Holding oprichten vanaf €245

  • Beste van Nederland, 9.6 uit 444 klantbeoordelingen
  • Gratis begeleiding door ervaren fiscalisten
  • Bekijk direct de concept-akte

Of doe de check

Meer dan 20.000 BV's opgericht
|
9.6 uit 444 klantenbeoordelingen
|
Veilig betalen

Wij helpen je met je Holding oprichten of aanpassen

Wanneer je een persoonlijke holding wilt oprichten, ben je bij FIRM24 aan het juiste adres. Een holding is bij Firm24 al opgericht vanaf €245,-. Na het doorlopen van 3 stappen (invoer gegevens – legalisatie – ontvang van documenten) kun je al aan de slag! Wij kunnen de oprichting van een holding in 3 tot 5 dagen of zelfs 24 uur realiseren, afhankelijk van je urgentie.

BV oprichten

Snel en eenvoudig

Een (persoonlijke) holding oprichten was nog nooit zo makkelijk en snel. Binnen 3 stappen richt je de holding op en direct hierna de werkmaatschappijen.

BV oprichten

Spoedservice beschikbaar

Kan het oprichten van jouw holding niet wachten? Met onze spoedservice kan je al een holding oprichten binnen 24 uur!

BV oprichten

Vast tarief, geen verrassingen

De kwaliteit van een top notaris maar dan veel voordeliger. De notaris kosten, persoonlijke begeleiding van fiscalisten, uittreksel KvK, allemaal voor een vaste prijs.

Overzicht kosten Holding

Rechtsvorm: Holding

standaard
Holding oprichten

in 7 dagen

€ 300
Alle notariële kosten inbegrepen
Uittreksel KvK *
Begeleiding van fiscalisten
add-ons
Extra korting op uw Holding i.c.m DGA salaris!
Verlaging DGA salaris

Incl. één jaar salarisadministratie

Als DGA keer je jezelf een loon uit. Wij doen de loonaangifte voor je bij de belastingdienst en verstrekken je loonstroken. Liever minder salaris? Verzoek dan middels een modelbrief om verlaging DGA-salaris.
€ 200
contractpakket
Een aandeelhouder
75
Meerdere aandeelhouders
125
* Inclusief uittreksel KvK à €12, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50 (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt)

Holding oprichten?

In 3 stappen eenvoudig en snel geregeld

Laat eenvoudig de conceptakte opmaken

Vul alle gegevens van de Holding in en betaal in de laatste stap. Bij Firm24 is dat een vaste prijs. De rest doen wij.

Legaliseer bij een notaris

Je ontvangt alle documenten digitaal en 100% juridisch correct. Legaliseer op ons kantoor of bij een notaris in de buurt.

Ontvang de oprichtingsakte

Je ontvangt de officiële akte digitaal en een KvK uittreksel. Je Holding is opgericht.

Is een Holding iets voor jou? Doe de check!

Beantwoord de vragen en kijk of de holding jou voordeel biedt.

1. Wens je ooit de aandelen in de BV (gedeeltelijk) te verkopen?

2. Leen je liever geld van je eigen BV dan van de bank voor de aanschaf of verbouwing van je eigen woning?

3. Is er sprake van ondernemingsrisico in de werkmaatschappij?

4. Heb je meer dan 1 werkmaatschappij of ben je van plan om in de toekomst een tweede op te richten?

5. Heb je belangrijke immateriele (niet-tastbare) activa op de balans staan?

6. Heb je belangrijke materiele activa zoals een bedrijfspand of een auto op de balans staan?

Veelgestelde vragen over Holding oprichten

Indien je gaat ondernemen raden wij iedereen aan voor de holding-structuur te kiezen. De holding heeft vele voordelen, vooral op lange termijn. Zo kan je de risico’s van de waardevolle bezittingen scheiden en zijn er fiscale voordelen. Winst kan door de deelnemersvrijstelling (min. 5% aandelenbezit) onbelast vallen in de holding en hetzelfde principe geldt voor verkoopwinst. Een holding kan ook later opgericht worden, echter heb je dan te maken met aandelen die overgedragen dienen te worden en eventuele stijging van je aandelenwaarde. Dit wordt een stuk duurder. Wil je meer lezen over de holding structuur verwijs ik je graag naar onze blog.
Zowel de kosten van de notaris, als het uittreksel van de KvK zitten in onze prijs inbegrepen.
Na inschrijving bij de KvK zal ook de belastingdienst de registratie verwerken. Je ontvangt ongeveer 2 weken na oprichting het BTW-nummer van de belastingdienst. Dit wordt gestuurd naar het vestigingsadres.

