Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

geen_toegang_4e3876b8e8

Jul 25 , 2024 • risk & compliance

Zero-emissiezones: kom je straks de stad nog in met je bestelbus?

Vanaf 2025 mogen gemeenten zero-emissiezones invoeren. Dit zijn gebieden waar alleen uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s mogen komen. Als je vaak spullen in de binnenstad levert, moet je zorgen dat je ook na 2025 de stad nog in mag. Hier lees je hoe je je kunt voorbereiden.
DGA_vs_management_6c96bfefcb

Jul 18 , 2024 • starten

Arbeidsovereenkomst of een Managementovereenkomst. Waar kies jij voor als DGA?

Ondernemen is keuzes maken. Als beginnende ondernemer sta je dan ook best voor wat keuzes. Een van die lastige keuzes heeft alles te maken met arbeidscontracten. Omdat je als directeur-grootaandeelhouder ook in dienst bent van je onderneming, moet daarvoor een arbeidsovereenkomst worden opgesteld. Maar, hoe pak je dat precies aan? En wat is een managementovereenkomst precies? En nog belangrijker, wat kies ik als beginnende ondernemer? Dat en meer lees je hieronder.
Wests_1_0c158f6b8e

Jul 16 , 2024 • jaarafsluiting

Wetswijzigingen 2024: Q3 en Q4

Als ondernemer heb je vanaf 1 juli 2024 te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en regels. Denk aan het stijgen van het minimumloon, nieuwe verplichte rijbewijzen voor elektrische bedrijfswagens en strengere eisen voor kinderopvang. Lees verder om te ontdekken wat er precies verandert en hoe je je kunt voorbereiden.
consumentenrecht_9af46e0a96

Jul 16 , 2024 • risk & compliance

Consumentenrecht voor ondernemers: wat je moet weten

Stel je voor: je hebt net een grote investering gedaan in je bedrijf, en dan loopt een contract met een leverancier mis. Je denkt als ondernemer minder beschermd te zijn dan een consument, maar dat is niet altijd het geval. In sommige situaties kunnen kleine bedrijven namelijk een beroep doen op het consumentenrecht. Dit fenomeen heet reflexwerking. Hier lees je hoe dit werkt en wanneer je er gebruik van kunt maken.
Diverse pijlen rondom de ondernemer wijzend naar hoe je alle doelgroepen moet bereiken

Mei 24 , 2024 • oriënteren

Met deze tips bereik je jouw doelgroep!

Stel je voor dat je een onderneming start gespecialiseerd in stijlvolle trouwaccessoires en trouwjurken. Je doel is om het toonaangevende trouwmerk van Nederland te worden. Er is alleen een probleem, want alleen tieners weten jouw onderneming te vinden. En laat dat nou net de doelgroep zijn die vaak nog niets met trouwjurken en trouwaccessoires te maken heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat de juiste doelgroep jou ook weet te vinden? In deze blog zetten we de beste tips op een rijtje om de juiste doelgroep te bereiken!
Een vergrootglas kijkend op papieren voor het vinden van de beste sollicitant

Mei 21 , 2024 • personeel

Op deze manier vind jij de beste sollicitant!

Als werkgever kan het aannemen van personeel ontzettend lastig zijn. Als werkgever wil je, ondanks het tekort aan werknemers, sollicitanten aannemen die daadwerkelijk geschikt zijn voor de baan. Anders verlies je tijd en geld aan een ongeschikt persoon. Maar hoe doe je dat als werkgever? In deze blog geven wij wat tips die je als werkgever kan meenemen bij het zoeken en kiezen van de ideale sollicitant.
Een rekenmachine moet het uurtarief bereken

Mei 17 , 2024 • oriënteren

Uurtarief bepalen: hoeveel geld kun je vragen als ondernemer?

Als ondernemer is het lastig om te bepalen welk inkomen je per uur zou willen vragen aan de partijen met wie je werkt. De keuze is en blijft altijd bij jezelf, maar er zijn een aantal factoren van belang wanneer je je uurtarief gaat berekenen. Is jouw uurtarief te hoog? Dan zullen mensen sneller naar de concurrent gaan. Is jouw uurtarief te laag? Dan worden de kosten misschien wel helemaal niet gedekt. Inkomsten, btw, concurrentie; wat allemaal van belang is bij het uurtarief bepalen, waar je rekening mee moet houden lees je in deze blog! 
Een brug die staat voor cross- en upselling voor accountants

Mei 14 , 2024 • oriënteren

Cross- en upselling voor accountants, hoe werkt het?

Op het moment dat u klanten heeft verworven, is het natuurlijk fijn als deze klanten bij u blijven komen voor de afneembare diensten. Op het moment dat u al een keer de boekhouding heeft gedaan van een klant, is het fijn dat hij bij het volgende probleem weer bij jou terugkomt. Er zijn verschillende technieken om klanten bij uw onderneming te houden. Een van de voorbeelden zijn cross- en upselling, hoe dit precies kan helpen lees je hieronder!
Een relatiegeschenk met drie handen eromheen

Mei 10 , 2024 • oriënteren

Relatiegeschenken: strategisch of een afknapper?

