Meer dan 40.000 BV's opgericht
Veilig betalen

Je aandelenoverdracht regel je gemakkelijk online

In de afgelopen 8 jaar zijn we uitgegroeid tot de nummer 1 'one-stop-shop' voor zakelijke dienstverlening in Nederland. Wil je een aandelenoverdracht regelen of aandelen uitgeven? Regel het direct online. Of plan een gratis adviesgesprek in met één van onze adviseurs.

Aandelen overdracht

Aandelenoverdracht BV

Voor het overdragen van de aandelen aan een andere persoon of vennootschap is een notariële aandelenoverdracht nodig. Daarvoor is vereist dat alle partijen; huidige aandeelhouders en koper(s), bij de notaris dienen te worden geïdentificeerd.

Nieuwe aandelen

Uitgifte van nieuwe aandelen

Wanneer je een investeerder wil laten toetreden is een uitgifte van aandelen ideaal. Bij een uitgifte aandelen worden aandelen uitgegeven met de nominale waarde. De meerwaarde die gestort wordt op de aandelen vormt het agio. Hierdoor wordt het eigen vermogen van de BV verhoogd.

Overzicht kosten aandelenoverdracht

Welk plan past bij jou?

Interne aandelenoverdracht*

Binnen 20 werkdagen geregeld***
Vanaf €
749
excl. BTW
 • ✓ Intakegesprek met notaris
 • ✓ Alle notariële kosten inbegrepen
 • ✓ Bijwerken aandeelhoudersregister
 • ✓ Nieuwe KvK-uittreksel
 • ✓ Persoonlijke begeleiding

Externe aandelenoverdracht**

Binnen 20 werkdagen geregeld***
Vanaf €
849
excl. BTW
 • ✓ Intakegesprek met notaris
 • ✓ Alle notariële kosten inbegrepen
 • ✓ Bijwerken aandeelhoudersregister
 • ✓ Nieuwe KvK-uittreksel
 • ✓ Persoonlijke begeleiding
*Overdracht tussen huidige aandeelhouders
**Overdracht tussen huidige aandeelhouder(s) en een nieuwe aandeelhouder(s)
***Mits alle documenten direct en correct worden aangeleverd

Jouw aandelenoverdracht BV in 4 stappen

Als je een wijziging wilt doen in het aandeelhouderschap van een BV dan is er voor een procedure bij ons een intakegesprek nodig met de notaris. Omdat er vele factoren van toepassing kunnen zijn is het moeilijk om op voorhand met alle zaken rekening te kunnen houden en een exacte prijsopgave te kunnen geven. Tijdens het intakegesprek worden deze zaken besproken. Na het intakegesprek stuurt de notaris een e-mail met de offerte en welke documenten er allemaal nodig zijn.

Stap 1: Start de online aanvraag
1

Vul het aanvraagformulier in

Nadat de aanvraag is beoordeeld ontvang je een e-mail met de link om het intakegesprek af te nemen.

2

Intakegesprek met de notaris

Binnen 24 uur stuurt de notaris een e-mail met een overzicht van de gewenste wijziging(en).

Stap 4: Identificatie & ondertekening volmacht
Stap 3: Goedkeuren conceptakte
3

Notaris stelt conceptakte(s) op

De notaris stelt in ongeveer 5-10 werkdagen nadat alle benodigde documenten zijn aangeleverd de conceptakte(s) en volmacht(en) op

4

Legaliseer en ontvang de aktes

Na akkoord op de conceptakte(s) kan er een afspraak worden ingepland voor ondertekening van de volmacht(en) en identificatie van de aandeelhouder(s)

Stap 4: Identificatie & ondertekening volmacht
IkbenFritsIkBenFrits
Curious KidsCurious Kids
TapfiliateTapfiliate
01 / 03
IkbenFrits
Michiel Lensink
IkBenFrits
See moreSee more
"Ik zat met een ingewikkelde situatie waarbij er snel een BV opgericht moest worden met buitenlandse aandeelhouders die niet aanwezig konden zijn. Ik wist niet zeker of Firm24 dit voor mij kon regelen omdat het zo kort dag was en het in het Engels moest. Gelukkig heeft het team mij erg goed geholpen en met een Engelstalige overeenkomst was het probleem zo opgelost! Ik kan Firm24 aanraden voor elke ondernemer!"
02 / 03
Curious Kids
Ananda Hagens
Curious Kids
See moreSee more
"Bij Firm24 kon ik supersnel mijn BV oprichten. Ik vond het erg fijn omdat ik eerst dacht dat er wel een paar weken overheen zou gaan voordat ik kon beginnen, maar Firm24 heeft dit binnen 5 werkdagen voor mij geregeld. Het scheelt mij weer kopzorgen en kan ik mij focussen op andere zaken. Zodra wij weer een BV gaan oprichten zal ik dit absoluut weer bij Firm24 doen.”
03 / 03
Tapfiliate
Thomas van der Kleij
Tapfiliate.com
See moreSee more
“Ik had geen zin in een lang en duur proces van het oprichten van een BV. Tijdens het zoeken naar bedrijven die mij konden helpen kwam ik Firm24 tegen. De website leek mij betrouwbaar dus ik besloot ervoor te gaan. Ik kreeg een supersnelle, persoonlijke service en betaalde uiteindelijk 1/3e van wat ik voorheen heb betaald voor het oprichten van een BV. Tijdens het oprichten werd ik telkens begeleid en kreeg ik persoonlijk advies. Kortom: Super!”

