 3 à 4 uur
 • ✓ Vaste prijs per document, achteraf betalen
 • ✓ Geen juridische kennis nodig

Onze diensten

Wij leveren een VOF-contract op maat. Deze zijn altijd specifiek op jouw onderneming en situatie gericht. Geen gedoe met sjablonen.

Opstellen €299,-

Jouw VOF-contract opgesteld door een ervaren jurist. Laat het door ons doen!

-

Aanpassen €299,-

Laat je VOF-contract nakijken & aanpassen door een ervaren jurist

Nakijken €99,-

Zelf een VOF-contract opgesteld? Laat ze controleren door een ervaren jurist

Ben je geinteresseerd? Start direct!

Hoe werkt het?

In 4 stappen eenvoudig en snel geregeld
1

Kies een datum en tijd

Gebruik de datumprikker om een datum en een tijdstip te kiezen voor een intakegesprek

2

Telefonische intake

We voeren telefonisch een intake voor het opstellen van je contract

3

Ontvang conceptakte

Je conceptakte VOF-overeenkomst wordt per e-mail ter controle gestuurd

4

Geef aanpassingen door

Geef je aanpassingen aan ons door en we zorgen ervoor dat alles goed verwerkt wordt

40.000 klanten gingen je voor

Onder andere deze ondernemers

AppromotersAppromoters.com
Fit Dans Fitdans
PolytentialPolytential
01 / 03
Appromoters
Florian en Raoul
Appromoters
Chevron leftChevron right
"Absolute aanrader! Firm24 heeft ons geholpen met nieuwe bedrijfsstructuren en de administratie in absolutely no-time en tegen een zeer laag tarief! Het is een groep échte die-hard professionals en zeer prettig om mee samen te werken."
02 / 03
Fitdans
Fitdans BV
Chevron leftChevron right
"Laagdrempelig, goed toegankelijk en zeer praktisch opgezet. De geleverde toepassingen zijn helemaal compleet, waardoor het niet loont om er zelf mee aan de slag te gaan. Top!"
03 / 03
Polytential
Polytential
Chevron leftChevron right
"Service was goed en persoonlijk. Vragen werden bijna direct beantwoord. Een passende oplossing voor ons probleem van spoed werd eenvoudig opgelost met de BV overeenkomst"

Veelgestelde vragen over VOF-contract

plus

Wat is een VOF-contract?

Een VOF (vennootschap onder firma) is een onderneming met meerdere vennoten onder gemeenschappelijke naam. De VOF wordt opgericht door deze in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het is daarbij erg handig om ook een VOF contract op te stellen met de vennoten. Hierin worden afspraken vastgelegd. De vennoten brengen iets in in de VOF en zijn hoofdelijk aansprakelijk voor schulden; zowel in privé als zakelijk.

plus

De voor- en nadelen van de VOF

Een voordeel van de VOF is dat de inschrijving gemakkelijk geschiedt. Er is enkel inschrijving bij de KvK nodig, zonder tussenkomst van een notaris. Zulks is bij een BV of NV wel het geval. Daarnaast is de totstandkoming van de VOF tussen de vennoten is vormvrij. Er kunnen dus mondelinge afspraken gemaakt worden over de totstandkoming. Toch is het aan te raden dit schriftelijk te doen en je bij te laten staan door een jurist. Een ander voordeel is dat de VOF een afgescheiden vermogen heeft (dit is niet zo bij de maatschap). Dat afgescheiden vermogen is puur van de vennootschap en privé schuldeisers mogen zich niet verhalen op dit afgescheiden vermogen.

Het nadeel van de VOF is dat iedere vennoot hoofdelijk voor schulden aansprakelijk is. Dit houdt in dat iedere vennoot voor de gehele schuld aangesproken kan worden door schuldeisers. De schuldeiser kunnen kiezen waar ze zich op willen verhalen; op welke vennoot en op welk vermogen (dus of op het privévermogen van de vennoot of het afgescheiden vermogen van de vennootschap). Vervolgens kan een vennoot zich wel verhalen op de vennoten, dit moet wel eerst op het afgescheiden vermogen alvorens er verhaald mag worden op de privévermogens.

plus

Wat staat er in het VOF-contract?

In een VOF contract wordt opgenomen wie de vennoten zijn en wat zij in de VOF inbrengen. Dit kan geld zijn, maar bijvoorbeeld ook arbeid of onroerend goed. Hierbij wordt natuurlijk ook opgenomen hoe de en verliezen worden verdeeld. Daarnaast is het belangrijk op te nemen of de vennoten gezamenlijk of zelfstandig bevoegd zijn om de VOF te vertegenwoordigen. Het doel van de VOF wordt ook beschreven in het contract en de activiteiten om het doel mee te bereiken. Tot slot moet er ook worden nagedacht wat er gebeurt bij uittreding; het kan natuurlijk gebeuren dat een van de vennoten de VOF niet meer wenst voort te zetten. Omdat een VOF op zichzelf geen continuïteit heeft – bij uittreding, overlijden van een van de vennoten wordt de VOF in principe beëindigd – is het belangrijk hier wel een bepaling over op te nemen in het contract. Op deze manier kan de continuïteit toch gewaarborgd worden, ook al treedt er iemand uit.

plus

Wat gebeurt er als ik geen goed VOF-contract heb?

Wanneer je geen VOF contract hebt, dan kunnen afspraken niet afgedwongen worden bij de vennoten. Als er duidelijk in het contract staat wie wat inbrengt, dan kunnen de vennoten elkaar daar ook op aanspreken dat dit daadwerkelijk wordt ingebracht. Hetzelfde geldt voor de verdeling van winsten en verliezen. Daarnaast is het contract vooral belangrijk wanneer iemand uit de vennootschap treedt. Anders zou het bijvoorbeeld niet duidelijk zijn hoe schulden en vermogen verdeeld worden bij uittreding, maar ook is de continuïteit van de VOF dan niet gewaarborgd.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support