Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Mei 24 , 2024 • oriënteren

Met deze tips bereik je jouw doelgroep!

Stel je voor dat je een onderneming start gespecialiseerd in stijlvolle trouwaccessoires en trouwjurken. Je doel is om het toonaangevende trouwmerk van Nederland te worden. Er is alleen een probleem, want alleen tieners weten jouw onderneming te vinden. En laat dat nou net de doelgroep zijn die vaak nog niets met trouwjurken en trouwaccessoires te maken heeft. Maar hoe zorg je ervoor dat de juiste doelgroep jou ook weet te vinden? In deze blog zetten we de beste tips op een rijtje om de juiste doelgroep te bereiken!

Mei 21 , 2024 • personeel

Op deze manier vind jij de beste sollicitant!

Als werkgever kan het aannemen van personeel ontzettend lastig zijn. Als werkgever wil je, ondanks het tekort aan werknemers, sollicitanten aannemen die daadwerkelijk geschikt zijn voor de baan. Anders verlies je tijd en geld aan een ongeschikt persoon. Maar hoe doe je dat als werkgever? In deze blog geven wij wat tips die je als werkgever kan meenemen bij het zoeken en kiezen van de ideale sollicitant.

Mei 17 , 2024 • oriënteren

Uurtarief bepalen: hoeveel geld kun je vragen als ondernemer?

Als ondernemer is het lastig om te bepalen welk inkomen je per uur zou willen vragen aan de partijen met wie je werkt. De keuze is en blijft altijd bij jezelf, maar er zijn een aantal factoren van belang wanneer je je uurtarief gaat berekenen. Is jouw uurtarief te hoog? Dan zullen mensen sneller naar de concurrent gaan. Is jouw uurtarief te laag? Dan worden de kosten misschien wel helemaal niet gedekt. Inkomsten, btw, concurrentie; wat allemaal van belang is bij het uurtarief bepalen, waar je rekening mee moet houden lees je in deze blog! 

Mei 14 , 2024 • oriënteren

Cross- en upselling voor accountants, hoe werkt het?

Op het moment dat u klanten heeft verworven, is het natuurlijk fijn als deze klanten bij u blijven komen voor de afneembare diensten. Op het moment dat u al een keer de boekhouding heeft gedaan van een klant, is het fijn dat hij bij het volgende probleem weer bij jou terugkomt. Er zijn verschillende technieken om klanten bij uw onderneming te houden. Een van de voorbeelden zijn cross- en upselling, hoe dit precies kan helpen lees je hieronder!

Mei 10 , 2024 • oriënteren

Relatiegeschenken: strategisch of een afknapper?

Je waardering laten zien aan een zakelijke relatie of een klant door middel van een cadeau: het relatiegeschenk wordt nog steeds regelmatig uit de kast getrokken door ondernemers. Dat is niet zo gek, want met een relatiegeschenk kan je op een creatieve en strategische manier laten zien dat je de band die jij met een relatie hebt belangrijk vindt. Toch vragen steeds meer mensen zich af of het nog wel kan om anno 2024 nog relatiegeschenken te geven. Het antwoord is ja! We vertellen je in deze blog waarom dat zo is en hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Mei 7 , 2024 • oriënteren

8 kenmerken van een topondernemer!

Iedereen kan zwemmen, maar niet iedereen kan goed zwemmen. Iedereen kan koken, maar niet iedereen kan goed koken. Dat geldt ook voor ondernemen. Iedereen kan ondernemer worden, maar niet iedereen wordt een topondernemer. Maar wanneer ben je nou precies een  topondernemer? Is het een kwestie van talent of is het een kwestie van hard werken en slim zijn? Een topondernemer heeft veel eigenschappen en vaardigheden. In deze blog bespreken we daarom 8 kenmerken van een topondernemer, zodat ook jij je straks onder deze categorie kan schalen!

Mei 3 , 2024 • oriënteren

5 tips om efficiënt te werk te gaan als accountant

Als accountant zult u vast gemerkt hebben dat u het vaak erg druk heeft. Misschien heeft u meerdere klanten, waardoor de opdrachten soms om uw oren vliegen. Op zo’n moment is alle tijd kostbaar en wil je natuurlijk geen seconde verliezen. Daarom is efficiënt werken erg belangrijk wanneer. Wilt u weten hoe u dat het beste kunt aanpakken? Lees dan snel verder! Wij van Firm24 hebben voor u de 5 beste tips op een rijtje gezet.

