Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Help! Mijn onderneming is net getroffen door een cyberaanval

Ongeveer een jaar geleden, in maart 2022, werd het bedrijf Samsung slachtoffer van een grote cyberaanval. Er werd gevoelige data gehackt en verspreid via meerdere servers. Het was een spannende tijd voor het bedrijf, maar ook voor de klanten. Gelukkig heeft de cyberaanval Samsung geen grote gevolgen gehad, maar dit had zomaar anders kunnen aflopen. Helaas komen, met de groei van technologie, ook de cyberaanvallen steeds vaker voor. Maar, wat moet je doen als jouw onderneming slachtoffer wordt van zo’n aanval en beschermde data ineens niet meer veilig is? Je leest het hier!

Datastrategie: zo werkt dat!

Ieder bedrijf krijgt anno 2023 te maken met data. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers van de website per jaar, het aantal verkochte producten en de hoeveelheid klanten die een tweede keer bestelt. Deze verzamelde data kan een hoop zeggen over jouw onderneming en met de juiste datastrategie kan je de waarde van de data vergroten. Maar wat is een datastrategie en wat heeft jouw onderneming eraan? Lees het in deze blog.

Hoe verzekerd ben jij van je zaak?

Wanneer de wekker gaat, weet je vaak ongeveer wel hoe je dag gaat verlopen. Toch zijn er altijd dingen op een dag die je van tevoren niet had verwacht. Misschien rij jij er onderweg naar je werk wel een spiegel af, of is er tot jouw grote schrik ingebroken wanneer je bij je bedrijfspand aankomt. Onvoorziene zaken kunnen altijd gebeuren en helaas kan dit grote financiële schade als gevolg hebben, zeker wanneer het schade aan je onderneming betreft. Daarom is het belangrijk, en soms zelfs verplicht, om als ondernemer goed verzekerd te zijn tegen onvoorziene gebeurtenissen. In dit artikel vertellen wij je welke verzekeringen verplicht zijn voor jou als ondernemer en welke gewoon heel handig zijn!

De bemiddelingsovereenkomst: wat is het?

Ben je van plan om binnenkort een bedrijfspand aan te schaffen of wil je bijvoorbeeld investeren in een ander bedrijf? Leuk! Maar misschien zit je nu al met je handen in je haar. Een nieuwe stap is niet alleen spannend, maar vaak ook tijdrovend. Wat je ook van plan bent; als ondernemer kun je jouw kostbare tijd goed gebruiken. Daarom kun je op zo’n moment een bemiddelaar inschakelen die aan de hand van een bemiddelingsovereenkomst jouw werk verricht.

Hoe het klimaatakkoord invloed kan hebben op jouw onderneming

Het klimaatakkoord is in 2015 in Parijs ondertekend door meer dan 55 landen. Het doel van het klimaatakkoord is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen zodat de opwarming van de aarde wordt beperkt. Dit klimaatakkoord heeft ervoor gezorgd dat regeringen wereldwijd nieuwe wetten laten intreden. Dit heeft niet alleen invloed op de inwoners van een land, maar ook op bedrijven en ondernemers. Lees in deze blog wat het voor jou betekent.

Firm24 en bunq slaan de handen ineen

Snellere toegang tot een bankrekening helpt de startende ondernemer bij het behalen van de eerste doelstellingen. De neobank bunq en het ondernemersplatform Firm24 slaan daarom de handen ineen. Vanaf 1 mei 2023 bieden zij ondernemers bij de oprichting van een BV de mogelijkheid om direct een bankrekening te openen. Ondernemers besparen hierdoor veel tijd en gedoe en kunnen direct aan de slag.

Debiteuren: zo krijg je het op een rijtje

Wanneer jij nog geld van iemand krijgt, zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Welke afspraken heb je gemaakt zodat ze gaan betalen en wat gebeurt er als deze niet worden nagekomen? En hoe zorg je ervoor dat je in je administratie niet kwijtraakt van wie je nog geld zou krijgen? In deze blog lees je alles over debiteuren zodat jij belangrijke dingen niet over het hoofd ziet.

