Switch Language

Stichting derdengelden

Stichting Derdengelden €599

Een stichting derdengelden is een stichting die dient ter beheer van een derdengeldenrekening. Voor advocaten en notarissen is zo’n stichting verplicht, maar ook voor andere ondernemingen kan een derdengeldenrekening van pas komen. Omdat het vermogen op de rekening is ondergebracht in een stichting die losstaat van de eigenlijke onderneming wordt het vermogen van de onderneming niet vermengd met het geld op de derdengeldenrekening.

De stichting derdengelden beschikt over het saldo op de derdengeldenrekening en kan bijvoorbeeld nota’s voldoen voor de onderneming. In het geval van een faillissement behoort het vermogen op de bankrekening niet tot het vermogen van de failliete onderneming. Daardoor kunnen schuldeisers van de onderneming geen verhaal halen op het vermogen wat zich bij de stichting bevindt. Dit kan belangrijk zijn als geld slechts (tijdelijk) in beheer is bij een onderneming of als er bedragen geïncasseerd worden.

De voordelen van een stichting derdengelden

Het voordeel van een stichting derdengelden is dus dat mogelijke schuldeisers van de onderneming niet bij het vermogen van de stichting kunnen, omdat het vermogen gescheiden is. Het deel van het vermogen dat op de bankrekening van de stichting derdengelden staat, is veilig. De stichting kan over dit geld beschikken en bijvoorbeeld nota’s voldoen voor de onderneming, maar schuldeisers van de onderneming kunnen niet bij het geld komen.

Een stichting derdengelden oprichten

Het oprichten van een stichting derdengelden kan je snel en gemakkelijk doen via ons systeem. Ons systeem staat in verbinding met de bij ons aangesloten notarissen. Met de door jou ingevulde gegevens en vereiste handtekeningen zal de notaris aan de slag gaan om de statuten van de stichting op te stellen. Een van de vereisten in de statuten is het hebben van een juiste doelomschrijving. Het is dan ook belangrijk om deze doelomschrijving goed te specificeren. De notaris stelt de uiteindelijke doelomschrijving vast. Na het opstellen van de statuten en jouw goedkeuring daarvan zal de notaris de stichting inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Onze service

telefoontje

020 30 80 862

Maandag tot vrijdag bereikbaar
9:00 tot 19:00.

Altijd direct hulp van van een fiscalist en/of jurist

Firm24
  9.4/10
op basis van 64 beoordelingen

Onze voordelen

  • Gratis conceptakte
  • Gratis voorbeeld overeenkomsten
  • Beveiligde omgeving
  • Landelijke dekking
  • Snel en eenvoudig

Veilig online betalen via
iDeal-logo Paypal-logo

Uw stichting oprichten in 5 simpele stappen

Vul de gegevens in via onze software

U ontvangt uw gratis conceptakte

Identificeer u bij de notaris

Controle en opstellen door notaris

Uw stichting is opgericht

Een stichting derdengelden oprichten €599

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]