Firm24 Blog

Blijf up-to-date met de laatste informatie omtrent het oprichten van een BV in begrijpbare taal.

Ga er gerust even tussenuit als startende ondernemer!

“Vakantie?” "Nee, daar heb ik nu geen tijd voor.” Vaak denken startende ondernemers dat er geen tijd is om even vakantie te nemen en werken daarom continu door. Maar ook jouw lichaam als startende ondernemer heeft af en toe even rust nodig. De gevolgen van overbelasting (ziekte, mindere kwaliteit leveren, verlies van klanten) zijn namelijk veel groter vergeleken met een weekje uitrusten op vakantie. Niemand zal er raar van opkijken wanneer jij jouw vakantie aankondigt. Het is alleen belangrijk dat je er niet zomaar tussenuit gaat, daarom geven wij jou in deze blog zes tips, zodat je rustig kan opladen op vakantie.

Een familiebedrijf overnemen: alles wat je moet weten!

Bij jij een van de potentiële opvolgers van het familiebedrijf? Je bent dan in een belangrijke periode van je leven, wanneer je als kind voor de keus staat of je het familiebedrijf over gaat nemen van je ouders. Waarschijnlijk komen er veel vragen bij je op. Waarom zou je het familiebedrijf overnemen? Wil je dit echt? Hoe bereid je jezelf het best voor op de opvolging? Welke mogelijke problemen kan je tegenkomen? Waar moet je op letten? In dit artikel vind je de belangrijkste informatie om de beste antwoorden op jouw vragen te vinden.

Alles over de wijziging fiscale regeling aandelenoptierechten 2023

Als ondernemer betaal je je werknemers natuurlijk iedere maand een eerlijk loon. Dit loon hoeft niet alleen uit geld te bestaan. Sommige werkgevers betalen hun personeel namelijk voor een deel uit in aandelenoptierechten. Wanneer jij als ondernemer zo’n werkgever bent, dan is het goed om te weten dat er enkele wijzigingen zijn doorgevoerd binnen de fiscale regeling van die aandelenoptierechten met ingang van 1 januari 2023. Lees daarom snel verder wat er voor jou als ondernemer verandert betreft de loonheffing!

De web design trends van 2023

Als ondernemer moet je altijd meebewegen met de nieuwe website trends en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Zo is het ook belangrijk om het web design van jouw website regelmatig te updaten zodat je helemaal in het plaatje van 2023 past. Maar hoe doe je dat? Wij hebben voor jou de vijf grootste web design trends van 2023 op een rijtje gezet.

Verandering voor de rekening van de advocaat, wat heeft het Europese hof besloten?

Toen ik gister bij het advocatenkantoor aankwam waar ik werk, merkte ik ineens een tweedeling. Zelf had ik in eerste instantie geen idee wat er aan de hand was, maar toen werd mij al snel duidelijk dat er een nieuwe uitspraak van het Europese Hof is geweest die het salaris van menig advocaat (ondernemer) behoorlijk zal beïnvloeden. Er is namelijk in de uitspraak van 12 januari besloten dat een advocaat niet zomaar een overeenkomst mag stellen op basis van het uurtarief van de advocaat. Ook moet er blijken uit de overeenkomst op welke kosten de uiteindelijke totale werkzaamheden zullen vallen.

Werkruimte en belastingaftrek: wat elke BV-eigenaar moet weten

Veel dingen zijn na de corona pandemie weer teruggedraaid naar het oude normaal. Toch zijn enkele zaken juist het nieuwe normaal geworden. Een van die dingen is thuiswerken. Waar we vroeger nog zonder twijfels vijf dagen naar kantoor gingen, zitten we nu vaak ook een aantal dagen thuis. Thuiswerken is het nieuwe normaal. Een goede werkruimte is hierbij heel belangrijk. Maar, wist je dat in sommige gevallen de kosten hiervoor aftrekbaar zijn? Wel komen hier een aantal strenge regels en eisen bij kijken die als BV-eigenaar belangrijk zijn om in gedachten te houden. In deze blog vertellen we je alles over de laatste regels omtrent werkruimte en belastingaftrek.

De KVK kosten: wat is de kostenverhoging?

Iedereen die een onderneming wil opzetten krijgt ermee te maken: de Kamer van Koophandel (KVK). Jezelf inschrijven in het handelsregister van de KVK is als ondernemer namelijk verplicht. Maar wanneer je nieuw bent in het universum van ondernemers heb je misschien geen idee wat de KVK nu eigenlijk precies inhoudt en wat de kosten inschrijving KVK precies zijn. Dat snappen we helemaal! Sinds kort zijn de kosten inschrijving KVK in het handelsregister verhoogd. In deze blog lees je daarom alles over de KVK en kom je te weten hoeveel de KVK kosten nu eigenlijk zijn.