Apr. 30 , 2024 • oriënteren

Hoe blijf je als ondernemer succesvol ondernemen? Dit zijn de do’s en don’ts

Ondernemen is een vak wat geen duidelijk begin- en eindpunt kent. Als je eenmaal bent begonnen zijn er eindeloos veel opties om te ontdekken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je op lange termijn succesvol blijft ondernemen? Daar is natuurlijk niet één duidelijk antwoord op, maar er zijn wel een aantal do’s en don'ts waar je rekening mee kan houden, lees ze hier!

Apr. 26 , 2024 • oriënteren

Een community bouwen als ondernemer? Dit moet je weten!

Als ondernemer ben je constant bezig met de groei van jouw bedrijf. De klantenkring die je bouwt, is hier een belangrijk onderdeel bij. Maar het gaat ook verder dan dat. Ondernemingen bouwen nu aan een community: een groep mensen die elkaar ondersteunen en kennis delen over gelijksoortige interesses. Deze interesse kan dus zomaar jouw bedrijf zijn. Maar hoe bouw je dan zo’n community? Lees het in deze blog.

Apr. 22 , 2024 • oriënteren

8 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer!

Iedereen kent het gevoel wel: je bent gewoon even helemaal je motivatie kwijt om te doen wat je moet doen. Je hebt bijvoorbeeld even helemaal geen motivatie om de was op te hangen of om die muren in je huis te schilderen. Dat is ook niet zo erg, want die verf blijft wel goed en de was blijft wel liggen. Maar, wanneer je geen motivatie meer hebt om als ondernemer aan je bedrijf te werken, is dat een stuk vervelender. Toch ben je zeker niet de enige en is het iets waar menig ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. We delen daarom 8 tips om als ondernemer gemotiveerd te blijven.

Apr. 19 , 2024 • stoppen

Een pensioen zonder zorgen met een pensioenadviseur

Wat is er nou fijner om straks onbezorgd je pensioen in te gaan? Om te weten dat jij alles kan doen wat je graag zou willen doen zonder je druk te hoeven maken over geld? Dit klinkt misschien onmogelijk, want hoe weet je nou of je genoeg gespaard hebt en hoeveel je precies nodig hebt? Een pensioenadviseur kan je hierbij helpen en kan jou adviseren hoe jij het beste naar je pensioen toe kan werken.

Apr. 16 , 2024 • asset management

Hoe verzeker je een zakelijke auto?

Je ziet hem vast regelmatig voorbij rijden: de gele bestelauto van DHL. Hierin worden de hele dag goederen vervoerd en bezorgd bij hun klanten. Meestal verloopt dit vlekkeloos, maar doordat ze veel onderweg zijn zit een verkeersongeluk in een klein hoekje. Op zo’n moment is het fijn dat je een autoverzekering hebt. DHL is een groot bedrijf met alleen zakelijke auto’s, maar als ondernemer kun je ook een privéauto zakelijk gebruiken. In beide gevallen heb je een zakelijke autoverzekering nodig. Maar hoe werkt dit nou precies? In deze blog leggen we het allemaal uit!

Apr. 12 , 2024 • financiën

De onkostenvergoedingen: wat mag er worden gedeclareerd?

Nu anno 2024 de inflatie de pan uit rijst kunnen we allemaal wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Misschien zijn jij en je werknemers er nog niet helemaal van op de hoogte, maar sommige kosten die een personeelslid maakt kan hij of zij declareren bij jouw onderneming. Fijn! Maar wat wordt er precies verstaan onder onkosten en wanneer is een declaratie terecht? Dat lees je allemaal in deze blog!

Apr. 9 , 2024 • financiën

Balans opstellen - dit is wat je moet weten

Een balans opstellen behoort tot een belangrijk deel van de administratie van jouw bedrijf. Het geeft een financieel overzicht door alle bezittingen en schulden die in jouw bedrijf bestaan op een rijtje te zetten. Het opstellen van een balans kan soms pittig zijn. Welke posten moeten allemaal meegenomen worden? Aan welke kant hoort een bepaald bedrag te staan? In deze blog krijg je antwoord op deze vragen en meer. 

Apr. 2 , 2024 • investeren

Waarom automatisering de oplossing kan zijn

We leven in 2024, een jaar wat in teken staat van innovatie. Bij innovatie komt ook automatisering kijken. Steeds meer taken worden opgepakt door automatische systemen waardoor werknemers zich kunnen richten op de kernactiviteiten. Is automatisering iets voor jouw bedrijf? Het kan zomaar! Lees in deze blog alles wat je moet weten over automatisering.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24