Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Je bedrijf stopt: wat gebeurt er met het personeel?

Het kan zomaar zijn dat jij vroeg of laat besluit om te stoppen met je bedrijf zonder dat je deze verkoopt. Misschien ga jij wel met pensioen of wil je gewoon een nieuwe uitdaging en lukt het niet om je bedrijf te verkopen. Of misschien loopt je bedrijf minder goed dan verwacht en krijg je het financieel niet meer rond. Wanneer je besluit om met het bedrijf te stoppen, moet je veel dingen regelen. Een van die dingen betreft het personeel van je bedrijf, want wat gebeurt er eigenlijk met hen? In dit artikel vertellen we je hier alles over!

Eenmanszaak met personeel? Kies dan voor een BV structuur

Eenmanszaken worden steeds vaker omgezet naar BV’s. In 2021 werden er 45% meer eenmanszaken omgezet naar BV’s dan een jaar ervoor. Het gaat hierbij om kleine aantallen ondernemers, maar wel om een grote stijging. Een oorzaak hiervoor was de coronacrisis, maar deze stijging was ook al voor de coronacrisis te zien. En ook de jaren hierna is een stijgende lijn te zien in het aantal eenmanszaken die worden omgezet naar BV’s.

Dropshipping - Heb je daar een BV voor nodig?

Dropshipping is tegenwoordig een erg aantrekkelijke e-commerce strategie. Vanuit huis of vakantie; bij dropshipping heb je alleen je laptop nodig. Klanten kunnen dan via jouw website producten kopen die direct door de leverancier worden verstuurd naar de klant. Doordat je geen magazijn of voorraad nodig hebt, is dropshipping erg laagdrempelig. Toch moet je bij het opzetten van je dropship bedrijf alsnog nadenken over juridische en fiscale aspecten. Zo moet je voor je bedrijf een rechtsvorm kiezen. Is het voor een dropship bedrijf nodig om een BV op te richten of zijn er ook andere rechtsvormen mogelijk? Dat bespreken we in dit artikel. 

Belangrijke data voor ondernemers (september t/m december)

We begrijpen dat je het als ondernemer heel druk hebt. Je bent een pro in multitasken, maar soms is het moeilijk om het overzicht te behouden. Daarom hebben wij alle belangrijke data voor je op een rijtje gezet in deze ondernemingskalender. Lees het door en neem de data over die belangrijk is voor jouw onderneming. Zo mis je geen deadlines en voorkom je boetes! 

Prinsjesdag 2023; Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor jou als ondernemer

Prinsjesdag 2023Deze week was het dan eindelijk zover: Prinsjesdag 2023. Het traditionele jaarlijkse moment waarop het kabinet haar plannen en wetswijzigingen voor het komende jaar presenteert. Het is wel goed om in gedachte te houden dat de plannen altijd nog kunnen veranderen of aangepast kunnen worden. De meeste plannen zullen vanaf 1 januari 2024 in werking treden.

Het personeelstekort: hoe komt het en hoe erg is het?

Het onderwerp komt tegenwoordig vaak voorbij in menig werkpauze of op die familieverjaardag: de krapte op de arbeidsmarkt. Als werkzoekende is dat natuurlijk hartstikke fijn, maar wanneer jij als ondernemer al maanden met een personeelstekort zit dan kan dit onderwerp toch ook voor wat stress zorgen. Daarom is het hoog tijd om eens dieper in dat personeelstekort te duiken, want waar komen de tekorten nou eigenlijk vandaan, wat zijn de gevolgen voor jou als ondernemer en nog belangrijker… zijn er oplossingen? 

Alles wat ondernemers moeten weten over flexibele arbeidsrelaties

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat werknemers werkzaam zijn op basis van een flexibele arbeidsrelatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oproepovereenkomst of een uitzendovereenkomst. Als ondernemer kan het soms aantrekkelijk zijn om jouw werknemers een flexibel contract aan te bieden. In dit artikel bespreken we alles wat jij moet weten over flexibele arbeidsrelaties. 

Wetswijzigingen in het 3e kwartaal van 2023

Wetten veranderen constant en dit heeft ook impact op ondernemers. Voor het derde kwartaal van 2023 (juli, augustus, september) zijn een aantal wetten aangepast die specifiek voor ondernemers van belang kunnen zijn. Wij zetten in dit artikel deze wetswijzigingen 2023 per zakelijke dienstverlening voor je op een rijtje. Zo weten ondernemers wat hen te wachten staat en kunnen ze hier rekening mee houden in hun bedrijfsvoering! 

