Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Apr. 19 , 2024 • stoppen

Een pensioen zonder zorgen met een pensioenadviseur

Wat is er nou fijner om straks onbezorgd je pensioen in te gaan? Om te weten dat jij alles kan doen wat je graag zou willen doen zonder je druk te hoeven maken over geld? Dit klinkt misschien onmogelijk, want hoe weet je nou of je genoeg gespaard hebt en hoeveel je precies nodig hebt? Een pensioenadviseur kan je hierbij helpen en kan jou adviseren hoe jij het beste naar je pensioen toe kan werken.

Apr. 16 , 2024 • asset management

Hoe verzeker je een zakelijke auto?

Je ziet hem vast regelmatig voorbij rijden: de gele bestelauto van DHL. Hierin worden de hele dag goederen vervoerd en bezorgd bij hun klanten. Meestal verloopt dit vlekkeloos, maar doordat ze veel onderweg zijn zit een verkeersongeluk in een klein hoekje. Op zo’n moment is het fijn dat je een autoverzekering hebt. DHL is een groot bedrijf met alleen zakelijke auto’s, maar als ondernemer kun je ook een privéauto zakelijk gebruiken. In beide gevallen heb je een zakelijke autoverzekering nodig. Maar hoe werkt dit nou precies? In deze blog leggen we het allemaal uit!

Apr. 12 , 2024 • financiën

De onkostenvergoedingen: wat mag er worden gedeclareerd?

Nu anno 2024 de inflatie de pan uit rijst kunnen we allemaal wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Misschien zijn jij en je werknemers er nog niet helemaal van op de hoogte, maar sommige kosten die een personeelslid maakt kan hij of zij declareren bij jouw onderneming. Fijn! Maar wat wordt er precies verstaan onder onkosten en wanneer is een declaratie terecht? Dat lees je allemaal in deze blog!

Apr. 9 , 2024 • financiën

Balans opstellen - dit is wat je moet weten

Een balans opstellen behoort tot een belangrijk deel van de administratie van jouw bedrijf. Het geeft een financieel overzicht door alle bezittingen en schulden die in jouw bedrijf bestaan op een rijtje te zetten. Het opstellen van een balans kan soms pittig zijn. Welke posten moeten allemaal meegenomen worden? Aan welke kant hoort een bepaald bedrag te staan? In deze blog krijg je antwoord op deze vragen en meer. 

Apr. 2 , 2024 • investeren

Waarom automatisering de oplossing kan zijn

We leven in 2024, een jaar wat in teken staat van innovatie. Bij innovatie komt ook automatisering kijken. Steeds meer taken worden opgepakt door automatische systemen waardoor werknemers zich kunnen richten op de kernactiviteiten. Is automatisering iets voor jouw bedrijf? Het kan zomaar! Lees in deze blog alles wat je moet weten over automatisering.

Apr. 1 , 2024 • risk & compliance

Een noodgeval op de werkvloer: weet jij wat je moet doen?

Wat doe jij als er een noodgeval op de werkvloer is? Waarschijnlijk is deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. Dit komt omdat noodgevallen gelukkig niet zo vaak voorkomen. Maar ‘niet zo vaak’ betekent niet dat ze helemaal niet voorkomen en daarom is het belangrijk om te weten wat je moet doen tijdens een noodgeval. Hiermee voorkom je namelijk blinde paniek en zorg je ervoor dat de vervelende consequenties van een noodgeval zo beperkt mogelijk blijven. Benieuwd wat jij als ondernemer kan doen om goed voorbereid voor de dag te komen? In deze blog vertellen we het je!

Mrt. 26 , 2024 • personeel

Je werknemers onbeperkt vakantiedagen geven? Dit zijn de voor- en nadelen

De meeste werkgevers spreken een specifiek aantal vakantiedagen per jaar af met hun werknemers, maar de mogelijkheid om een onbeperkt aantal vakantiedagen aan te bieden bestaat ook. Als ondernemer ligt de keuze bij jou, maarwat is dat het beste? In deze blog lees jij wat het aanbieden van een onbeperkt aantal vakantiedagen voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Mrt. 25 , 2024 • financiën

Willekeurig afschrijven iets voor jou?

Wil jij als startende ondernemer jouw onderneming laten groeien door hierin te investeren? Dat kan! Voor sommige situaties heeft de overheid investeren in jouw onderneming aantrekkelijker gemaakt door de regeling willekeurig afschrijven. Door het willekeurig afschrijven kan je een deel van de investering aftrekken. Je kan dan zelf bepalen hoe en wanneer je een bedrijfsmiddel afschrijft. Hiermee is het mogelijk om in een bepaald jaar fiscaal meer of minder af te schrijven dan op een bedrijfsmiddel wettelijk is toegestaan. Onder bepaalde voorwaarden geldt willekeurig afschrijven voor milieu-investeringen en voor startende ondernemers. In dit artikel lees je wat willekeurig afschrijven voor jouw onderneming oplevert en hoe het precies werkt!

