Switch Language

Spaar BV oprichten voor €499,-

 • Niet betalen over je spaargeld maar verdienen aan je spaargeld
 • Vanaf €150.000 vermogen
 • Overal in Nederland oprichten

Ben je al klant? Log in

Wat is een Spaar BV?

De spaarrentes staan momenteel op een historisch laag niveau. Beheer je vermogen in een Spaar BV en voorkom verlies op je spaargeld. Een Spaar BV is bedoeld voor iemand met spaargeld die door de lage geldende rente meer belasting betaalt over zijn spaargeld dan hij aan rente ermee verdient.

Het voordeel van een Spaar BV is dat niet het gehele vermogen wordt belast. Slechts het werkelijke rendement is belast. Dat maakt de Spaar BV aantrekkelijk voor particulieren met een vermogen vanaf €150.000,-. De kosten voor het oprichten van een Spaar BV zijn inclusief alle notariele kosten en een uitreksel KvK en exclusief eenmalige inschrijvingskosten à €50 KvK (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt).

Spaar BV oprichten?

In 3 stappen eenvoudig en snel geregeld

1

Open een account

 • ✓ Vul alle BV gegevens in
 • ✓ Betaal in je laatste stap
 • ✓ De conceptakte in je mail

2

Legaliseer bij een notaris

 • ✓ Ontvang alles per mail
 • ✓ Legaliseren op ons kantoor
 • ✓ Bij een notaris in jouw buurt

3

Ontvang de oprichtingsakte

 • ✓ Je ontvangt de akte digitaal
 • ✓ Je ontvangt een uitreksel KVK
 • ✓ De notaris richt de Spaar BV op

Rekenvoorbeeld van een Spaar BV

Het doel van een Spaar BV is ervoor zorgen dat je geen belasting betaalt over je spaargeld. Zoals uit het voorbeeld blijkt maak je een jaarlijks negatief rendement op je spaargeld van €1.631 wanneer je het op je spaarrekening laat staan.

Wanneer je je vermogen in een BV zet bespaar je jezelf jaarlijks €3.881 aan vermogensbelasting. Je maakt ook kosten om de BV op te richten maar die zijn beperkt. Daarnaast kan de BV de rente over het gestort vermogen (na betaling van de belastingen) aan jou uitkeren.

17.484 klanten gingen je voor, onder andere deze ondernemers

Veelgestelde vragen over de Spaar BV

Een Spaar BV heeft een hoog nominaal kapitaal en wijkt daarmee af van een standaard oprichting waarbij wij oprichten met een nominaal kapitaal van bijvoorbeeld €100,-. Een hoog kapitaal moet óf via de derdengeldenrekening van de notaris worden volgestort óf (onze voorkeur) niet worden volgestort bij oprichting. De notaris verklaart dan dat de aandelen niet zijn volgestort. Dit is een afwijkende bepaling.
Hier kan je volstaan met Spaar-BV als doelstelling. De notaris maakt een passende doelomschrijving. Deze dient je ook goed te keuren voordat de notaris de akte zal passeren.
Het Depositogarantiestelsel garandeert €100.000 per zakelijke rekening per bank. Vier verschillende zakelijke rekeningen (a €100.000) bij vier verschillende banken resulteert in €400.000 gedekt onder garantiestelsel. Let op, dit geldt niet voor belegd vermogen, enkel spaargeld.
Je kiest een totaal aandelenkapitaal ter hoogte van het vermogen wat je wilt storten. Je kunt kiezen voor aandelen met een nominale waarde van €10,- of bijvoorbeeld €100,- per aandelen. De kosten bedragen tussen de €600,- & €800,- ex btw.
In de BV kunnen bestuurders bij de bankrekening. In het geval je ook je partner wilt machtigen kan je haar bestuurder maken van de BV of als gevolmachtigde inschrijven bij de bank.
Een reguliere onttrekking (kasopname) uit de BV is in beginsel een belaste opname (loon of dividend bijvoorbeeld). Een belaste opname is natuurlijk niet de bedoeling. Om het onbelast te doen kun je het nominale aandelenkapitaal statutair (via de notaris) verlagen. Stel je hebt 1000 aandelen van €1000,- per aandeel. Dan kun je de nominale waarde per aandeel verlagen van €1000,- naar €500,- per aandeel. Op die manier kun je €500.000,- belastingvrij onttrekken uit de BV.
Bijstorten kun je doen dmv een kapitaal storting in de BV (dit is gewoon een banktransactie). Onttrekken is dan dubbele statutenwijziging omdat er eerst nominaal aandelenkapitaal moet worden gemaakt van het bedrag wat wordt gestort voordat je het nominaal kan verlagen. Je kan er ook voor kiezen om via de notaris nominaal bij te storten. Dan doe je een aandelen uitgifte. Die kosten zijn wel wat hoger.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan klaar voor je.

Bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 19:00
Telefoonnummer: +31 (0)20 30 80 675

Thomas, notarieel rechtsspecialist

Vanaf het prille begin van Firm24 ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van al onze klanten bij het oprichten van hun BV’s, holdings en stichtingen.
Online bv oprichten
Nieuw bij Firm24? Profiteer van nog meer gratis kennis en tips Aanmelden
[contact-form-7 id="11842" title="Nieuwsbrief"]