Meer dan 40.000 BV's opgericht
Veilig betalen

Wat is een stichting

Een stichting administratiekantoor, ook wel een STAK genoemd, scheidt het winstrecht van de stemrecht bij een aandeel. Het stemrecht blijft bij het bestuur van de stichting en het winstrecht wordt gekoppeld aan een certificaat. Het certificaat wordt in eerste instantie terug geleverd aan de voormalige aandeelhouder, die op zijn beurt de certificaten weer kan leveren aan derden.

Start Direct
intro-image-firm24
BV oprichten

Werknemers belonen en binden

Certificaten zijn een handig instrument voor werknemersparticipatie. De werknemer ontvangt wel de financiële voordelen maar zal geen zeggenschap krijgen.

Snel oprichten

Anonieme structuur oprichten

Wanneer er sprake is van een dusdanig vermogen in de BV kan het uit privacy overwegingen wenselijk zijn om de structuur te anonimiseren.

Adviseur

Continuïteit waarborgen

Voor bedrijfsopvolging van het bestuur bij overlijden of estateplanning wordt veelal gebruikt gemaakt van een STAK. Laat je hiervoor adviseren door een notaris. Wij kunnen je in contact brengen met onze notarissen.

Overzicht kosten STAK oprichten

Welk product past bij jou?

STAK oprichten

In 14 werkdagen opgericht
Vanaf €
1499*
excl. BTW
 • ✓ Alle notariële kosten inbegrepen
 • ✓ Uittreksel KvK **
 • ✓ Begeleiding van fiscalisten
 • ✓ 100% garantie op beste service

*Exclusief toezichthoudend orgaan, Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.

**Inclusief uittreksel KvK à €12,-, excl. eenmalige inschrijvingskosten à €50,- (dit is een aparte factuur die je van de KvK ontvangt).

STAK oprichten?

In 5 stappen eenvoudig en snel geregeld
Stap 1: Start de online aanvraag
1

Start online aanvraag intakegesprek

 • Vul eenvoudig de gegevens in
 • Schakel ons team in voor hulp
Start direct arrow-right-blue
2

Intakegesprek met notaris

 • Bespreek telefonisch jouw situatie
 • Ontvang direct een offerte op maat
Stap 3: Goedkeuren conceptakte
Stap 4: Identificatie & ondertekening volmacht
3

Identificatie & ondertekening volmacht

 • Bespreek de akte met de notaris
 • Voltooi de legalisatie
4

De STAK is opgericht

 • Ontvang digitaal de oprichtingsdocumenten en KvK nummer
 • Registratie bij Kamer van Koophandel en Belastingdienst
 • Alle documenten overzichtelijk op jouw online dashboard
Stap 5: Goedkeuren conceptakte

De oprichtingsakte bestaat o.a. uit de statuten van de BV. Hierin zijn de wettelijke bepalingen en algemene regels voor de besluitvorming binnen de stichting opgenomen. De oprichtingsakte wordt opgesteld door de notaris.

Fiscale Begeleiding

De oprichting van een STAK brengt altijd fiscale gevolgen met zich mee. Laat je daarom altijd adviseren door een fiscalist. Indien gewenst kunnen wij je in contact brengen met onze fiscale partner. Druk op de knop hieronder en vul in dat geval het aanvraagformulier in. Een fiscalist neemt z.s.m. contact met je op.

IkbenFritsIkBenFrits
Curious KidsCurious Kids
TapfiliateTapfiliate
01 / 03
IkbenFrits
Michiel Lensink
IkBenFrits
See moreSee more
"Ik zat met een ingewikkelde situatie waarbij er snel een stak opgericht moest worden met buitenlandse aandeelhouders die niet aanwezig konden zijn. Ik wist niet zeker of Firm24 dit voor mij kon regelen omdat het zo kort dag was en het in het Engels moest. Gelukkig heeft het team mij erg goed geholpen en met een Engelstalige overeenkomst was het probleem zo opgelost! Ik kan Firm24 aanraden voor elke ondernemer!"
02 / 03
Curious Kids
Ananda Hagens
Curious Kids
See moreSee more
"Bij Firm24 kon ik supersnel mijn stak oprichten. Ik vond het erg fijn omdat ik eerst dacht dat er wel een paar weken overheen zou gaan voordat ik kon beginnen, maar Firm24 heeft dit binnen 5 werkdagen voor mij geregeld. Het scheelt mij weer kopzorgen en kan ik mij focussen op andere zaken. Zodra wij weer een stak gaan oprichten zal ik dit absoluut weer bij Firm24 doen.”
03 / 03
Tapfiliate
Thomas van der Kleij
Tapfiliate.com
See moreSee more
“Ik had geen zin in een lang en duur proces van het oprichten van een stak. Tijdens het zoeken naar bedrijven die mij konden helpen kwam ik Firm24 tegen. De website leek mij betrouwbaar dus ik besloot ervoor te gaan. Ik kreeg een supersnelle, persoonlijke service en betaalde uiteindelijk 1/3e van wat ik voorheen heb betaald voor het oprichten van een stak. Tijdens het oprichten werd ik telkens begeleid en kreeg ik persoonlijk advies. Kortom: Super!”

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.

 • call Telefoon: +31 (0)20 30 80 675
 • Ma-Do: 09:00 - 19:00
 • Vrijdag: 09:00 - 17:00
 • chat Chat met een rechtspecialist
 • Werkdagen: 09:00 - 22:00
 • Weekend: 12:00 - 17:00
Team Support