Waarom je als ondernemer moet blijven investeren in je bedrijf

Als jij al je zaakjes hebt geregeld, kan het verleidelijk zijn om te denken dat je nu wel een beetje achterover kan leunen. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Er is altijd ruimte om te groeien en te verbeteren en dit moet je als ondernemer blijven ondersteunen. Zo zorg je ervoor dat onder andere klanttevredenheid niet verloren gaat. Maar er zijn meer redenen om in de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf te investeren. Lees het in deze blog.

De kalender voor notarissen voor 2023

Een onderneming starten, de statuten wijzigen, fuseren met een andere onderneming of notariële aktes opstellen? Als ondernemer zijn er veel gevallen wanneer je met de notaris in aanraking komt. In deze blog vind je de kalender voor notarissen van 2023. Hier vind je een overzicht van de data wanneer de notariskantoren gesloten zijn, waardoor op die dagen cliënten niet geholpen kunnen worden, de momenten wanneer het erg druk is en de belangrijke inbreng periodes. Dat scheelt weer tijd bij het maken van jouw eigen planning! 

Het nulurencontract onder vuur: dit gaat er veranderen!

Op dit moment worden nulurencontracten veel gebruikt in Nederland. Maar, dat is straks misschien wel verleden tijd. Als het aan minister Karien van Gennip ligt komt er straks namelijk een verbod op nulurencontract. Zij heeft een aantal maatregelen opgestuurd naar de Tweede Kamer die meer bescherming moeten gaan bieden aan werknemers en meer flexibiliteit moeten bieden aan werkgevers. Naast het verbod op nulurencontract, is de verplichte aov voor zzp’ers ook een van die maatregelen. Benieuwd wat dit voor jou als ondernemer betekent? Lees snel verder!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: alles over MVO

Als ondernemer zit je dag en nacht in je eigen ‘ondernemersbubbel’. Je hebt ondertussen je eigen klantenkring, leveranciers en werknemers verzameld. Dat is hartstikke fijn, maar natuurlijk bestaat er ook nog een wereld buiten jouw onderneming. Het is goed om je dit van tijd tot tijd te realiseren en de wereld een handje te helpen, of in ieder geval niet tot last te zijn. Wil je meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees dan snel verder!

Vijf dingen die je moet weten over intellectueel eigendom

Intellectueel eigendom (IE) beschermt uitgewerkte ideeën, concepten en uitvindingen zodat deze niet zomaar door anderen gebruikt kunnen worden. Als ondernemer kan je hier op verschillende manieren mee in aanraking komen. Misschien heb jij wel een idee waar je exclusieve rechten van wilt hebben of ben je juist een bedrijf begonnen dat nét iets te veel op het beschermde concept van een ander lijkt. Met de groei van ondernemingen in 2023 is de concurrentiemarkt gegroeid en dus is IE belangrijker dan ooit. In deze blog lees je de 5 belangrijkste dingen die jij moet weten over intellectueel eigendom.

Waarom TikTok en Instagram waardevolle platformen kunnen zijn voor je onderneming!

In het afgelopen jaar is het gebruik van TikTok en Instagram enorm gestegen. De app TikTok verdubbelde zelfs hun aantal gebruikers. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders gebruiken de app dagelijks. Veel bedrijven hebben deze trend opgemerkt en gebruiken deze gigantische platformen om hun doelgroepen te bereiken. Wellicht is het voor jouw bedrijf ook nuttig om zich meer op de socials te gaan richten. In deze blog lees je hoe jij kan profiteren van TikTok en Instagram.

Van bruto naar netto: zo gaat dat!

Als ondernemer ben je wellicht niet gespecialiseerd in financiën en hierom kan de overgang van bruto naar netto soms wat verwarrend zijn. Bruto en netto zijn termen die met regelmaat worden gebruikt, maar wat is het nou eigenlijk? In deze blog lees je hoe het allemaal werkt en wat het verschil nou eigenlijk is.

De 3 meest vergeten, maar 100% legale aftrekposten

Het doen van belastingaangifte is niet het leukste onderdeel van ondernemen. Maar geen stress, we zullen je door deze periode helpen. Hier laten we je zien welke aftrekposten vaak worden vergeten. Zonde, want dit kan je veel belastingvoordeel opleveren. Dit jaar (en natuurlijk ook alvast volgend jaar) gaan we iets moois maken van die belastingaangifte!

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31(20) 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00