Switch Language

Stichting derdengelden

Claimstichting oprichten €399

Het kan gebeuren dat je op wat voor manier dan ook schade leidt door toedoen van een ander. Je wilt deze schade natuurlijk graag vergoed zien. Je kunt er dan voor kiezen om een schadeclaimprocedure te starten bij de rechter. Het hangt af van de omstandigheden, maar als je tegenover een grote onderneming staat kan de kans klein zijn dat je deze procedure zal winnen. In sommige gevallen ben je niet de enige die schade leidt, maar zijn er (vele) lotgenoten die, net zoals jij, gedupeerd zijn. In zo’n geval kan je er dan voor kiezen om een claimstichting op te richten. Deze claimstichting heeft dan het doel om de belangen van jou en de andere gedupeerden te behartigen.

Net als iedere andere stichting kent de claimstichting een bestuur. In het bestuur kan je zelf uiteraard deelnemen, of je kunt een bestuur samenstellen. Dit bestuur kan dan bijvoorbeeld bestaan uit experts. Dit kan zeer van pas komen, bijvoorbeeld in het geval dat je een verzekeraar aansprakelijk wilt stellen voor de door jou geleden (vermogens-)schade.

Fiscale voordelen claimstichting

Het voordeel van een claimstichting is dat jij en alle andere gedupeerden in de procedure worden vertegenwoordigd door één entiteit. Dit kan in het voordeel zijn van jou, maar ook van de wederpartij. De wederpartij heeft namelijk één aanspreekpunt met betrekking tot de zaak, in plaats van vele verschillende personen in vele verschillende procedures.

Daarnaast kan een claimstichting van pas komen bij het uitkeren van een eventuele schadevergoeding. De claimstichting kan dan bijvoorbeeld zorg dragen dat eenieder evenredig naar zijn schade een deel van de totale schadevergoeding krijgt.

Claimstichting oprichten

Het oprichten van een claimstichting kan je snel en gemakkelijk doen via ons systeem. Ons systeem staat in verbinding met de bij ons aangesloten notarissen. Met de door jou ingevulde gegevens en vereiste handtekeningen zal de notaris aan de slag gaan om de statuten van de stichting op te stellen. Een van de vereisten in de statuten is het hebben van een juiste doelomschrijving. Het is dan ook belangrijk om deze doelomschrijving goed te specificeren. De notaris stelt de uiteindelijke doelomschrijving vast. Na het opstellen van de statuten en  jouw goedkeuring daarvan zal de notaris de stichting inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Onze service

telefoontje

020 30 80 675

Maandag tot vrijdag bereikbaar
9:00 tot 19:00.

Altijd direct hulp van van een fiscalist en/of jurist

Firm24
  9.4/10
op basis van 64 beoordelingen

Onze voordelen

  • Gratis conceptakte
  • Gratis voorbeeld overeenkomsten
  • Beveiligde omgeving
  • Landelijke dekking
  • Snel en eenvoudig

Veilig online betalen via
iDeal-logo Paypal-logo

Uw stichting oprichten in 5 simpele stappen

Vul de gegevens in via onze software

U ontvangt uw gratis conceptakte

Identificeer u bij de
notaris

Controle en opstellen door notaris

Uw stichting is
opgericht

Claimstichting oprichten €399

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]