Mocht de Holding geen BTW-nummer hebben toegekend gekregen dan kun je een verzoek indienen dat je toch graag een belastingnummer wil hebben. Dit richt je aan het belastingkantoor waarvan je de brief bij het begin van de oprichting ontvangen hebt. Je kunt aangeven dat je graag een BTW nummer wilt met daarin een korte argumentatie waarvoor je dit wilt hebben.

Door verscherpte maatregelen van notarissen dient het vestigingsadres overeen te komen met het adres waar jij of één van de andere aandeelhouders of bestuurders staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit komt omdat hier veel mee wordt gefraudeerd. Indien je toch op een ander adres wil vestigen, let dan op het volgende:

Voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (hierna: KvK) dient de notaris in dat geval te beschikken over een geldige huurovereenkomst. Let op dat de overeenkomst wordt aangegaan door de rechtmatige verhuurder en gehuurd dient te worden door de Holding (i.o.).

Wij raden aan om eerst te vestigen op het privéadres. Direct na oprichting kan het vestigingsadres gratis en eenvoudig  gewijzigd worden via de website van de Kamer van Koophandel.

Ja je kan gewoon een Holding oprichten ook al woon je zelf niet in Nederland. Omdat je dan niet in de Basisregistratie personen (BRP) staat zal je wel een officieel afschrift moeten aanleveren waaruit jouw woonadres blijkt. In sommige gevallen kan dit een recent uittreksel uit het lokale Basisregister zijn. Ook zal de Holding een Nederlands adres moeten hebben met een geldige huurovereenkomst (Link naar huurovereenkomst FAQ). Waar je op moet letten is dat de belastingdienst de Holding ook als onderneming ziet. Dit is vereist om een btw-nummer te krijgen en zonder btw-nummer kan je niet deelnemen aan het economisch verkeer.

Om als ondernemer te kwalificeren dien je oa. een Nederlandse rekening te hebben, in Nederland bestuursbesluiten te nemen en dient er omzet via de Nederlandse rekening te lopen.

Het is, kortom, belangrijk dat er sprake is van  zogenaamde “substance”, aanwezigheid van daadwerkelijke zakelijke activiteiten in Nederland.

De grootste zorg die er vaak is, is dat je als DGA hoort dat je jezelf €45.000 moet uitkeren, terwijl er niet verwacht wordt dat dat verdiend gaat worden. Deze zorg kunnen we meteen wegnemen: je hoeft jezelf niets uit te keren als het er niet is.

Het DGA-loon van €45.000 date de belastingdienst als minimum aangeeft is niet verplicht. Het minimum DGA salaris is slechts een vuistregel. De regels omtrent het minimum DGA salaris zijn in het leven geroepen door de belastingdienst om ervoor te zorgen dat niet eerst dividend wordt uitgekeerd voordat er eerst tenminste €45.000 aan loon is uitgekeerd. Dividend is namelijk veel lager belast dan salaris.

Dus als je bedrijf nog nauwelijks of zelfs helemaal geen winst maakt hoef je jezelf niet of nauwelijks DGA salaris uit te keren. Je groeit gewoon mee met je bedrijf.

Je zult eenmalig óf langs Firm24, óf langs de notaris moeten gaan om de volmacht voor de oprichting van de Holding te tekenen. Wij hebben een netwerk van aangesloten notarissen door heel Nederland. Op onze website vind je een pagina met alle locaties van deze vestigingen.

Vragen over een (persoonlijke) holding oprichten? Hier vind je de antwoorden

Hieronder vind je vragen over verschillende soorten holdingconstructies. Voor meer antwoorden klik je door.

Holdingconstructie voor software developers?

Let op; voor je het weet zit er een kink in de kabel en moet je je met hele andere zaken bezighouden dan waar je goed in bent. Zorg er daarom voor dat je vooruit denkt bij de ontwikkeling van websites en software.

Lees meerHoe start je samen een consultancy bedrijf?

Je kunt samen met anderen een consultancy bedrijf starten. Maar hoe werkt dat? Wat wordt de constructie? En wat zijn de kosten? En welke rol speelt de holding? Je gaat het ontdekken in dit artikel.

Lees meerMet andere ZZP’ers in een BV?

4 op de 5 ZZP’ers geeft aan op termijn graag samen met andere ZZP’er of ondernemer(s) te willen ondernemen. In dit artikel leggen we uit welke bouwstenen daarvoor nodig zijn aan de hand van het voorbeeld van CreativeX BV.

Lees meer20.000 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan klaar voor je.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies. Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.
Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
Ma-Do09:00 - 19:00
Vrijdag09:00 - 17:00
Chat met een ervaren rechtspecialist
Op werkdagen 09:00 - 22:00
In het weekend 12:00 - 17:00
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]