Je waardering laten zien aan een zakelijke relatie of een klant door middel van een cadeau: het relatiegeschenk wordt nog steeds regelmatig uit de kast getrokken door ondernemers. Dat is niet zo gek, want met een relatiegeschenk kan je op een creatieve en strategische manier laten zien dat je de band die jij met een relatie hebt belangrijk vindt. Toch vragen steeds meer mensen zich af of het nog wel kan om anno 2024 nog relatiegeschenken te geven. Het antwoord is ja! We vertellen je in deze blog waarom dat zo is en hoe je dat het beste aan kunt pakken.
Een ondernemer op een berg met een uitzicht die de kenmerken van een topondernemer laat zien

Mei 7 , 2024 • oriënteren

8 kenmerken van een topondernemer!

Iedereen kan zwemmen, maar niet iedereen kan goed zwemmen. Iedereen kan koken, maar niet iedereen kan goed koken. Dat geldt ook voor ondernemen. Iedereen kan ondernemer worden, maar niet iedereen wordt een topondernemer. Maar wanneer ben je nou precies een  topondernemer? Is het een kwestie van talent of is het een kwestie van hard werken en slim zijn? Een topondernemer heeft veel eigenschappen en vaardigheden. In deze blog bespreken we daarom 8 kenmerken van een topondernemer, zodat ook jij je straks onder deze categorie kan schalen!
Een bureau om efficiënt te werken als accountant

Mei 3 , 2024 • oriënteren

5 tips om efficiënt te werk te gaan als accountant

Als accountant zult u vast gemerkt hebben dat u het vaak erg druk heeft. Misschien heeft u meerdere klanten, waardoor de opdrachten soms om uw oren vliegen. Op zo’n moment is alle tijd kostbaar en wil je natuurlijk geen seconde verliezen. Daarom is efficiënt werken erg belangrijk wanneer. Wilt u weten hoe u dat het beste kunt aanpakken? Lees dan snel verder! Wij van Firm24 hebben voor u de 5 beste tips op een rijtje gezet.
Een kompas die de weg wijst om succesvol te blijven ondernemen

Apr 30 , 2024 • oriënteren

Hoe blijf je als ondernemer succesvol ondernemen? Dit zijn de do’s en don’ts

Ondernemen is een vak wat geen duidelijk begin- en eindpunt kent. Als je eenmaal bent begonnen zijn er eindeloos veel opties om te ontdekken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je op lange termijn succesvol blijft ondernemen? Daar is natuurlijk niet één duidelijk antwoord op, maar er zijn wel een aantal do’s en don'ts waar je rekening mee kan houden, lees ze hier!
Veel elektronische apparaten die een community bouwen

Apr 26 , 2024 • oriënteren

Een community bouwen als ondernemer? Dit moet je weten!

Als ondernemer ben je constant bezig met de groei van jouw bedrijf. De klantenkring die je bouwt, is hier een belangrijk onderdeel bij. Maar het gaat ook verder dan dat. Ondernemingen bouwen nu aan een community: een groep mensen die elkaar ondersteunen en kennis delen over gelijksoortige interesses. Deze interesse kan dus zomaar jouw bedrijf zijn. Maar hoe bouw je dan zo’n community? Lees het in deze blog.
Een bedrijfspand met een gloeilamp voor de 8 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer

Apr 22 , 2024 • oriënteren

8 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer!

Iedereen kent het gevoel wel: je bent gewoon even helemaal je motivatie kwijt om te doen wat je moet doen. Je hebt bijvoorbeeld even helemaal geen motivatie om de was op te hangen of om die muren in je huis te schilderen. Dat is ook niet zo erg, want die verf blijft wel goed en de was blijft wel liggen. Maar, wanneer je geen motivatie meer hebt om als ondernemer aan je bedrijf te werken, is dat een stuk vervelender. Toch ben je zeker niet de enige en is het iets waar menig ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. We delen daarom 8 tips om als ondernemer gemotiveerd te blijven.
Een spaarvarken die moet zorgen voor een pensioen zonder zorgen met een pensioenadviseur

Apr 19 , 2024 • stoppen

Een pensioen zonder zorgen met een pensioenadviseur

Wat is er nou fijner om straks onbezorgd je pensioen in te gaan? Om te weten dat jij alles kan doen wat je graag zou willen doen zonder je druk te hoeven maken over geld? Dit klinkt misschien onmogelijk, want hoe weet je nou of je genoeg gespaard hebt en hoeveel je precies nodig hebt? Een pensioenadviseur kan je hierbij helpen en kan jou adviseren hoe jij het beste naar je pensioen toe kan werken.