Waarom klanten voor ons kiezen

bg
 • Eenvoudige procedures
 • ✓ Binnen 10 minuten afgerond
 • ✓ Direct toegang tot conceptakte
Landelijke dekking
 • Landelijke dekking
 • ✓ Altijd een notaris bij jou in de buurt
 • ✓ Persoonlijk contact
klanttevredenheid
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • ✓ Onafhankelijk via Kiyoh
 • ✓ 9.5 waardering gemiddeld
Vaste prijzen
 • Vaste prijs
 • ✓ We hebben vaste prijzen
 • ✓ Geen extra kosten achteraf
Gratis hulp
 • Gratis goede begeleiding
 • ✓ Kosteloos toegang tot groot netwerk
 • ✓ Fiscalisten beschikbaar
Bereikbaar
 • Altijd bereikbaar
 • ✓ Via telefoon, chat of e-mail
 • ✓ Van 9:00 - 19:00 bereikbaar

Meer weten over de BV?

Artikelen over aandelenoverdracht binnen een BV
1
blog 1

Kun je de aandelen overdragen of uitgeven voor je BV?

Wanneer je een aandeelhouder aan je BV toe wilt voegen zijn er verschillende mogelijkheden om dat te bereiken. In dit artikel lees je precies hoe het werkt.

2
blog 2

Wat is een aandelenoverdracht?

Het komt vaak voor dat tijdens de levensloop van een BV het eigendom verandert. Er komt een nieuwe aandeelhouder bij, er vertrekt er één of de gehele BV wordt verkocht aan een nieuwe eigenaar. Hieronder lees je er meer over.

3
blog 3

Wat zijn de statuten van een BV?

Je hebt het woord waarschijnlijk al een aantal keer voorbij zien komen: statuten. Wat zijn statuten eigenlijk? Elke organisatie heeft zijn eigen interne regels die nageleefd moeten worden. Hieronder lees je er meer over.

Veelgestelde vragen over de aandelenoverdracht

plus

Wat hebben jullie van mij nodig voor de aandelenoverdracht?

Voor het overdragen van de aandelen hebben wij de statuten van de BV nodig en het recente aandeelhoudersregister. Daarnaast hebben wij de gegevens van de verkoper en de koper nodig, de koopprijs en een onderbouwing van de koopprijs.

plus

Ik ben het aandeelhoudersregister van de BV kwijt, is dat een probleem?

Het aandeelhoudersregister is een officieel document. Indien je aandeelhoudersregister kwijt bent, dien je een nieuw aandeelhoudersregister op te laten stellen bij de notaris. Voor de overdracht van aandelen moet de notaris het meest recente aandeelhoudersregister ontvangen.

plus

Ik kan mijn oprichtingsakte niet meer vinden, wat nu?

Voor een aandelenoverdracht hebben wij de oprichtingsakte van de BV nodig. Indien je deze niet meer kunt vinden, dien je contact op te nemen met de notaris die de BV heeft opgericht. Je dient bij deze notaris een niet officieel afschrift van de akte op te vragen.

plus

Wat kost het om de aandelen over te dragen?

De kosten van een aandelenoverdracht hangen af van de specifieke omstandigheden van de overdracht. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal betrokken personen, of er eerdere overdrachten hebben plaatsgevonden. Een aandelenoverdracht kan plaatsvinden vanaf €549,- ex btw. Op deze pagina is een overzicht van alle prijzen te vinden.

plus

Waarom is een aandelenoverdracht meer werk dan een BV oprichten?

Bij een aandelenoverdracht dient de notaris een hoop dingen uit te zoeken. De notaris zal checken of er eerdere overdrachten hebben plaatsgevonden en of dit ook op de juiste manier is gegaan. Er zal worden gekeken of de verkoper daadwerkelijk bevoegd is om de aandelen te verkopen.

plus

Wat moet ik doen voor de aandelenoverdracht?

Voor de overdracht van aandelen dien je alle benodigde gegevens aan te leveren. Vervolgens dienen de betrokken personen één keer bij de notaris langs te gaan voor het tekenen van de volmachten die door ons worden opgesteld. Daarna zal de notaris namens jullie aan de slag gaan.

plus

Kan ik de aandelen op afstand overdragen?

Voor de overdracht van de aandelen dienen de betrokken personen één keer langs te gaan bij de notaris voor het tekenen van de stukken. Daarna kan de aandelenoverdracht vanuit jullie luie stoel geregeld worden.

plus

Moet een aandelenoverdracht via de notaris?

Indien je aandelen van de BV wilt overdragen, moet dit via de notaris. Voor een aandelenoverdracht moet er een notariële akte worden opgesteld. Je ontkomt dus niet aan een bezoekje aan de notaris.

plus

Ik wil alleen maar een aandeelhouder toevoegen, ik wil geen aandelen overdragen.

Indien je een nieuwe aandeelhouder wilt toevoegen, moet deze aandelen krijgen. Hiervoor moeten er of bestaande aandelen overdragen worden, of er dienen nieuwe aandelen uitgegeven te worden.

plus

Wat is het verschil tussen een aandelenoverdracht en een uitgifte van aandelen?

Bij een aandelenoverdracht worden er reeds bestaande aandelen overdragen. Indien er een uitgifte van aandelen plaatsvindt, worden er nieuwe aandelen uitgegeven. Hier wordt dus het totaal aantal aandelen groter.

plus

Is er een verschil in kosten tussen overdracht van aandelen en uitgifte van aandelen?

Voor beide bovengenoemde situaties is een notariële akte vereist en het benodigde recherchewerk door de notaris. Voor de overdracht van aandelen en de uitgifte van aandelen zullen de kosten ongeveer gelijk zijn.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support