Hoe zet je als ondernemer een recruitmentbureau in?

Een nieuwe werknemer zoeken gaat niet altijd even gemakkelijk. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld veel sollicitanten zijn, of misschien juist te weinig. Ook kan het voorkomen dat je een hele specialistische vacature open hebt staan waarvoor je (bijna) niemand kan vinden. Er zijn dus voor jou als ondernemer een aantal redenen waarom het lastig kan zijn om de juiste kandidaat voor een openstaande vacature te vinden. Hierom zijn recruitmentbureaus in het leven geroepen!

Je bedrijfsresultaat vergroten door middel van vertrouwen

Veel bedrijven leggen de focus op het vergroten van hun bedrijfsresultaat door de winsten te maximaliseren en de kosten te verlagen. Er zijn verschillende strategieën om dit doel te bereiken. Toch is er één belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien: vertrouwen. Dit is namelijk een essentieel element voor het succes van elk bedrijf. Lees in deze blog hoe dat zit.

Het belang van bedrijfsuitjes

Geslaagde bedrijfsuitjes worden vaak gezien als een van de hoogtepunten op de zakelijke jaarkalender. Een bedrijfsuitje is veel meer dan alleen een gezellige activiteit! Een bedrijfsuitje kan de teambuilding en motivatie van de werknemers enorm verbeteren. Onderlinge relaties tussen de werknemers worden beter, waardoor het samenwerken vaak ook beter gaat en de productiviteit op kantoor ook verbetert. Het organiseren van een bedrijfsuitje heeft dus veel voordelen, waarover je in dit artikel meer leest!

Hoe werkt de werkkostenregeling? Je leest het hier!

De werkkostenregeling (WKR) zorgt ervoor dat een werkgever onbelast vergoedingen, die niet direct gelinkt zijn aan de werkzaamheden, aan werknemers gegeven kunnen worden. Dit kunnen ook zaken uit de privésfeer zijn zoals gereedschappen, tablets en kerstpakketten. In dit artikel lees je wanneer en hoe je deze regeling mag gebruiken. Zo kan je optimaal gebruik maken van deze regeling in jouw financiële administratie, en dat scheelt weer bij de Belastingdienst.

Als ondernemer in het huwelijksbootje: wat zijn de gevolgen?

Natuurlijk ben je als ondernemer niet alleen maar bezig met je onderneming. Je hebt ook nog een privéleven. Een goede balans tussen werk en privé is erg belangrijk, maar heeft soms ook invloed op elkaar. Zo trouw je tegenwoordig automatisch in beperkte gemeenschap van goederen wanneer je in het huwelijksbootje stapt. Wil jij weten wat het inhoudt om in beperkte gemeenschap van goederen te trouwen en wat dit betekent voor jouw onderneming? Lees dan snel verder! 

DGA-salaris altijd €51.000? Of kan ik dit verlagen? (stappenplan)

Één van de meest gestelde vragen bij FIRM24 is: “Hoe zit het nou met dat DGA-salaris? Moet ik mijzelf echt €51.000 uitkeren van de Belastingdienst? Kan ik niet gewoon eerst dividend uitkeren?” Hoe zit het echt? En hoe regel ik het nadat ik mijn BV heb opgericht? Je leest het in dit artikel.

Je bedrijf stopt: wat gebeurt er met het personeel?

Het kan zomaar zijn dat jij vroeg of laat besluit om te stoppen met je bedrijf zonder dat je deze verkoopt. Misschien ga jij wel met pensioen of wil je gewoon een nieuwe uitdaging en lukt het niet om je bedrijf te verkopen. Of misschien loopt je bedrijf minder goed dan verwacht en krijg je het financieel niet meer rond. Wanneer je besluit om met het bedrijf te stoppen, moet je veel dingen regelen. Een van die dingen betreft het personeel van je bedrijf, want wat gebeurt er eigenlijk met hen? In dit artikel vertellen we je hier alles over!

Dropshipping - Heb je daar een BV voor nodig?

Dropshipping is tegenwoordig een erg aantrekkelijke e-commerce strategie. Vanuit huis of vakantie; bij dropshipping heb je alleen je laptop nodig. Klanten kunnen dan via jouw website producten kopen die direct door de leverancier worden verstuurd naar de klant. Doordat je geen magazijn of voorraad nodig hebt, is dropshipping erg laagdrempelig. Toch moet je bij het opzetten van je dropship bedrijf alsnog nadenken over juridische en fiscale aspecten. Zo moet je voor je bedrijf een rechtsvorm kiezen. Is het voor een dropship bedrijf nodig om een BV op te richten of zijn er ook andere rechtsvormen mogelijk? Dat bespreken we in dit artikel. 

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00