Aandelenoverdracht BV

 • Al vanaf €749 exclusief BTW
 • Ervaren fiscalisten en notarieel experts
 • Super scherpe tarieven

Aandelenoverdracht BV regel je meteen online

Aandelenoverdracht BV of aandelen uitgeven? Regel het direct online voor het scherpste tarief.

Aandelenoverdracht BV

Voor het overdragen van de aandelen aan een andere persoon of vennootschap is een notariële aandelenoverdracht nodig. Daarvoor is vereist dat alle partijen; huidige aandeelhouders en koper(s), bij de notaris dienen te worden geïdentificeerd.

 

Lees hier meer over de voorwaarden en procedure van een aandelenoverdracht BV

Uitgifte van nieuwe aandelen

Wanneer je een investeerder wil laten toetreden  is een uitgifte van aandelen ideaal. Bij een uitgifte aandelen worden aandelen uitgegeven met de nominale waarde. De meerwaarde die gestort wordt op de aandelen vormt het agio. Hierdoor wordt het eigen vermogen van de BV verhoogd.

Lees hier meer over de voorwaarden en procedure van een uitgifte aandelen.

 • Intakegesprek met notaris
 • Alle notariële kosten inbegrepen
 • Bijwerken aandeelhoudersregister
 • Nieuwe KvK-uittreksel
 • Persoonlijke begeleiding

Interne aandelenoverdracht *

vanaf € 749

Excl. BTW

Externe aandelenoverdracht **

vanaf € 849

Excl. BTW

*Overdracht tussen huidige aandeelhouders
**Overdracht tussen huidige aandeelhouder(s) en een nieuwe aandeelhouder(s)

Belangrijk: wat je zelf moet regelen:

 • Fiscaal advies over de fiscale gevolgen voor jou of jouw holding.
 • Waardering van de aandelen door accountant. Deze dient een verklaring op te stellen, samen met een recente balans (activa / passiva).

Jouw aandelenoverdracht BV in 4 stappen

Als je een wijziging wilt doen in het aandeelhouderschap van een BV dan is er voor een procedure bij ons een intakegesprek nodig met de notaris. Omdat er vele factoren van toepassing kunnen zijn is het moeilijk om op voorhand met alle zaken rekening te kunnen houden en een exacte prijsopgave te kunnen geven. Tijdens het intakegesprek worden deze zaken besproken. Na het intakegesprek stuurt de notaris een e-mail met de offerte en welke documenten er allemaal nodig zijn.

1

Vul het aanvraagformulier in

Nadat de aanvraag is beoordeeld ontvang je een e-mail met de link om het intakegesprek af te nemen.

2

Intakegesprek met de notaris

Binnen 24 uur stuurt de notaris een e-mail met de offerte voor de gewenste wijziging.

3

Notaris stelt concept-akte(s) op

De notaris stelt in ongeveer 5-10 werkdagen nadat alle benodigde documenten zijn aangeleverd de concept-akte(s) en volmacht(en) op

4

Legaliseer en ontvang de akte’s

Na akkoord op de concept-akte(s) kan er een afspraak worden ingepland voor ondertekening van de volmacht(en) en identificatie van de aandeelhouder(s)

20.000 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Waarom klanten voor ons kiezen

Eenvoudige procedure

 • ✓ Procedure in 10min afgerond
 • ✓ Bekijk direct de voorbeeld akte
 • ✓ Topservice en ondersteuning

Landelijke dekking

 • ✓ Toegang tot groot netwerk
 • ✓ Altijd persoonlijk contact
 • ✓ Bij jouw in de buurt

100% tevredenheidsgarantie

 • ✓ > 800 klantervaringen
 • ✓ Onafhankelijk via Kiyoh
 • ✓ 9.3 gemiddeld

Vaste prijs vooraf

 • ✓ Inclusief begeleiding
 • ✓ We hebben vaste prijzen
 • ✓ Geen extra kosten achteraf

Gratis goede begeleiding

 • ✓ Sparren met bv. een jurist
 • ✓ Een fiscalist beschikbaar
 • ✓ Bij FIRM24 inbegrepen

Altijd bereikbaar

 • ✓ Via telefoon, chat of e-mail
 • ✓ Van 9:00 - 19:00 bereikbaar
 • ✓ Nooit voicemails

Regel direct en online de aandelenoverdracht BV

Hieronder een paar vragen over het overdragen van je aandelen.

aandelen-overdragen-of-uitgeven-firm24

Hoe draag ik mijn aandelen over?

