Switch Language

Stichting administratiekantoor oprichten (STAK) €1499

Een Stichting Administratiekantoor (STAK) heeft als doel het beheren en certificeren van aandelen. Normaal gesproken heb je als aandeelhouder een stemrecht en een winstrecht. Deze rechten worden gesplitst op het moment dat er een certificering van aandelen plaatsvindt middels een STAK.

Er kan voor verschillende doeleinden gebruik worden gemaakt van een STAK. De werknemersparticipatie is daar één van. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden aan werknemers om deel te nemen in de winst van de onderneming. Dit kan dus een middel zijn om de prestaties en motivatie van werknemers te vergroten.

Een andere reden om te kiezen voor een STAK kan de anonimiteit zijn. Op het moment dat de aandelen worden gecertificeerd, blijven de certificaathouders anoniem.

Voordelen van een stichting administratiekantoor (STAK)

Het voordeel van de STAK is dat je werknemers kunt laten meedelen in de winst, terwijl ze geen zeggenschap verkrijgen. Hierdoor hebben zij dus verder geen invloed op de bedrijfsvoering. Daarnaast is het dus mogelijk om gebruik te maken van een STAK indien je graag anoniem wilt blijven.

Een ander voordeel van de STAK is dat er voor het overdragen van certificaten geen tussenkomt van de notaris vereist. Dit kan onderhands.

Een stichting administratiekantoor oprichten (STAK)

Het oprichten van een stichting kan je snel en gemakkelijk doen via ons systeem. Ons systeem staat in verbinding met de bij ons aangesloten notarissen. Met de door jou ingevulde gegevens en vereiste handtekeningen zal de notaris aan de slag gaan om de statuten van de stichting op te stellen. Een van de vereisten in de statuten is het hebben van een juiste doelomschrijving.

Naast de oprichtingsakte van de stichting zelf, dient er ook een akte van certificering te worden opgesteld door de notaris. Ook moeten er administratievoorwaarden worden opgesteld. In deze voorwaarden worden de rechten en plichten van de stichting en de certificaathouders vastgesteld. Wat dient er bijvoorbeeld te gebeuren indien de werknemer ontslag neemt? Het is van groot belang dit goed te regelen met de notaris.

Na het opstellen van de statuten, akte van certificering en de administratievoorwaarden zal de notaris, uiteraard na jouw goedkeuring, de stichting inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Onze service

telefoontje

020 30 80 862

Maandag tot vrijdag bereikbaar
9:00 tot 19:00.

Altijd direct hulp van van een fiscalist en/of jurist

Firm24
  9.4/10
op basis van 64 beoordelingen

Onze voordelen

  • Gratis conceptakte
  • Gratis voorbeeld overeenkomsten
  • Beveiligde omgeving
  • Landelijke dekking
  • Snel en eenvoudig

Veilig online betalen via
iDeal-logo Paypal-logo

Uw stichting oprichten in 5 simpele stappen

Vul de gegevens in via onze software

U ontvangt uw gratis conceptakte

Identificeer u bij de
notaris

Controle en opstellen door notaris

Uw stichting is
opgericht

Stichting administratiekantoor oprichten (STAK) €1499

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]