Wat wilt iedere generatie van hun werkgever?

Iedere generatie heeft een eigen kijk op de wereld en hier komen ook verschillende verwachtingen bij kijken. Gen-Z is opgegroeid met social media, de klimaatcrisis en corona terwijl de Boomers II nog de verhalen uit de oorlog en hard werken hebben moeten aanhoren. Als werkgever is het belangrijk om te weten wat je kan verwachten van de verschillende generaties, maar ook wat zij van jou zullen verwachten. In deze blog lees je wat iedere generatie van hun werkgever verwacht zodat jij de optimale samenwerking kan aangaan.

Mijn werknemer heeft schade veroorzaakt, wat nu?

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Ook op de werkvloer. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten en in het ergste geval wordt er ook nog eens schade veroorzaakt. Erg vervelend! Het is voor de werksfeer niet bevorderlijk wanneer zich vervelende situaties voordoen. Daarom is het goed om snel actie te ondernemen en de schade af te handelen, zodat iedereen weer met een gerust hart aan het werk kan gaan. Wil je meer weten over wat je moet doen wanneer een van je werknemers schade veroorzaakt? Lees dan snel verder!

De betaalervaring van jouw website optimaliseren doe je zo!

In je online winkelmandje, adres invoeren en dan… betalen. Doe je dat met je creditcard, iDeal, Paypal of Klarna? Is contant nog een optie? Klanten krijgen de ene keer enorm veel verschillende betaalmogelijkheden aangeboden en de andere keer is een creditcard verplicht. Maar hoe zorg je er nou als ondernemer voor dat de betaalervaring optimaal is? Wij geven je hét stappenplan!

Van crisis naar redding; de WHOA biedt uitkomst

Wanneer je een onderneming begint, hoop je natuurlijk dat het een succesverhaal wordt. Je hoopt te allen tijde dat jij niet degene bent die diep in de schulden terecht komt en getroffen wordt door economische turbulentie. Helaas weet je van tevoren nooit hoe het loopt en kan het zomaar gebeuren dat jouw onderneming niet dat succesverhaal wordt. Maar, wat doe je dan? De Wet Homologatie Onderhands Akkoord zou dan zomaar eens uitkomst kunnen bieden. Deze wet biedt een innovatieve uitweg voor bedrijven in nood. In dit artikel vertellen we je alles over de WHOA, wat het is, hoe het werkt en of het ook voor jou een uitkomst kan bieden.

De zakelijke rekening, heb jij hem al?

Nadat je alle moed verzameld hebt, pak je een kop koffie en sla je je laptop open. Het is namelijk tijd om wat administratieve zaken van je bv op een rijtje te zetten. Je opent je rekening en ziet allerlei af- en bijschriften. 5 euro hier, 20 euro daar en ga zo maar door. Maar… welke transacties horen nu ook alweer bij je onderneming en welke bij je privé leven? Uren ben je bezig om alles uit te pluizen en op orde te krijgen… en dat terwijl het veel makkelijker kan, namelijk met een zakelijke rekening! Alle voordelen en tips lees je in deze blog.

Rekening-courant DGA: dit zijn alle regels!

Is de rekening-courant een lening? Ja, maar dan ook net even anders! Met de rekening-courant heb jij als DGA namelijk geen lening bij de bank, maar bij je eigen bv. Met een rekening-courant DGA is het mogelijk om tussen jouw privérekening en de rekening van je bv bedragen over en weer te boeken. Zo kan jij bijvoorbeeld die leuke bank kopen met het geld uit je bv of kan je je privérekening gebruiken om die zakelijke aankoop voor te schieten. Dit klinkt natuurlijk prachtig, maar er gelden wel een aantal belangrijke regels aan deze vorm van financiering. Hou je je niet aan deze regels? Dan is de kans groot dat jij vroeg of laat de Belastingdienst op de stoep hebt staan!

Je bedrijf goed achterlaten: zo doe je dat!

Kun je op alles voorbereid zijn als ondernemer? Waarschijnlijk zullen veel mensen hier nee op antwoorden. Want, wat als er ineens een grote overstroming komt of een oorlog? Op zulke gebeurtenissen is het inderdaad moeilijk voor te bereiden. Of wat als je ineens overlijdt? Ook dat is een gebeurtenis waar het in eerste instantie lastig lijkt om erop voorbereid te zijn. Toch zijn er een aantal zaken die je als ondernemer kan regelen om je bedrijf goed achter te laten. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het hebben van een testament. In dit artikel vertellen we een aantal dingen die helpen om ook op deze situatie goed voorbereid te zijn.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00