Wanneer je een aandeelhouder aan je BV toe wilt voegen, of juist wilt laten uittreden, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dat te bereiken. Er zijn 2 methoden om dit te doen.

Meer over aandelenoverdracht >>

aandeelhoudersovereenkomst-5-dingen-weten-firm24

Waarop letten bij overeenkomst sluiten?

1 op de 4 Nederlandse BV’s krijgt gedurende hun bestaan te maken met een ruzie tussen aandeelhouders. Een heldere en goed opgestelde overeenkomst voor aandeelhouders kan de redding zijn.

Aandeelhoudersovereenkomst >>

valkuilen-nieuwe-investeerders-firm24

Investeerder gevonden?

Veel startups dromen al over het ophalen van funding of een succesvolle exit voordat ze goed en wel begonnen zijn. Veel vaker komt het voor dat er een partner uitstapt. Hoe ga je zo’n traject in?

Juich niet te vroeg bij een investeerder >>

Houd mij op de hoogte van ondernemersnieuws, tips en speciale aanbiedingen

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Veel gestelde vragen over een aandelenoverdracht van BV

Voor het overdragen van de aandelen hebben wij de statuten van de BV nodig en het recente aandeelhoudersregister. Daarnaast hebben wij de gegevens van de verkoper en de koper nodig, de koopprijs en een onderbouwing van de koopprijs.
Het aandeelhoudersregister is een officieel document. Indien je aandeelhoudersregister kwijt bent, dien je een nieuw aandeelhoudersregister op te laten stellen bij de notaris. Voor de overdracht van aandelen moet de notaris het meest recente aandeelhoudersregister ontvangen.
Voor een aandelenoverdracht hebben wij de oprichtingsakte van de BV nodig. Indien je deze niet meer kunt vinden, dien je contact op te nemen met de notaris die de BV heeft opgericht. Je dient bij deze notaris een niet officieel afschrift van de akte op te vragen.
De kosten van een aandelenoverdracht hangen af van de specifieke omstandigheden van de overdracht. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal betrokken personen, of er eerdere overdrachten hebben plaatsgevonden. Een aandelenoverdracht kan plaatsvinden vanaf €549,- ex btw. Op deze pagina is een overzicht van alle prijzen te vinden.
Bij een aandelenoverdracht dient de notaris een hoop dingen uit te zoeken. De notaris zal checken of er eerdere overdrachten hebben plaatsgevonden en of dit ook op de juiste manier is gegaan. Er zal worden gekeken of de verkoper daadwerkelijk bevoegd is om de aandelen te verkopen.
Voor de overdracht van aandelen dien je alle benodigde gegevens aan te leveren. Vervolgens dienen de betrokken personen één keer bij de notaris langs te gaan voor het tekenen van de volmachten die door ons worden opgesteld. Daarna zal de notaris namens jullie aan de slag gaan.
Voor de overdracht van de aandelen dienen de betrokken personen één keer langs te gaan bij de notaris voor het tekenen van de stukken. Daarna kan de aandelenoverdracht vanuit jullie luie stoel geregeld worden.
Indien je aandelen van de BV wilt overdragen, moet dit via de notaris. Voor een aandelenoverdracht moet er een notariële akte worden opgesteld. Je ontkomt dus niet aan een bezoekje aan de notaris.
Indien je een nieuwe aandeelhouder wilt toevoegen, moet deze aandelen krijgen. Hiervoor moeten er of bestaande aandelen overdragen worden, of er dienen nieuwe aandelen uitgegeven te worden.
Bij een aandelenoverdracht worden er reeds bestaande aandelen overdragen. Indien er een uitgifte van aandelen plaatsvindt, worden er nieuwe aandelen uitgegeven. Hier wordt dus het totaal aantal aandelen groter.
Voor beide bovengenoemde situaties is een notariële akte vereist en het benodigde recherchewerk door de notaris. Voor de overdracht van aandelen en de uitgifte van aandelen zullen de kosten ongeveer gelijk zijn.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan klaar voor je.

Bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 19:00 (vrijdag tot 17:00)
Telefoonnummer: +31 (0)20 30 80 675

Firm24, notarieel rechtsspecialisten

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies. Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]