Mrt. 21 , 2024 • personeel

Hoe behoud je je werknemers?

Het succes van jouw onderneming wordt in grote mate bepaald door jouw werknemers. De sfeer die zij brengen en het werk wat zij leveren, vormt jouw bedrijf. Op dit moment is er een gigantisch tekort aan personeel, waardoor werknemers steeds meer kunnen eisen en ook makkelijker kunnen overstappen. Hoe zorg je er dan voor dat die werknemers niet weggaan? In deze blog lees je hoe waardevol vast personeel is en tips om deze te behouden.

Mrt. 18 , 2024 • personeel

Het personeelshandboek: een heilig boek met de bedrijfsregels

Een boek, alle regels en nooit meer verwarring, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar, wat als we je zouden vertellen dat het bestaat? We hebben het namelijk over het personeelshandboek. Het heilige boek van jouw onderneming met hierin alle regels omtrent personeel en beleid. Die mag natuurlijk niet ontbreken binnen jouw bedrijf! Lees daarom snel verder hoe je zo’n boek regelt, wat je niet mag vergeten en waarom het nou eigenlijk echt zo onmisbaar is.

Mrt. 15 , 2024 • stoppen

Werken tot je 100ste? De AOW-leeftijd uitgelegd

‘Is die AOW-leeftijd nou weer omhoog?’ en ‘als het zo doorgaat werken we straks tot ons 100ste’. We klagen er vaak over: de AOW-leeftijd. En op zich is dat ook niet zo gek, want hij lijkt inderdaad ieder jaar weer omhoog te gaan. Maar hoe wordt die AOW-leeftijd nou eigenlijk vastgesteld en zijn er ook mogelijkheden om eerder van dat welverdiende pensioen te genieten? Lees snel verder want wij vertellen je alles over de AOW-leeftijd! 

Mrt. 12 , 2024 • personeel

Vakantiegeld uitbetalen aan je personeel: fiscale aspecten en slimme aanpakken

Naast het harde werken, hoort natuurlijk ook af en toe vakantie. Heerlijk met een drankje in de zon genieten, lekker uitrusten, of een actieve wandelvakantie, het kan allemaal. Je hebt naast het recht op vakantiedagen ook recht op vakantiegeld. Dit wordt ook wel vakantietoeslag of vakantiebijslag genoemd. Iedereen heeft hier recht op! Als ondernemer is het uitbetalen van vakantiegeld een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Vaak wordt dit eind mei uitgekeerd en berekend over het loon van 1 juni van afgelopen jaar tot 1 juni van het huidige jaar. In sommige gevallen kan het vakantiegeld ook maandelijks worden gestort.

Mrt. 7 , 2024 • stoppen

Waar moeten werkgevers op letten bij het nieuwe pensioen?

Het pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Het kan de doorslaggevende factor zijn dat werknemers juist voor jouw bedrijf kiezen. Belangrijk om je als werkgever dus in te verdiepen. Nu het nieuwe pensioenstelsel wordt ingevoerd, staat werkgevers heel wat te wachten. Zo moet je beslissen welke premieregeling het beste bij jouw bedrijf en werknemers past en aangeven waarom dat zo is. Ook moet je eventueel compensatie aan je werknemers gaan aanbieden. In dit artikel leggen we uit waar je als werkgever op moet letten bij het nieuwe pensioen!

Mrt. 5 , 2024 • fiscaal

Belastingtarieven 2024 voor ondernemers: Alles wat u moet weten

Ieder jaar is het weer afwachten wat de belastingtarieven worden. Deze tarieven en percentages zijn ontzettend belangrijk, want ze zijn van invloed op de belasting die je moet gaan betalen. Voor het jaar 2024 zijn de belastingtarieven inmiddels bekend. Hoog tijd dus om eens te kijken naar de tarieven die voor de ondernemer van belang zijn. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste tarieven.

Feb. 29 , 2024 • personeel

Help, ik wil van mijn werknemer af!

Voor veel mensen is het hun grootste angst: ontslagen worden. Het is natuurlijk nooit leuk om je baan kwijt te raken, maar als werkgever zit je ook niet bepaald op slecht-functionerend personeel te wachten. En waar het voor werknemers misschien hun grootste angst is om hun baan kwijt te raken, is het voor jou misschien wel je grootste angst om niet van je personeel af te kunnen komen. Gelukkig zit je echt niet voor altijd en eeuwig aan personeel vast en zijn er een aantal gegronde redenen om een werknemer, soms zelfs direct, te kunnen ontslaan.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24